Mijn man in vrouwenkleding

Inhoud:

 

mijn man in vrouwenkledingMijn man in vrouwenkleding, waarom, is een heel relevante vraag!

“Mijn man in vrouwenkleding, waarom?”, is een heel relevante vraag als je weet of ontdekt dat jouw partner vrouwenkleding draagt. Echter voordat je jezelf die vraag stelt, zal er meestal al veel aan vooraf zijn gegaan. Deze blog gaat over jou als partner, over hoe je om kunt gaan met jouw gevoel en over jij en jouw partner mogelijk een weg hierin kunnen vinden. Natuurlijk geldt hetzelfde als jouw vrouw zich mannelijk presenteert om uiting te geven aan het mannelijke deel in haar.

 

Vertrouwen is geschaad!

Ik kan me heel goed voorstellen, ook vanuit mijn persoonlijke ervaring, dat je je belazerd voelt. Degene met wie je lief en leed deelt, doet iets dat jij niet weet. Je ging toch om met een man en nu lijkt dat heel anders. Je dacht toch dat jouw relatie was gestoeld op openheid, eerlijkheid en vertrouwen. En je bleek er niets van te weten. Om tot een goed gesprek te kunnen komen, om open te gaan staan naar wat hem beweegt, zal je eerst jouw wantrouwen moeten ombuigen naar weer kunnen vertrouwen. Pas dan kun je open staan voor uitleg. Daarnaast zal jouw partner hier begrip voor moeten hebben en zijn uiting even moeten parkeren. Wellicht kunnen jullie daar ondersteuning bij gebruiken.

 

Hoe ben je er achter gekomen?

Mijn man in vrouwenkleding, tja………echter hoe ben je er achter gekomen? Is zijn grote geheim gewoon door hem aan je verteld en bleef je vertwijfeld achter. Of was het voor hem geen geheim en wist je het nog niet. Kwam jezelf achter zijn geheim via zijn computer, laptop, mobieltje. Kwam je achter zijn geheim omdat jouw kleding regelmatig anders in de kast lag opgevouwen. Kwam je achter zijn geheim omdat je hem “betrapte” terwijl hij gedressed was? Jouw reactie, welke impact dit op jou heeft, hangt sterk samen met wijze waarop zijn vrouwdeel bij jou bekend werd. Jouw boosheid, ongemak, vertwijfeling, onzekerheid en wat het je nog meer doet, wordt hierdoor in belangrijke mate bepaald. Het is goed eerst daar aandacht aan te besteden, aandacht aan jouw zelf. Zelfs als je een man hebt ontmoet en hij vertelt je al snel na jullie eerste ontmoeting dat hij graag vrouwenkleding draagt, ook dan zal het nog vreemd voor je zijn. Een mooie kans om daar dan samen vorm aan te geven als je dat ook wilt en als je partner dat ook wilt.

 

Hoe verder?

Jouw man zal zich wellicht schamen, is bang jou kwijt te raken, weet zelf misschien ook niet wat hem brengt tot het dragen van vrouwenkleding. Grote kans dat hij het wegwuift, eigenlijk zelfs zijn eigen gevoel negeert vanuit schaamte en angst. Hij doet immers iets dat niet lijkt te passen bij zijn biologische geslacht, iets waar onze maatschappij ook nog niet aan is gewend. Het is heel goed de boosheid, vertwijfeling en onzekerheid van jou uit te spreken. Daarnaast is het goed ruimte te geven aan de schaamte en angst van de ander. Vervolgens kun je samen onderzoeken hoe hier aan vorm te geven. De behoefte van de één naar de ander en de behoefte van de ander naar de één vooral uitspreken. Je zult zien dat als je elkaar in de kern liefhebt, jouw partner gewoon jouw partner kan blijven. Met wat steun kom je ver is mijn ervaring. Sterker nog, je zult samen een rijker leven kunnen ervaren dan menig ander stel. Samen kun je afspraken maken hoe hij zijn genderexpressie vormgeeft, alleen of samen. Er zijn meer mogelijkheden dan je in eerste instantie voor ogen hebt. Hoe je de eventuele kinderen en andere dierbaren betrekt of juist niet. Hoe jij ergens een uitlaatklep kunt organiseren.

 

Man in vrouwenkleding…..is dat een afwijking?

