Mijn man in vrouwenkleding

Inhoud:

 

mijn man in vrouwenkledingMijn man in vrouwenkleding, waarom, is een heel relevante vraag!

“Mijn man in vrouwenkleding, waarom?”, is een heel relevante vraag als je weet of ontdekt dat jouw partner vrouwenkleding draagt. Echter voordat je jezelf die vraag stelt, zal er meestal al veel aan vooraf zijn gegaan. Deze blog gaat over jou als partner, over hoe je om kunt gaan met jouw gevoel en over jij en jouw partner mogelijk een weg hierin kunnen vinden. Natuurlijk geldt hetzelfde als jouw vrouw zich mannelijk presenteert om uiting te geven aan het mannelijke deel in haar.

 

Vertrouwen is geschaad!

Ik kan me heel goed voorstellen, ook vanuit mijn persoonlijke ervaring, dat je je belazerd voelt. Degene met wie je lief en leed deelt, doet iets dat jij niet weet. Je ging toch om met een man en nu lijkt dat heel anders. Je dacht toch dat jouw relatie was gestoeld op openheid, eerlijkheid en vertrouwen. En je bleek er niets van te weten. Om tot een goed gesprek te kunnen komen, om open te gaan staan naar wat hem beweegt, zal je eerst jouw wantrouwen moeten ombuigen naar weer kunnen vertrouwen. Pas dan kun je open staan voor uitleg. Daarnaast zal jouw partner hier begrip voor moeten hebben en zijn uiting even moeten parkeren. Wellicht kunnen jullie daar ondersteuning bij gebruiken.

 

Hoe ben je er achter gekomen?

Mijn man in vrouwenkleding, tja………echter hoe ben je er achter gekomen? Is zijn grote geheim gewoon door hem aan je verteld en bleef je vertwijfeld achter. Of was het voor hem geen geheim en wist je het nog niet. Kwam jezelf achter zijn geheim via zijn computer, laptop, mobieltje. Kwam je achter zijn geheim omdat jouw kleding regelmatig anders in de kast lag opgevouwen. Kwam je achter zijn geheim omdat je hem “betrapte” terwijl hij gedressed was? Jouw reactie, welke impact dit op jou heeft, hangt sterk samen met wijze waarop zijn vrouwdeel bij jou bekend werd. Jouw boosheid, ongemak, vertwijfeling, onzekerheid en wat het je nog meer doet, wordt hierdoor in belangrijke mate bepaald. Het is goed eerst daar aandacht aan te besteden, aandacht aan jouw zelf. Zelfs als je een man hebt ontmoet en hij vertelt je al snel na jullie eerste ontmoeting dat hij graag vrouwenkleding draagt, ook dan zal het nog vreemd voor je zijn. Een mooie kans om daar dan samen vorm aan te geven als je dat ook wilt en als je partner dat ook wilt.

 

Hoe verder?

Jouw man zal zich wellicht schamen, is bang jou kwijt te raken, weet zelf misschien ook niet wat hem brengt tot het dragen van vrouwenkleding. Grote kans dat hij het wegwuift, eigenlijk zelfs zijn eigen gevoel negeert vanuit schaamte en angst. Hij doet immers iets dat niet lijkt te passen bij zijn biologische geslacht, iets waar onze maatschappij ook nog niet aan is gewend. Het is heel goed de boosheid, vertwijfeling en onzekerheid van jou uit te spreken. Daarnaast is het goed ruimte te geven aan de schaamte en angst van de ander. Vervolgens kun je samen onderzoeken hoe hier aan vorm te geven. De behoefte van de één naar de ander en de behoefte van de ander naar de één vooral uitspreken. Je zult zien dat als je elkaar in de kern liefhebt, jouw partner gewoon jouw partner kan blijven. Met wat steun kom je ver is mijn ervaring. Sterker nog, je zult samen een rijker leven kunnen ervaren dan menig ander stel. Samen kun je afspraken maken hoe hij zijn genderexpressie vormgeeft, alleen of samen. Er zijn meer mogelijkheden dan je in eerste instantie voor ogen hebt. Hoe je de eventuele kinderen en andere dierbaren betrekt of juist niet. Hoe jij ergens een uitlaatklep kunt organiseren.

 

Man in vrouwenkleding…..is dat een afwijking?

Ik snap dat je aan jezelf die vraag stelt. In mijn praktijk ontmoet ik regelmatig mannen die grote moeite hebben met het delen van de uiting van hun vrouwelijke kant. Schaamte en angst zijn vaak hun drijfveer om met dat grote geheim te leven. Echter leven met zo’n geheim geeft heel veel spanning. Die spanning uit zich dan wel op een andere manier. Vluchten in seks, drank, drugs of extreem sporten. Of juist het tegenovergestelde vluchten in eenzaamheid of terugtrekken uit het sociale leven. Dat heeft zijn weerslag op het gezin, op de relatie en vaak ook op het werk. Wist je dat 80% van transgender personen eenzaam is. De kans is groot dat jouw man omwille van stress zich meldt bij de huisarts, zich laat doorverwijzen naar een psycholoog en daar het vooral heeft over alles wat stress veroorzaakt. Echter het dragen van vrouwenkleding……….de kans is groot dat dat niet eens aan bod komt omdat het verzwegen blijft. Zo’n 4 à 5% van de mannen en vrouwen voelen zich niet altijd geheel thuis met het biologisch geslacht waar mee ze geboren zijn. Er zijn heel veel uitingsvormen, genderexpressies, omdat te uiten. Er zijn ook heel veel variaties op de mate van uiten, de frequentie van even anders voelen. Een 0,5% van de mannen en vrouwen in onze samenleving zal overgaan tot aanpassing van het lichaam, in transitie gaan. Soms is het een fetish of een uitingsvorm om tot bevrediging te komen. Kortweg het komt best vaak voor en naar mijn idee komt het zelfs nog veel vaker voor dan we tot op heden uit onderzoek weten. Ik zie het zeker niet als een afwijking, ik zie het als een uitingsvorm van mogen zijn hoe je je voelt. Wel is het zo dat onze maatschappij in het algemeen hier nog minder goed mee om kan gaan. Onze maatschappij is nu eenmaal heel sterk op man of vrouw gericht.

 

Mijn man in vrouwenkleding…….kun jij het dealen?

