Mogen zijn wie je bent.

Mijn mijmering.

Over mogen zijn wie je bent, een mijmering. De laatste tijd loop ik meer dan anders te mijmeren over wat ik voor deze wereld mag betekenen. Na een stapeling van verliezen en zelfonderzoek dacht ik er wel uit te zijn. Mijn laatste verlies was de dood van mijn vader. Pa zette me aan het denken. En ook mijn laatste verjaardag was een trigger. Nu ik 60 jaar ben, met wie ik ben, met mijn ervaring, mag ik veel voor anderen betekenen. Die uitdaging ga ik aan.

Ik ben bekend als (outdoor) Lifecoach met een bijzondere niche, ik begeleid transgender personen, met name (parttime) transvrouwen, in het mogen zijn wie je bent. Met zo’n niche haken mensen die niet tot deze doelgroep behoren al snel af. Daarnaast is deze doelgroep nog zo verscholen in onze maatschappij, dat het mij onevenredig veel energie vraagt om deze te bereiken. Als Lifecoach is dit een ongezond verdienmodel.

Toch blijf ik er bij dat deze groep mensen begeleiding mag gebruiken, ik zet mij er dan ook graag voor in. Zolang eenzaamheid groot is, zolang het aantal zelfmoordpogingen groot is, zolang zelfacceptatie laag is, zolang……..dan blijf ik mij inzetten. Dat doe ik als coach, als mens met een grote betrokkenheid naar anderen en neem er ook mijn eigen levenservaring in mee.

 

Verdraaid ingewikkeld?

Mogen zijn wie je bentOp één van mijn favoriete coachplekken was het afgelopen tijd erg onrustig. Omgewaaide bomen, zwaar verkeer, kettingzagen, blubber, alles moest weer opgeruimd worden. Eén boom viel me op te midden van alle onrust. “Mogen zijn wie je bent”, het lijkt misschien verdraaid ingewikkeld. Ik ben er al talloze keren langsgelopen. Gewoon een boom te midden van alle andere bomen. Hoe zo verdraaid ingewikkeld? Deze boom staat er al jaren, stevig in een rij en vormt een laan met alle andere bomen.

Ik heb er nog eens goed bij stil gestaan. Later, want terplekke was er te veel afleiding. Deze boom maakte mij duidelijk dat het niet verdraaid ingewikkeld hoeft te zijn om te mogen zijn wie je bent. Met al die kwaliteiten (stammen), met alle verliezen (afgebroken takken), mag het één geheel zijn. Als een boom in een laan, als een mens in de onrustige wereld. En iedereen vindt er toch wel wat van.

“Mogen zijn wie je bent” heeft vooral met jezelf te maken. Hoe jij jezelf ziet, met wat jou is aangeleerd.

 

Voor iedereen!

Als je mag zijn, vooral van jezelf, wie je bent………………………..dan sta je toch sterk! Kortweg ben je even uit balans, twijfel je aan je zelf, voel je je onzeker, voel je je niet veilig, twijfel je aan je geaardheid, twijfel je aan je genderidentiteit, ook jij mag gewoon zijn wie je bent. Graag zet ik jou in je kracht.

En als ik dan nog meer mag betekenen voor deze wereld, zou het dan niet gewoon op mijn pad komen. Niet helemaal, dat vraagt om actie, paden uitstippelen en bewandelen. Letterlijk en figuurlijk!

2018-11-21T09:42:57+00:00februari 6th, 2018|Blogs, transgender, zelfacceptatie, zelfvertrouwen|5 Comments

5 Comments

 1. pieter 16 oktober 2019 om 15:38

  1 vraagje.het enige wat ik , vrouwelijk, draag is een rok.
  Geen make up. Schaam me nergens voor maar is daar ook een naam voor verzonnen, dat schijnt te moeten.
  Volgens mij ben ik een mens. En laat mij dat lekker blijven. Me heerlijk en bekeken voelen is genoeg.
  Ik kan toch niet weten wat andere denken. En wees ook gelukkig,in rok of in broek.

 2. william 16 oktober 2019 om 16:24

  Beste schrijver,

  Welk vraagje wilde je stellen?

  Groet, William

 3. pieter 16 oktober 2019 om 16:53

  Is er een naam voor verzonnen

 4. william 16 oktober 2019 om 17:06

  Hoi Pieter,

  Waarschijnlijk doel je op crossdressen. Maar ik begrijp niet waarom het volgens jou een naam moet hebben. Doe gewoon wat jij fijn vindt, met of zonder naam.

  Groet, William

 5. pieter 16 oktober 2019 om 17:11

  Perfect.

Laat een reactie achter