Ik snap dat je aan jezelf die vraag stelt. In mijn praktijk ontmoet ik regelmatig mannen die grote moeite hebben met het delen van de uiting van hun vrouwelijke kant. Schaamte en angst zijn vaak hun drijfveer om met dat grote geheim te leven. Echter leven met zo’n geheim geeft heel veel spanning. Die spanning uit zich dan wel op een andere manier. Vluchten in seks, drank, drugs of extreem sporten. Of juist het tegenovergestelde vluchten in eenzaamheid of terugtrekken uit het sociale leven. Dat heeft zijn weerslag op het gezin, op de relatie en vaak ook op het werk. Wist je dat 80% van transgender personen eenzaam is. De kans is groot dat jouw man omwille van stress zich meldt bij de huisarts, zich laat doorverwijzen naar een psycholoog en daar het vooral heeft over alles wat stress veroorzaakt. Echter het dragen van vrouwenkleding……….de kans is groot dat dat niet eens aan bod komt omdat het verzwegen blijft. Zo’n 4 à 5% van de mannen en vrouwen voelen zich niet altijd geheel thuis met het biologisch geslacht waar mee ze geboren zijn. Er zijn heel veel uitingsvormen, genderexpressies, omdat te uiten. Er zijn ook heel veel variaties op de mate van uiten, de frequentie van even anders voelen. Een 0,5% van de mannen en vrouwen in onze samenleving zal overgaan tot aanpassing van het lichaam, in transitie gaan. Soms is het een fetish of een uitingsvorm om tot bevrediging te komen. Kortweg het komt best vaak voor en naar mijn idee komt het zelfs nog veel vaker voor dan we tot op heden uit onderzoek weten. Ik zie het zeker niet als een afwijking, ik zie het als een uitingsvorm van mogen zijn hoe je je voelt. Wel is het zo dat onze maatschappij in het algemeen hier nog minder goed mee om kan gaan. Onze maatschappij is nu eenmaal heel sterk op man of vrouw gericht.

 

Mijn man in vrouwenkleding…….kun jij het dealen?

Even terug naar het begin. Je voelt je belazerd. De grond zakt onder je voeten weg, vertwijfeling, onzekerheid. Je bent er op een lullige manier achter gekomen. Wantrouwen! Een traumatische ervaring. Je snapt het niet, je wilt het nog niet eens weten. Erger nog jouw partner ontkent, wuift het weg, het is maar een keertje. Hier is natuurlijk werk aan de winkel! Het zal veel van je vragen om jouw vertrouwen in jouw partner te herstellen. Daar heeft jouw partner een groot aandeel in. Besef dat hij zich schaamt en heel bang is jou kwijt te raken. Ondanks dat alles zou deze bijzonder kwaliteit van jouw partner jullie relatie kunnen verrijken. Alleen al door het aangaan van dit thema, het durven delen en later ook door het samen zoeken naar een passende vorm voor elkaar. Neem van mij aan dat die “afwijking” voor beide geweldig interessant kan zijn. En natuurlijk, als je er werkelijk niets mee wilt en kunt, je er samen geen vorm voor kunt vinden, dan is de kans groot dat de relatie ophoudt te bestaan. In dat geval helpt het je dat leven met een partner die een stuk van zichzelf niet met jou deelt, ook geen gezonde relatie is. Verwacht niet dat het overgaat. Het is geen ziekte die te bestrijden is. Het is gewoon van hem en hoort bij hem.

 

Relatie coaching.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring als man met een sterke vrouwelijke kant, als man met het ooit vermijden van die vrouwelijke kant, als ex-partner die zijn relatie niet vertelde over dat gevoel, als lifecoach zet ik mij graag in voor begeleiding van jou en jouw partner. Samen een weg vinden!

 

Contact

Het staat je vrij om met mij contact op te nemen. Ik kan mij voorstellen dat dat zelfs eng kan zijn. Ik sta garant voor discretie. Jij mag zelf uitmaken hoe je mij wilt benaderen. En soms is een luisterend oor, met herkenning van wat er bij jou speelt, al heel waardevol voor je.

207 Comments

 1. Anoniem 16 januari 2018 om 17:18

  Heel herkenbaar dit onderwerp en vrouwenkleren vind ik al heel lang mooi en prettig om te dragen, ik was 15 toen ik mijn eerste pumps kocht en inmiddels draag ik ook veel dameskleding in het weekend. Ik ga nu zelfs al enkele jaren regelmatig als man (zonder pruik) met pumps of dameslaarzen winkelen, gewoon omdat ik vind dat mannen dezelfde geaccepteerde rechten moeten hebben als vrouwen om alles te kunnen dragen wat zij mooi vinden.