Even terug naar het begin. Je voelt je belazerd. De grond zakt onder je voeten weg, vertwijfeling, onzekerheid. Je bent er op een lullige manier achter gekomen. Wantrouwen! Een traumatische ervaring. Je snapt het niet, je wilt het nog niet eens weten. Erger nog jouw partner ontkent, wuift het weg, het is maar een keertje. Hier is natuurlijk werk aan de winkel! Het zal veel van je vragen om jouw vertrouwen in jouw partner te herstellen. Daar heeft jouw partner een groot aandeel in. Besef dat hij zich schaamt en heel bang is jou kwijt te raken. Ondanks dat alles zou deze bijzonder kwaliteit van jouw partner jullie relatie kunnen verrijken. Alleen al door het aangaan van dit thema, het durven delen en later ook door het samen zoeken naar een passende vorm voor elkaar. Neem van mij aan dat die “afwijking” voor beide geweldig interessant kan zijn. En natuurlijk, als je er werkelijk niets mee wilt en kunt, je er samen geen vorm voor kunt vinden, dan is de kans groot dat de relatie ophoudt te bestaan. In dat geval helpt het je dat leven met een partner die een stuk van zichzelf niet met jou deelt, ook geen gezonde relatie is. Verwacht niet dat het overgaat. Het is geen ziekte die te bestrijden is. Het is gewoon van hem en hoort bij hem.

 

Relatie coaching.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring als man met een sterke vrouwelijke kant, als man met het ooit vermijden van die vrouwelijke kant, als ex-partner die zijn relatie niet vertelde over dat gevoel, als lifecoach zet ik mij graag in voor begeleiding van jou en jouw partner. Samen een weg vinden!

 

Contact

Het staat je vrij om met mij contact op te nemen. Ik kan mij voorstellen dat dat zelfs eng kan zijn. Ik sta garant voor discretie. Jij mag zelf uitmaken hoe je mij wilt benaderen. En soms is een luisterend oor, met herkenning van wat er bij jou speelt, al heel waardevol voor je.

48 Comments

 1. Anoniem 16 januari 2018 om 17:18

  Heel herkenbaar dit onderwerp en vrouwenkleren vind ik al heel lang mooi en prettig om te dragen, ik was 15 toen ik mijn eerste pumps kocht en inmiddels draag ik ook veel dameskleding in het weekend. Ik ga nu zelfs al enkele jaren regelmatig als man (zonder pruik) met pumps of dameslaarzen winkelen, gewoon omdat ik vind dat mannen dezelfde geaccepteerde rechten moeten hebben als vrouwen om alles te kunnen dragen wat zij mooi vinden.

  Wat mij betreft moet er veel meer aandacht aan deze onderwerpen worden gegeven, vrouwen vechten al jaren voor gelijke rechten als de man, het wordt tijd dat mannen ook dezelfde rechtten krijgen als vrouwen. Neem het Me-Too verhaal, alles wordt gedaan om vrouwen te beschermen en dit vind ik prima, echter vind ik dat er aan mannen die vrouwenkleding willen dragen ook in positieve zin aandacht moet worden gegeven. Gelukkig accepteren veel vrouwen dat mannen dit doen, helaas zijn er nog velen die minachtend en jaloers kijken.

  Ik wens alle mannen die als man vrouwenkleding willen dragen succes toe.

 2. william 6 februari 2018 om 12:48

  Hoi anoniem,

  Wat geweldig dat je dat doet. Ik heb daar bewondering voor, immers bij mij moet het mannelijke altijd gecamoufleerd worden en dat is best veel gedoe (ook wel leuk). Gewoon de vrijheid hebben om aan te trekken wat bij je past. Ik ben bijna jaloers.

  Veel succes!

  Groet, William

 3. Anoniem 28 februari 2018 om 13:32

  Ik begrijp je reactie hoor en veel mannen durven helaas niet als man op pumps of mooie laarzen te lopen, net als het lakken van nagels wat ik dus ook doe. Ik ben soms echt gewoon heel erg boos als ik zie hoeveel rechten vrouwen hebben en mannen niet. Vrouwen kunnen letterlijk ALLES dragen wat er maar op deze wereld te koop is en vrouwen kunnen zich met alle make-up net zo mooi maken als zij zelf willen.
  Ik draag als man ook vaak sleehakken of sneakers met sleehakken, dit valt iets minder op dan pumps met naaldhak. Ook de glad gecoate broeken die je nu veel bij dames ziet zijn helaas weer niet voor de man gemaakt, de vrouwenkleding is echt veel mooier dan de mannenmode en zit juist nog heel prettig ook.

  Ik heb mijzelf inmiddels overwonnen en ga steeds meer de kleding dragen waar ik mij prettig in voel, en neem de jaloerse of afwijkende blikken van vrouwen dan op de koop toe, ik denk dan bij mezelf: als jullie je make-up afdoen en niet op hakken lopen blijft er niet veel moois meer van je over. Dus wij mannen mogen dezelfde rechten hebben als de vrouw.

  Veel succes en leef je leven zoals jij dat wilt, veel zangers zingen dit ook de laatste tijd en hoe meer mannen dit gaan doen des te meer men er aan gaat wennen…………..

 4. peter 12 maart 2018 om 17:04

  Ik houd ook van (liefst naald)hakken en vrouwenkleding en makeup
  vroeger deed ik dit altijd stiekem maar tegenwoordig ga ik gewoon in een jurk naar de supermarkt
  veel mensen vinden het raar maar als een vrouw opeens in mannen kleren loopt is er niks aan de hand

 5. liberty 18 maart 2018 om 16:06

  Ik hou ook om als man vrouwenkleding aan te doen. Het liefst kleding van zachte en aaibare stoffen. Make-up en pruiken gaat voor mij te ver, maar ik voel me prettig als ik thuis in vrouwenkleding loop.
  Het geeft me rust.
  Helaas kan ik dit niet buitenshuis doen omdat ik in een klein dorp woon en ik weet zeker dat het dorp dit niet accepteert. Als mannen vrouwenkleding dragen wordt vaak als vies en smerig en raar betiteld.
  Ook ben je in andermans ogen homo of transgender en noem maar op wat men voor kreten daarvoor heeft.
  Maar ik hou nog steeds van vrouwen.
  Voor mij komt daar ook nog iets anders bij. Ik vind het ook heerlijk om bontjassen te dragen. Lekker zacht en aaibaar.
  Super vrouwelijk om ze te dragen. Schoenen en naaldhakken dragen daar ben ik pas mee begonnen.
  Ik merk wel dat er nog een groot taboe is over dit onderwerp.
  Jarenlang heb ik er met niemand over kunnen praten en afgelopen week heb ik er met iemand over kunnen praten, zeker een opluchting om je verhaal te kunnen doen.
  Een lange weg te gaan, daarom wens ik jullie allen en de andere mannen ook veel succes toe.

 6. Paula (Rob) 3 april 2018 om 01:31

  van af me 11e jaar weet ik het al . en wat hier beschreven is voor mij ook zo herkenbaar .vind het fijn om vrouwenkleding te dragen is nooit meer weg gegaan ga gewoon winkelen met legging aan en me hak laarsjes me partner me vrouw is de niet blij mee ze accepteert het daar is alles mee gezegd me tenen lak ik me handen alleen als ik thuis ben vrouwenkleding zit zo fijn en en de is voor vrouwen veel meer keus dan voor mannen maar dat is niet de reden voel me zelf ook heel veel vrouwelijk kanten te hebben meer dan man .zeg zelf altijd liever 1 keer een rok of een jurk aan dan 9 keer een lange broek

 7. william 23 april 2018 om 16:50

  Dag Liberty,

  Fijn dat je een reactie hebt gegeven op mijn blog. Ik wens je veel plezier op jouw ontdekkingspad. Mocht je vragen hebben of meer willen weten over hoe andere mannen hun weg hierin vinden, dan hoor ik dat graag.

  Groet, William (soms Amilia)

 8. william 23 april 2018 om 16:53

  Hoi Paula,

  Fijn dat je reageert op mijn blog. Leuk te lezen hoe jij uiting geeft aan die vrouwelijke kant. Geniet er van!

  Mocht je vragen hebben of willen onderzoeken hoe jouw partner wellicht meer in te betrekken, ik hoor het graag.

  Groet, William

 9. Anoniem 8 juni 2018 om 23:39

  Dag allemaal,

  Wat fijn en mooi om jullie reacties te lezen, en des te meer voor mij een reden om te reageren en eigenlijk ook uit frustratie om te schrijven hoeveel rechten vrouwen eigenlijk hebben en wij mannen maar heel beperkt zijn in de kleiding keuze.

  Als ik kijk naar wat vrouwen allemaal mogen en wat voor rechten zij hebben overwonnen op de mannen dan wordt ik soms ontzettend boos en zeker ook om het gesmoes van vouwen als zij mij zien lopen (als man) in vrouwenkleding, maar ik spreek hen hierop aan en zeg dan dat zij zich moeten schamen, ik zeg dan dat veel mannenmode naar de vrouwenlijke mode is gekopieerd en dat een vrouw wel alles (geaccepteerd) mag dragen en andersom niet, dat vrouwen wel dezelfde rechten willen als de man maar OWEE als de man dat ook wil, dan wordt hij nagekeken en wordt er geroddeld. Misselijk wordt ik hiervan. Veel vrouwen zijn slangen en willen de mooie en uitdagende vrouwenmode en de daarbij horende make-up voor zichzelf houden. Als laatste wil ik nog schrijven: “VEEL VROUWEN ZIJN HELEMAAL NIETS ZONDER MAKE-UP” Gelukkig zijn er ook lieve vrouwen die aangeven respect te hebben voor mannen die vrouwenkleding dragen.

  Dus wat mij betreft meer aandacht in de media voor mannen die graag vrouwenkleding willen dragen en make-up. Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, maar dan ook in de mode.

  Veel liefs van: Men in Women’s Clothing

 10. Wesley 17 juli 2018 om 10:20

  Sinds een jaar draag ik regelmatig vrouwen kleding in het openbaar. Ik hou heel veel van zachte materialen zoals leder en bont, mooie hoge lederen laarzen met hoge hakken, nylon kousen en mooie handtassen. Als je heel graag leder draagt is heel aangenaam om leder rokje met mooie sandaaltjes in de zomer te dragen in plaats een lange lederen broek. Bij heel warm weer is het ook heel leuk en fris om kleedjes te dragen. Het zit gewoon lekker en fris. Ik vind het gewoon lekker en sexy om vrouwen kleding te dragen, het geeft mij een heel lekker gevoel.
  Sinds kort ga ik ook zo naar het werk. Daar kleed ik mij om. De meeste vaste collega’s hebben hier geen problemen mee. De eerste keren verschieten veel mensen een beetje, maar na een paar keer worden mensen dit wel gewoon. Helaas is er wel een breuk ontstaan tussen mijn ouders en zus, die dit niet kunnen aanvaarden.
  Wie bepaalt er wat vrouwen en mannen wel of niet mogen dragen? Het zijn toch maar kledingstukken! Mensen moeten helaas alles in vakjes/schuifjes kunnen indelen. Het is pas sinds ± 1960 dat de broek als kledingstuk voor de vrouw maatschappelijk aanvaard is, onder invloed van de culturele en seksuele revoluties van die tijd. Nu is het geel gewoon dat vrouwen ook een broek dragen.
  Rond 1600 droegen mannen rode schoenen met hakken, om te laten zien dat men van adel was. Hoe hoger de hak, hoe meer status men had. De Franse koning Lodewijk XIV, die klein van stuk was, droeg schoenen met rode hakken die bezet waren met edelstenen aan het hof. Rond 1650 begon deftige Franse kleding in bredere kringen in de mode te raken. Na de Franse Revolutie veranderde dat. Het werd nu juist de gewoonte om eenvoudig gekleed te gaan. Hakken werden als erotisch en decadent gezien en niemand wilde nog wat met de adel te maken hebben. Pas rond 1900 kwamen de hakken weer in beeld.
  Draag gewoon waar je zin in hebt! Mensen hebben altijd op alles en nog wat commentaar, dat is altijd zo geweest en dat zo altijd blijven. BE YOURSELF!!!!
  Groetjes
  Wesley

 11. Luna 17 juli 2018 om 13:44

  Hoi William,

  Fijn dat je een blog hebt geschreven hierover. Mijn man draagt al sinds zijn 12e vrouwenkleding. We zijn nu vier jaar getrouwd en twee dagen geleden vertelde hij mij dit. Hij droeg al die tijd stiekem mijn kleding. Ik heb hem wat van mijn kleding cadeau gedaan zodat hij ook zijn eigen kleding heeft. Verder hebben we wat nieuwe dingen gekocht voor hem samen. Hij wil ook graag hakken en die hebben we nu besteld. Verder wil hij graag mijn slavinnetje zijn en dat ik zijn meesteres ben. En dat hij dan vrouwenkleding draagt. We hebben samen door het bos gelopen hij in vrouwenkleding. Hand in hand. En ik heb mooie foto’s van hem gemaakt en hem opgemaakt. Hij is een beetje veel allemaal in zo’n korte tijd. Ik accepteer hem wel en hou ook heel veel van hem en weet zeker dat we er samen een vorm voor kunnen vinden. Maar ik moet er wel even aan wennen. Ik heb er spanning van en het moet nog een plekje krijgen.