  Wat mij betreft moet er veel meer aandacht aan deze onderwerpen worden gegeven, vrouwen vechten al jaren voor gelijke rechten als de man, het wordt tijd dat mannen ook dezelfde rechtten krijgen als vrouwen. Neem het Me-Too verhaal, alles wordt gedaan om vrouwen te beschermen en dit vind ik prima, echter vind ik dat er aan mannen die vrouwenkleding willen dragen ook in positieve zin aandacht moet worden gegeven. Gelukkig accepteren veel vrouwen dat mannen dit doen, helaas zijn er nog velen die minachtend en jaloers kijken.

  Ik wens alle mannen die als man vrouwenkleding willen dragen succes toe.

 2. william 6 februari 2018 om 12:48

  Hoi anoniem,

  Wat geweldig dat je dat doet. Ik heb daar bewondering voor, immers bij mij moet het mannelijke altijd gecamoufleerd worden en dat is best veel gedoe (ook wel leuk). Gewoon de vrijheid hebben om aan te trekken wat bij je past. Ik ben bijna jaloers.

  Veel succes!

  Groet, William

 3. Anoniem 28 februari 2018 om 13:32

  Ik begrijp je reactie hoor en veel mannen durven helaas niet als man op pumps of mooie laarzen te lopen, net als het lakken van nagels wat ik dus ook doe. Ik ben soms echt gewoon heel erg boos als ik zie hoeveel rechten vrouwen hebben en mannen niet. Vrouwen kunnen letterlijk ALLES dragen wat er maar op deze wereld te koop is en vrouwen kunnen zich met alle make-up net zo mooi maken als zij zelf willen.
  Ik draag als man ook vaak sleehakken of sneakers met sleehakken, dit valt iets minder op dan pumps met naaldhak. Ook de glad gecoate broeken die je nu veel bij dames ziet zijn helaas weer niet voor de man gemaakt, de vrouwenkleding is echt veel mooier dan de mannenmode en zit juist nog heel prettig ook.

  Ik heb mijzelf inmiddels overwonnen en ga steeds meer de kleding dragen waar ik mij prettig in voel, en neem de jaloerse of afwijkende blikken van vrouwen dan op de koop toe, ik denk dan bij mezelf: als jullie je make-up afdoen en niet op hakken lopen blijft er niet veel moois meer van je over. Dus wij mannen mogen dezelfde rechten hebben als de vrouw.

  Veel succes en leef je leven zoals jij dat wilt, veel zangers zingen dit ook de laatste tijd en hoe meer mannen dit gaan doen des te meer men er aan gaat wennen…………..

 4. peter 12 maart 2018 om 17:04

  Ik houd ook van (liefst naald)hakken en vrouwenkleding en makeup
  vroeger deed ik dit altijd stiekem maar tegenwoordig ga ik gewoon in een jurk naar de supermarkt
  veel mensen vinden het raar maar als een vrouw opeens in mannen kleren loopt is er niks aan de hand

 5. liberty 18 maart 2018 om 16:06

  Ik hou ook om als man vrouwenkleding aan te doen. Het liefst kleding van zachte en aaibare stoffen. Make-up en pruiken gaat voor mij te ver, maar ik voel me prettig als ik thuis in vrouwenkleding loop.
  Het geeft me rust.
  Helaas kan ik dit niet buitenshuis doen omdat ik in een klein dorp woon en ik weet zeker dat het dorp dit niet accepteert. Als mannen vrouwenkleding dragen wordt vaak als vies en smerig en raar betiteld.
  Ook ben je in andermans ogen homo of transgender en noem maar op wat men voor kreten daarvoor heeft.
  Maar ik hou nog steeds van vrouwen.
  Voor mij komt daar ook nog iets anders bij. Ik vind het ook heerlijk om bontjassen te dragen. Lekker zacht en aaibaar.
  Super vrouwelijk om ze te dragen. Schoenen en naaldhakken dragen daar ben ik pas mee begonnen.
  Ik merk wel dat er nog een groot taboe is over dit onderwerp.
  Jarenlang heb ik er met niemand over kunnen praten en afgelopen week heb ik er met iemand over kunnen praten, zeker een opluchting om je verhaal te kunnen doen.
  Een lange weg te gaan, daarom wens ik jullie allen en de andere mannen ook veel succes toe.