  Groetjes, Luna

 12. william 18 juli 2018 om 22:23

  Hoi Wesley,

  Mooi geschreven hoor! Mogen zijn wie je bent en hoe je je voelt.

  Wel jammer van familie, dat herken ik als het gaat om ouders, zus en kinderen in mijn geval.

  Ik wens je veel mooie momenten.

  Lieve groet,

  William

 13. william 18 juli 2018 om 22:25

  Dag Anoniem,

  Doe wat je doen moet. Draag wat je wilt dragen. Daarmee draag je ook bij aan een verandering in de maatschappij.

  Geniet en een lieve groet,

  William

 14. Anoniem 25 juli 2018 om 21:47

  Ben zelf een man en draag zelf graag vrouwe leren kleding, zoals leren korte dames broekjes in de zomer en leren korte rokjes .in de winter draag ik graag leren lange dames broeken .Het leer voeld fijn aan op je lichaam

 15. Rolf 26 juli 2018 om 07:14

  Zelf draag ik graag leren vrouwe kleding, zoals leren korte broekjes wat strak zit en leren korte rokjes in de zomer, In winter draag ik graag wat strakke lange leren broekje .leer moet fijn zacht aanvoelen. Dit zit fijn om je lichaam .Ben zelf een Man draag alles in het leer

 16. Beautymen 31 juli 2018 om 14:32

  Hallo Wesley,

  Geweldig wat je schrijft en ben het helemaal met je eens, ik hoop en wens echt dat er meer mannen zijn die hun hart durven te volgen en uitkomen voor hun liefde voor het dragen van vrouwelijke kleding.

  Als ik zie hoeveel vrouwen in de zomer genieten van het dragen van luchtige kleding in de vorm van rokjes of lange rokken met daaronder een leuk sandaaltje of sleehak dan denk ik waarom zij wel en wij mannen niet. Tijd voor verandering dus.

  Dus geen mannen / vrouwenmode maar UNISEX-kleding, = KLEDING VOOR IEDEREEN !!!!!!! die dit wil dragen.

  Inderdaad doe je / doen wij die het doen daarmee bijdragen aan een verandering in de maatschappij.. Want ik weet uit betrouwbare bronnen dat er nog heeeel veeeeel mannen zijn die graag vrouwenkleding zouden willen dragen maar dit niet durven te doen uit angst om belaagd te worden of nagekeken. (ook dus nog door vrouwen). Weg met “Me Too” voor vrouwen of OOK een “ME TOO” voor mannen die belaagd worden als zij vrouwenkleding dragen !!!

  Lieve groetjes van Beautymen / Men in (Wo)men’s clothing

 17. matthijs 1 augustus 2018 om 22:52

  wesley het is heel herkenbaar voor mij , ik darrag ook heel veel dameskleding , gewoon omdat ik het heel prettig vind , van ondergoed bijvoorbeeld heb ik alleen nog maar dames uitvoering
  ik draag ook heel veel pantys , en wat je zegt tot 1960 was het niet gebruikelijk dat een vrouw een broek droeg
  en tot een paar jaar geleden was het niet gewoon dat je als man een panty droeg
  ik draag dagelijks pantys met hakken en ik hoor er nooit meer iets over

 18. william 10 augustus 2018 om 10:51

  Hoi Luna,

  Afgelopen Canal Pride heb ik wat geëxperimenteerd. Roze gebloemde sneakers, witte broek, roze shirt. Opgemaakt, geen pruik, beetje baard. Ook mijn vriendin was mee, een super ervaring. Toch voelde het niet goed, ik had mij als het ware gay-gekleed. Persoonlijk voelt het voor mij beter er meer vrouwelijk uit te zien, glad geschoren, makeup, pruik, hakjes. Later op de avond een minder leuke ervaring, toen iemand wel heel duidelijk “BAH” zei. Zo zie je maar……iets mag bij jezelf een plekje krijgen, bij de dierbaren en de buitenwereld. En iedereen heeft daarin zijn/haar eigen tempo.

  Lieve groet, William

 19. Marco 6 oktober 2018 om 11:45

  Wil ook reageren op deze blog. Ben een man van 40 jaar en vind dameskleding veel mooier, en de dames hebben fijnere materialen van hun kleding. Maar heb het zelfde probleem als meer mannen dat je in de zomer lekker een rokje wil dragen Of een legging maar dat gaat niet, het word niet geaccepteerd en dat vind ik wel jammer. Als je als man ook bv bij de only binnen loop om een broek te kopen dan word je nog niet eens geholpen. Vind het echt jammer, een vrouw kan zowel heren als dames kleding aan maar Anderson ben je een homo zou mooi zijn als er meer gender neutraal kleding komt.

 20. william 9 oktober 2018 om 15:56

  Hoi Marco,

  Ik snap dat het lastig is, echter de wereld veranderen begint bij jezelf. Gewoon kopen en dragen, dan maar binnenshuis. Genderneutraal lijkt me geen optie, juist dan gaat het verfijnde er van af. Veel succes!

 21. Beautymen 16 oktober 2018 om 10:14

  Dag allemaal,

  Wat fijn om te lezen dat er meerdere mannen zijn die dezelfde gevoelens en interesse hebben om een rok of legging te dragen, of andere vrouwelijke kledingstukken die prettig voelen om aan te hebben. Ik voel mij hierdoor gesteund en ook als ik op deze onderwerpen zoek vind ik echt veel reacties van mannen die dit gevoel en ervaring ook hebben maar niet altijd durven te uiten.

  Des te meer ben ik teleurgesteld in het gedrag van vrouwen die ons niet of slechts ten dele accepteren in het dragen van “hun” kleding terwijl diezelfde vrouwen wel vrij zijn in het dragen van alle mannenkleding.
  Wat meerdere al hierboven schrijven is jezelf overwinnen en het gewoon dragen, desnoods ga je eerst shoppen in een andere plaats waar ze jou niet kennen en hier wordt je echt sterker van, het is jouw leven en jou recht te dragen wat je fijn vindt. Mensen kijken toch wel omdat het nog steeds niet geaccepteerd is, maar je zal ook ervaren dat er wel mensen zijn die je wel accepteren en je stoer vinden dat je dit durft. Je leert vrouwen beter kennen als je als man in vrouwenkleding loopt, kijk naar hun blikken en hun gedrag, ze zijn jaloers en gunnen het je niet gelukkig te zijn in “hun” kleding.

  Ik geloof echt dat als er meer mannen zijn die hun gevoel volgen en vrouwenkleding gaan dragen dit meer in de aandacht komt en men het wel moet accepteren, zeker ook omdat vrouwen dezelfde rechten willen als mannen en dit ook al jaren voor elkaar krijgen in alle opzichten. Kijk de afgelopen 30 jaar terug en zie wat vrouwen allemaal op de mannen hebben overwonnen, hoeveel mannenmode wordt gekopieerd naar de vrouwenmode, woest wordt ik hierom….egoïsten zijn het.

  Veel liefs en draag lekker waar jij gelukkig in bent.

 22. ano-niem 9 november 2018 om 23:07

  Ik draag al een aantal jaren graag een rok en panty’s.
  Van de zomer was ik het zat om me altijd te verschuilen en ben ik naar Scheveningen gegaan in m’n rok.
  Om eerlijk te zijn reageerde niemand openlijk maar ik ben wel een heel aantal mensen tegen gekomen die niet wisten waar ze naar moesten kijken en daar voelde ik mijzelf ook niet zo fijn bij.
  Maar er was niemand die iets negatiefs of positiefs zei.
  Ik zou graag willen dat mensen er meer open in zijn en dat mensen zoals ik niet als een soort outcast worden weg gezet.
  Ik heb geen behoefte om een vrouw te zijn,maar het lijkt mij fijn om af en toe de vrije keuze te hebben om
  te dragen wat ik wil zonder dat ik mij daarvoor hoef te schamen.
  We doen in Nederland net alsof we een vrije keuze hebben tot je iets doet wat niet in het hokje past waarin je thuis hoort
  en dan is dit land nog net zo bekrompen als 50 jaar geleden,helaas :(

 23. william 30 november 2018 om 10:40

  Dag ano-niem,

  Fijn dat je een reactie plaatst. Ik herken in wat je schrijft. Ook ik ervaar weerstand van uit mijzelf en hoe de wereld naar mij kijkt. Die twee dingen versterken elkaar.

  Ik was deze week naar een congres All about transgenders, heel leerzaam waar het gaat om eenzaamheid, pesten, discriminatie. Transgender mensen vallen op, als je kiest voor transitie dan plaats je jezelf weer in het bekende hokje na overigens een heftig en lang proces. Ben je man en blijf je man en wil je af en toe wat vrouwelijks dragen omdat dat fijn is, vrij voelt, dan zul je dat vooral in jezelf moeten zoeken. Voorbij de angst en schaamte komen en niet de schuld leggen in de buitenwereld. Een hele opgave!

  Uiteindelijk kun je een voorbeeld zijn, de weg vrijmaken voor anderen.

  Geniet vooral van wie je nu bent!

  Groet, William

 24. Beautymen 3 december 2018 om 11:07

  Dag Ano-niem,

  Inderdaad heel goed en fijn dat je deze keuze hebt gemaakt, ik begrijp helemaal je reactie om het zat te zijn en niet je gevoel kan laten spreken in de drang naar het openlijk dragen van een rok of panty.

  Hoop dat jij jezelf nog meer gaat overwinnen en dit vaker zal gaan doen, ik ben hier in elk geval al overheen en draag steeds meer als man vrouwenkleding. Helaas blijven negatieve blikken en reacties ons achtervolgen maar ik ervaar ook spontane en leuke reacties waar ik heel blij van wordt.

  Ik blijf zeggen dat vrouwen (in NL) het echt beter hebben in deze maatschappij dan mannen en dat ik daarom ook de negatieve reacties die ik krijg gelijk beantwoordt door te zeggen dat zij zich moeten schamen om hun gedrag!!.
  Vrouwen mogen meer dan mannen op het mode gebied en krijgen door hun “make-up uitstraling” ook meer gedaan dan mannen!. Rond de 70% van alle modewinkels zijn gericht op vrouwen.

  Liefs van Beautymen

 25. Anoniem 1 januari 2019 om 02:37

  het dragen van dames kleding na mijn werk geeft me meer dan een biertje qua ontspanning.ik woon alleen maar delen is nog iets waar ik nog niet heb kunnen doen,

 26. Jeanette 5 januari 2019 om 23:36

  Hallo allemaal.
  Ik ben Jeanette en ben sinds kort ook dameskleding gaan dragen.
  Ik heb een mooie pruik en laarzen gekocht.
  Ik ben al een paar keer naar buiten geweest en heb zelfs door het
  Winkelcentrum in Hellevoetsluis koffie gedronken .
  Ik heb geen rare opmerkingen of vreemde blikken opgemerkt zodat het
  Me een goed gevoel gaf..
  Ik vond het leuk maar ook wel spannend

  Groetjes
  jJeanette

 27. william 8 januari 2019 om 15:38

  Hoi Jeanette,

  Super dat je dit doet. En dat het spannend is…….niet vreemd toch. Het is ook een hele stap.

  Er zijn ook plekken als T&T-avonden of de Transgendercirkel waar je je of kunt uiten of kunt delen met elkaar.

  Groet, William

 28. J.de Rek 8 januari 2019 om 22:10

  Hallo William.
  Bedankt voor je reactie.
  Ik vind het leuk om af en toe helemaal als vrouw verkleed te wandelen maar ik
  Heb geen interesse in clubs of zo.
  Deze zitten niet bij mij in de buurt.
  Toch bedankt voor de tips.
  Groetjes

  Jeanette

 29. Johan 29 januari 2019 om 21:39

  Jaren geleden op zoek geweest, wie ik was.
  Kwam er achter dat ik geen vrouw wilde worden/zijn.
  Vind het prettig een rok en panty te dragen, maar daar blijft het bij.
  Ik heb mijn vrouw in vertrouwen genomen. Haar eerste reactie was geschrokken. Toen ik mijn gevoelens bloot legde, was er enigzins begrip.
  We zijn daarna samen gaan shoppen en hebben een rok en panty gekocht.
  Er zijn afspraken gemaakt wanneer ik in rok/panty loop. Ze vindt het moeilijk mij zo te zien. Gelukkig hebben we dit door praten kunnen bereiken.