 6. Paula (Rob) 3 april 2018 om 01:31

  van af me 11e jaar weet ik het al . en wat hier beschreven is voor mij ook zo herkenbaar .vind het fijn om vrouwenkleding te dragen is nooit meer weg gegaan ga gewoon winkelen met legging aan en me hak laarsjes me partner me vrouw is de niet blij mee ze accepteert het daar is alles mee gezegd me tenen lak ik me handen alleen als ik thuis ben vrouwenkleding zit zo fijn en en de is voor vrouwen veel meer keus dan voor mannen maar dat is niet de reden voel me zelf ook heel veel vrouwelijk kanten te hebben meer dan man .zeg zelf altijd liever 1 keer een rok of een jurk aan dan 9 keer een lange broek

 7. william 23 april 2018 om 16:50

  Dag Liberty,

  Fijn dat je een reactie hebt gegeven op mijn blog. Ik wens je veel plezier op jouw ontdekkingspad. Mocht je vragen hebben of meer willen weten over hoe andere mannen hun weg hierin vinden, dan hoor ik dat graag.

  Groet, William (soms Amilia)

 8. william 23 april 2018 om 16:53

  Hoi Paula,

  Fijn dat je reageert op mijn blog. Leuk te lezen hoe jij uiting geeft aan die vrouwelijke kant. Geniet er van!

  Mocht je vragen hebben of willen onderzoeken hoe jouw partner wellicht meer in te betrekken, ik hoor het graag.

  Groet, William

 9. Anoniem 8 juni 2018 om 23:39

  Dag allemaal,

  Wat fijn en mooi om jullie reacties te lezen, en des te meer voor mij een reden om te reageren en eigenlijk ook uit frustratie om te schrijven hoeveel rechten vrouwen eigenlijk hebben en wij mannen maar heel beperkt zijn in de kleiding keuze.

  Als ik kijk naar wat vrouwen allemaal mogen en wat voor rechten zij hebben overwonnen op de mannen dan wordt ik soms ontzettend boos en zeker ook om het gesmoes van vouwen als zij mij zien lopen (als man) in vrouwenkleding, maar ik spreek hen hierop aan en zeg dan dat zij zich moeten schamen, ik zeg dan dat veel mannenmode naar de vrouwenlijke mode is gekopieerd en dat een vrouw wel alles (geaccepteerd) mag dragen en andersom niet, dat vrouwen wel dezelfde rechten willen als de man maar OWEE als de man dat ook wil, dan wordt hij nagekeken en wordt er geroddeld. Misselijk wordt ik hiervan. Veel vrouwen zijn slangen en willen de mooie en uitdagende vrouwenmode en de daarbij horende make-up voor zichzelf houden. Als laatste wil ik nog schrijven: “VEEL VROUWEN ZIJN HELEMAAL NIETS ZONDER MAKE-UP” Gelukkig zijn er ook lieve vrouwen die aangeven respect te hebben voor mannen die vrouwenkleding dragen.

  Dus wat mij betreft meer aandacht in de media voor mannen die graag vrouwenkleding willen dragen en make-up. Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, maar dan ook in de mode.

  Veel liefs van: Men in Women’s Clothing

 10. Wesley 17 juli 2018 om 10:20

  Sinds een jaar draag ik regelmatig vrouwen kleding in het openbaar. Ik hou heel veel van zachte materialen zoals leder en bont, mooie hoge lederen laarzen met hoge hakken, nylon kousen en mooie handtassen. Als je heel graag leder draagt is heel aangenaam om leder rokje met mooie sandaaltjes in de zomer te dragen in plaats een lange lederen broek. Bij heel warm weer is het ook heel leuk en fris om kleedjes te dragen. Het zit gewoon lekker en fris. Ik vind het gewoon lekker en sexy om vrouwen kleding te dragen, het geeft mij een heel lekker gevoel.
  Sinds kort ga ik ook zo naar het werk. Daar kleed ik mij om. De meeste vaste collega’s hebben hier geen problemen mee. De eerste keren verschieten veel mensen een beetje, maar na een paar keer worden mensen dit wel gewoon. Helaas is er wel een breuk ontstaan tussen mijn ouders en zus, die dit niet kunnen aanvaarden.
  Wie bepaalt er wat vrouwen en mannen wel of niet mogen dragen? Het zijn toch maar kledingstukken! Mensen moeten helaas alles in vakjes/schuifjes kunnen indelen. Het is pas sinds ± 1960 dat de broek als kledingstuk voor de vrouw maatschappelijk aanvaard is, onder invloed van de culturele en seksuele revoluties van die tijd. Nu is het geel gewoon dat vrouwen ook een broek dragen.
  Rond 1600 droegen mannen rode schoenen met hakken, om te laten zien dat men van adel was. Hoe hoger de hak, hoe meer status men had. De Franse koning Lodewijk XIV, die klein van stuk was, droeg schoenen met rode hakken die bezet waren met edelstenen aan het hof. Rond 1650 begon deftige Franse kleding in bredere kringen in de mode te raken. Na de Franse Revolutie veranderde dat. Het werd nu juist de gewoonte om eenvoudig gekleed te gaan. Hakken werden als erotisch en decadent gezien en niemand wilde nog wat met de adel te maken hebben. Pas rond 1900 kwamen de hakken weer in beeld.
  Draag gewoon waar je zin in hebt! Mensen hebben altijd op alles en nog wat commentaar, dat is altijd zo geweest en dat zo altijd blijven. BE YOURSELF!!!!
  Groetjes
  Wesley