 30. Beautymen 31 januari 2019 om 10:37

  Dag Johan,

  Wat goed dat je jouw gevoel voor deze mooie kleding bent gaan volgen en dat je hier je partner over hebt verteld, hoe meer mannen dit gaan doen des te meer er acceptatie komt. (Ik zou het van de daken willen schreeuwen!!)
  Voor veel jongeren is de stap vaak makkelijker dan dat je al in een relatie zit, en hierbij helpt het programma HIJ IS EEN ZIJ of andersom ook mee.

  Ik heb het op deze site al vaker aangegeven: maar vrouwen hebben het echt veel en veel makkelijker dan mannen in hun kleding keuze en vandaar ook vaak mijn boosheid hierom, vrouwen kunnen en mogen letterlijk alles maar dan ook alles dragen wat er maar te koop is en daarbij ook alle make-up gebruiken om zich mooi te maken. Niemand kijkt hier raar van op, maar owee als een man dit ook doet, dan wordt hij vaak nagekeken en lastig gevallen. Daarom heel veel respect voor jou, en laat dit bericht ook maar door je partner lezen, hoe meer vrouwen dit lezen/weten hoe meer begrip er mogelijk komt, en anders zijn het grote egoïsten. (Gelijke rechten voor mannen en vrouwen in alle opzichten!! want vrouwen willen wel hetzelfde als de man doen!!).
  Ik weet dat er nog heel veel mannen zijn die dit dus niet durven te vertellen aan hun partner in 2019!!.

  Groetjes Beautymen

 31. Demy 7 maart 2019 om 20:32

  Hallo allemaal,

  Op mijn achtste, tijdens een verjaardagsfeestje van een klasgenoot, kreeg ik de kans om me volledig te verkleden als een meisje. Iedereen moest er héél even om lachen, maar voor de rest van de dag is er geen opmerking meer over gemaakt.
  Voor de spelletjes waarbij de meisjes tegen de jongens moesten wedijveren, werd ik ook bij de meisjes ingedeeld, alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

  Het jaar nadien werd niet meer de volledige klas uitgenodigd, maar een heel select groepje en weer kreeg ik de kans om met te verkleden als meisje. Dit is jaarlijks blijven gebeuren maar steeds met minder en minder klasgenoten.

  Op mijn 16de, op een avond dat mijn ouders op familie bezoek waren heb ik me volledig verkleed, zelfs met makeup en pruik en ben dan ’s avonds een blokje om gaan wandelen. Enkele dagen later heb ik het opnieuw gedaan en heb dan een fietstochtje van een 10 kilometer gedaan.

  Op mijn 18de ben ik naar de stad vertrokken en heb overdag lingerie, schoenen, een jurkje en een pruik gekocht, ben bij een schoonheidsspecialiste binnen gestapt en kon meteen van makeup worden voorzien, heb me daar ook ter plaatse mogen omkleden en ben als meisje/vrouw de straat op gegaan.

  In tussentijd ben ik meer dan 35 jaar getrouwd met dezelfde vrouw en ondanks ik tijdens onze verkering het gevoel had genezen te zijn van deze drang, kwam deze drang meteen na ons huwelijk terug opzetten.

  Ook al was het voor mijn echtgenote even flink verschieten als ik aangaf, dat ik me graag als vrouw gekleed in het openbaar vertoonde, had mijn echtgenote een ruimere kijk op mijn gevoelens dan ik op dat moment zelf had ontwikkeld.

  Na mijn eerste keer, dat ik me als vrouw gekleed toonde aan mijn echtgenote, ben ik een namiddag als vrouw gekleed naar de stad geweest en bij thuiskomst, moest de hond nog even naar buiten. In plaats dat ik me eerst ging omkleden, deed ze haar jas aan en ging met me mee enkele blokjes om wandelen.

  Ook vandaag nog zal ze, wanneer ik nood heb aan ontspanning, een beetje pushen om me te gaan omkleden en een dagje als vrouw gekleed te gaan leven.

  Zowel vroeger als nu moet ze steeds even lachen als ze me als vrouw gekleed ziet naar beneden komen, maar nadien babbelen we alsof er totaal niets aan de hand is, met hooguit een kwinkslag en een complimentje.

  De schrik om je als man publiekelijk te tonen, is iets dat je jezelf wijsmaakt, het zit tussen onze oren.
  Ok, soms zie je mensen onopvallend een stootje geven van kijk daar, maar buiten heel veel positieve lieve reacties heb ik maar uiterst zelden een negatieve ervaring.

  Dankzij een begripvolle vrouw, dankzij ons wederzijds respect naar elkaar toe, kan ik met regelmaat zijn wie ik ben en ja ik ben voor een gelijk deel man en vrouw. Alleen moet mijn mannelijk deel meestal werken en pikt mijn vrouwelijk deel een groot deel van mijn vrije tijd in, maar ik gun het haar……

  Na 50 jaar nog steeds met véél plezier jezelf omkleden als vrouw, dat gevoel wil ik voor geen geld van de wereld opgeven.

  Groetjes Demy

 32. Mo 16 maart 2019 om 22:57

  Wat een vrouwen haat!
  Slangen?
  Jaloers?
  Lelijk zonder make up?
  Dan zet je je zelf neer als de boze travestiet!
  De Haatman.
  Ik koop make up pantys jurkjes lungerie lekker zacht. Lak zn nagels en mooie laarzen. Geef looples ha ha. Laat m voelen aan de stofjes in de winkel.
  Maar denk wel aan mij. Ik ben mn stoere vent kwijt.

 33. william 1 april 2019 om 19:43

  Beste Demy,

  Mooi dat je dit allemaal hier deelt. Alle lof ook naar jouw partner.

  Wat me opvalt in jouw verhaal is de zin “…wanneer ik nood heb aan ontspanning….”. In mijn coachpraktijk kom ik steeds vaker mannen tegen waarbij de aanleiding om zich vrouwelijk te kleden, voort komt uit stress. Het kleden geeft ontspanning.

  Ik ga hier nog eens een blog over schrijven. Als kind hebben we allemaal om te overleven steun gehad in meer of mindere mate van een moeder. Het zachte, het vrouwelijke, zoeken bij stress lijkt bij sommige mannen een soort van overleven, een herkenning van de moeder, een vrouw. Blijkbaar is dat dan ook wat je bij stress nodig hebt.

  Veel oudere mannen vinden vintage kleding dan ook geweldig.

  Geniet van het fijne gevoel!

  Groetjes William

 34. Beautymen 2 april 2019 om 11:55

  Even een reactie op het bericht van 16 maart,

  Ik heb absoluut geen vrouwenhaat, maar ik omschrijf het gedrag van veel vrouwen en de overwonnen rechten die vrouwen wel hebben ten opzichte van mannen.

  Wij mannen moeten maar wel accepteren dat vrouwen steeds meer mannen dingen gaan en kunnen doen zoals o.a. Formule1 rijden, motor-crossen, vrouwenvoetbal, en ga maar door in alles wat van oorsprong alleen door mannen werd gedaan. Maar als er mannen zijn die graag zomers in een rok willen lopen of graag hun nagels willen lakken dan is dit ineens alleen voor vrouwen en zie en ervaar ik echt jaloers gedrag van vrouwen, en ja ik blijf zeggen dat veel vrouwen slangen zijn en een man niet gunnen hetzelfde te doen, terwijl vrouwen wel letterlijk alles mogen doen wat mannen doen.
  Ik blijf ook zeggen dat veel vrouwen er zonder make-up echt niet uitzien!!!

  Ik zal dit gedrag van vrouwen dan ook nooit accepteren en blijf alle middelen gebruiken om voor gelijke rechten op te komen voor de mannen die dit willen. Ik ben geen boze travestiet maar wil gelijke behandeling waar ik recht op heb, maar van veel vrouwen niet krijg omdat het grote egoïsten zijn.

  Ik wens alle mannen succes toe in het dragen van alles wat vrouwen ook dragen en doen!!.

  Beautymen.

 35. matthijs 8 juni 2019 om 06:28

  beautymen

  ik ben het volledig met je eens . vrouwen hebben het toch al veel makkelijker met kleding
  en ze denken ook dat ze alles maar ongestraft kunnen dragen omdat ze weten dat er toch niemand is die tegen ze zegt dat ze dat niet aan kunnen
  maar als je als man een panty of bh wil dragen , , dan is de wereld te klein omdat ze vinden dat dat van hun is
  ik heb ook besloten om niet naar het vrouwenvoetbal te gaan kijken omdat ik nog steeds vind dat voetbal een mannensport is

 36. Beautymen 11 juni 2019 om 11:25

  Hoi Matthijs,

  Wat lief van je deze reactie, en bij deze wil ik ook aangeven dat ik echt geen moeite heb met vrouwen in mannenkleren of vrouwen die voetballen, maar meer de acceptatie dat wij mannen niet hetzelfde mogen doen als vrouwen (geaccepteerd worden).
  Wij “mogen het wel” maar we worden door vrouwen die wel mannen-dingen doen/dragen uitgelachen en nagekeken, en dat maakt mij zo boos.
  Je ziet ook steeds meer dat vrouwen mannen niet meer nodig hebben en alles zelf willen/kunnen doen, vrouwen hebben hun zaakjes goed voor elkaar en kunnen ALLES doen om er mooi uit te zien. Mannen lopen achter de feiten aan en zullen NOOIT dezelfde rechten krijgen als wat vrouwen wel hebben overwonnen op de man.

  Er is dus nog een lange weg te gaan voordat mannen in vrouwenkleding worden geaccepteerd.

  Liefs van Beautymen.

 37. Ridwan Parijs 29 juni 2019 om 10:36

  Goed dat deze discussie nog steeds loopt. Ik heb geen partner, maar in vrije tijd wel jurken aan, sinds een jaar. Mee eens dat vrouwen het veel gemakkelijker hebben met kleding. Gelijkheid telt niet als de mannen er op vooruit zouden gaan.

  Mijn ervaringen zijn wel anders, namelijk dat het hoofdzakelijk mannen zijn die er aanstoot aan nemen. Ik denk dat de Hollandse directheid ook meespeelt.

  Vandaag een vroege openingstreffer! Vraagt een jongeman bij de bushalte Maassluis: Heb je nou een vrouwenjurk aan? Wat me opvalt is dat het vrijwel altijd slecht geklede mensen die buitengewoon ongemanierd zijn. Misschien moet dat soort volk eerst eens in de spiegel kijken!

  Bij aankomst op Schiedam Centrum heb ik de beste man maar sterkte met alles gewenst. Zand erover en ik laat me niet kisten.

 38. Mara 15 augustus 2019 om 13:03

  Beste William en Allen.
  Ben man van 63 en draag al jaren dames lingerie en kleding.
  Begon als tiener al dat dames broekjes mij opwonden als ik ze aantrok door de fijne zachte stof of de ruches en stukjes kant eraan.
  In de jaren ben ik deze dagelijks gaan dragen en hield dat altijd beetje voor me zelf omdat ik tevreden was over hoe het zo gaat.
  In mijn relaties is het steeds te spraken gekomen en de een is wat toleranter dan de ander ermee maar weerhield mij niet van te dragen van wat ik wilde.
  Het van de daken schreeuwen hoeft van mij niet en in huiselijke omstandigheden in dames kleding vind ik gewoon prima en tevreden mee.
  Is wel heel leuk om werkelijk gelijk gestemde te ontmoeten en praten over je gevoel en gevoelens omtrent deze.
  Leuk zo de reacties te lezen en je mag me mail bekend maken als er reacties of gesprekken gevoerd willen worden.

 39. william 15 augustus 2019 om 15:15

  Beste Mara,

  Wat leuk dat je hier zo’n positieve reactie geeft. Je bent natuurlijk altijd welkom bij één van de Transgendercirkels. Bij uitstek een moment om even stil te staan bij jezelf en wat jou drijft om als man vrouwenkleding te dragen.

  Ik ben ook benieuwd of anderen via deze site met je in contact willen komen. Ofwel laat de reacties maar komen.

  Geniet vooral van wie je bent.

  Groet, William

 40. Someone lol 24 september 2019 om 18:30

  Hoi, ik ben een jongen van 17. Ik dacht dat ik hier helemaal alleen in was. Ik vind het heerlijk om als mijn ma een weekendje weg gaat, een jurk en hakken aan te trekken. Wat make up en Al die leuke dingetjes op te doen. Ik houd het volledig geheim en heb daar zelf geen moeite mee. Soms denk ik, misschien wil ik wel gewoon helemaal een meisje zijn, altijd en overal, maar dan herinner ik al gouw hoe chill het is om op je slompe joggingpak over straat te gaan en niet raar aangekeken te worden. Ik respecteer bijde kanten. Dan heb ik het ook nog niet eens over hoe heerlijk het is om in dames lingerie te slapen. Dit doe ik ook vaak als mijn moeder thuis is, het kan alleen niet als ik de volgende dag op school moet sporten omdat de bh bandjes in je schouders blijven staan. Al met al is het zeker een gekke oriëntatie en er zitten veel moeilijke dingen en compromissen aan vast op sociaal gebied.
  Op mijn leeftijd ook financieel helaas, ik kan moeilijk twee keer zo veel geld gaan uitgeven zodat ik ook een hele meiden garderobe kan opbouwen! En bovendien, hoe wil het in godsnaam allemaal verstoppen van mijn moeder hahaha

 41. william 25 september 2019 om 11:36

  Hoi daar,

  Ik neem jouw bijdrage serieus. Je bent hier zeker niet alleen in, het is van alle tijden en alle leeftijden.

  De laatste tijd krijg ik ook wat jongere mannen die om advies of begeleiding vragen hoe hier dan ook mee om te gaan. Je schrijft zelf dat je het wil verstoppen voor je moeder, dat betekent ook dat je je moeder niet vertrouwt, sterker nog je mag jezelf niet zijn van jezelf.

  Denk hier maar eens over na. Je hebt hier een keuze, in een “eenzaam en verstopt leven” of een “vrij mens”.

  Ondertussen mag je natuurlijk genieten, ook in het geheim en dat is nog spannend ook.

  Groet, William

 42. Lucy 3 oktober 2019 om 00:47

  In mijn kindertijd droeg ik al meisjeskledij van mijn zussen stiekem.toen ik getrouwd was droeg ik stiekem de kleedjes en rokjes
  van mijn vrouw tot zij het ontdekte en zij de scheiding aanvroeg..Dan ben ik naar Antwerpen gaan wonen en toen ging ik regelmatig uit als vrouw.Toen kwam ik mijn huidige vriendin tegen waar ik al 15 jaar met samen leef en die Ik doodgraag zie.Ik durf haar dit niet te vertellen want de laatste tijd wil ik mij af en toe een vrouw voelen.Deze week is mijn vriendin op reis samen met haar dochter en ben nu als vrouw dit aan het schrijven(het ergste is dat ik als vrouw heel goed uitzie)

 43. william 4 oktober 2019 om 21:34

  Beste Luc of Lucy,

  Misschien is het een idee als je me rechtstreeks mailt over jouw “drang” en hoe je dat een plek geeft of beter gezegd zou kunnen geven in jouw leven en relatie.

  Met groet, William

 44. Bralino 7 oktober 2019 om 15:23

  Hallo aan alle gelijkgestemden,
  Heb net een te gek weekend achter de rug. Een winkelketen organiseerde een “dames”verwendag. In een folder toonden ze hoe zij de herfstmode zien voor dames. En ik was gelijk verkocht. Samen met mijn nieuwe vrouwelijke partner (nu ja .ook al meer dan 2 jaar), welke mij 100 procent steunt, hebben we er een mooie uitstap van gemaakt. Heb gekocht wat ik voor ogen had. Afgerekend, met de vraag om alle labels te verwijderen en dan terug in het pashokje om de nieuwe outfit aan te trekken.En showen maar. Subliem, heerlijk, ik voelde mij bevrijd, voor de eerste maal in publiek. Het was even wachten voor de make-up en hairstyling, maar de moeite waard. Heb zelfs complimenten gekregen van andere dames. En opsteker van jewelste. Dit voeld goed, en niet met scheve ogen bekeken te worden. Een artikel was niet ter plaatse beschikbaar dus in een een ander filiaal laten klaar leggen. Einde dag 1 . Vol vertrouwen in mezelf en super gelukkig nog een etentje gedaan in mijn nieuwe outfit met mijn liefste schat. Dag 2. Blouse ophalen welke ik had laten opzijleggen. Toch nog andere spullen gepast en goedgekeurd.En ja aangekocht. Help de kleerkast wordt te klein. Ook hier geprofiteerd van make-up en hairstyling. Ik ben een crossdresser en geniet ervan. Ergens spijtig dat dit niet helemaal sociaal aanvaard wordt, wij doen toch niemand kwaad. Of wel?

 45. Annoniem 9 oktober 2019 om 10:34

  Hallo ben een jongen van 17 en draag ook af en toe rokjes van mijn moeder met panty of mailot er onder ben nog nooit buitenshuis met een rok gaan lopen alleen als mijn ouders niet thuis zijn en als ik er zin in heb om het te doen jurkjes of andere dingen doe ik niet en vindt rokjes met leging soms lekkerder lopen dan een lange spijkerbroek! Groetjes stan en het maak mij ook niet heel veel uit of een jongen of man nou in een broek of rok loopt

 46. william 9 oktober 2019 om 12:05

  Hoi Stan,

  Mooi dat je jezelf toestaat en daarmee ervaart hoe het voelt om vrouwenkleding te dragen. Jou maakt het niet uit of een man in een broek of rok loopt.

  Echter tegelijkertijd laat je met jouw bericht ook zien, dat je dit doet wanneer jouw ouders niet thuis zijn. Met andere woorden, iets belangrijks voor jou deel je niet met jouw dierbaren. Dat kan natuurlijk een bewuste keuze zijn en besef dan wel dat op de lange termijn je een geheim creëert, je een deel van jouw zelf niet laat zien en dat neemt risico’s met zich mee.

  Ik ben benieuwd hoe je hier verder mee om denkt te gaan.

  Met groet, William

 47. Anoniem 9 oktober 2019 om 23:11

  Ik heb fijne dames bontjassen gekocht. Zit heerlijk. Wel achter de gordijntjes. Jammer dat de wereld zo bekrompen is.
  Ik heb vroeger op straat vrouwen kleding gedragen. Jurk en rok gaat niet zo goed. Damesblouse gaat vrij goed.
  Hartelijke groet Guus.

 48. william 10 oktober 2019 om 11:30

  Beste Guus,

  Je schrijft dat de wereld bekrompen is. Toch kun je de anderen niet veranderen, als jij doet wat bij jou past zal de wereld mee veranderen. En ik besef dat dat voor jou, mij en vele anderen een heel grote opgave is.

  En wat bedoel je met “jurk en rok gaat niet zo goed”?

  Ik wens je veel plezier en geniet van het dragen van vrouwenkleding voor zover je het jezelf toestaat.

  Groet, William

Laat een reactie achter