 11. Luna 17 juli 2018 om 13:44

  Hoi William,

  Fijn dat je een blog hebt geschreven hierover. Mijn man draagt al sinds zijn 12e vrouwenkleding. We zijn nu vier jaar getrouwd en twee dagen geleden vertelde hij mij dit. Hij droeg al die tijd stiekem mijn kleding. Ik heb hem wat van mijn kleding cadeau gedaan zodat hij ook zijn eigen kleding heeft. Verder hebben we wat nieuwe dingen gekocht voor hem samen. Hij wil ook graag hakken en die hebben we nu besteld. Verder wil hij graag mijn slavinnetje zijn en dat ik zijn meesteres ben. En dat hij dan vrouwenkleding draagt. We hebben samen door het bos gelopen hij in vrouwenkleding. Hand in hand. En ik heb mooie foto’s van hem gemaakt en hem opgemaakt. Hij is een beetje veel allemaal in zo’n korte tijd. Ik accepteer hem wel en hou ook heel veel van hem en weet zeker dat we er samen een vorm voor kunnen vinden. Maar ik moet er wel even aan wennen. Ik heb er spanning van en het moet nog een plekje krijgen.

  Groetjes, Luna

 12. william 18 juli 2018 om 22:23

  Hoi Wesley,

  Mooi geschreven hoor! Mogen zijn wie je bent en hoe je je voelt.

  Wel jammer van familie, dat herken ik als het gaat om ouders, zus en kinderen in mijn geval.

  Ik wens je veel mooie momenten.

  Lieve groet,

  William

 13. william 18 juli 2018 om 22:25

  Dag Anoniem,

  Doe wat je doen moet. Draag wat je wilt dragen. Daarmee draag je ook bij aan een verandering in de maatschappij.

  Geniet en een lieve groet,

  William

 14. Anoniem 25 juli 2018 om 21:47

  Ben zelf een man en draag zelf graag vrouwe leren kleding, zoals leren korte dames broekjes in de zomer en leren korte rokjes .in de winter draag ik graag leren lange dames broeken .Het leer voeld fijn aan op je lichaam

 15. Rolf 26 juli 2018 om 07:14

  Zelf draag ik graag leren vrouwe kleding, zoals leren korte broekjes wat strak zit en leren korte rokjes in de zomer, In winter draag ik graag wat strakke lange leren broekje .leer moet fijn zacht aanvoelen. Dit zit fijn om je lichaam .Ben zelf een Man draag alles in het leer

 16. Beautymen 31 juli 2018 om 14:32

  Hallo Wesley,

  Geweldig wat je schrijft en ben het helemaal met je eens, ik hoop en wens echt dat er meer mannen zijn die hun hart durven te volgen en uitkomen voor hun liefde voor het dragen van vrouwelijke kleding.

  Als ik zie hoeveel vrouwen in de zomer genieten van het dragen van luchtige kleding in de vorm van rokjes of lange rokken met daaronder een leuk sandaaltje of sleehak dan denk ik waarom zij wel en wij mannen niet. Tijd voor verandering dus.

  Dus geen mannen / vrouwenmode maar UNISEX-kleding, = KLEDING VOOR IEDEREEN !!!!!!! die dit wil dragen.

  Inderdaad doe je / doen wij die het doen daarmee bijdragen aan een verandering in de maatschappij.. Want ik weet uit betrouwbare bronnen dat er nog heeeel veeeeel mannen zijn die graag vrouwenkleding zouden willen dragen maar dit niet durven te doen uit angst om belaagd te worden of nagekeken. (ook dus nog door vrouwen). Weg met “Me Too” voor vrouwen of OOK een “ME TOO” voor mannen die belaagd worden als zij vrouwenkleding dragen !!!

  Lieve groetjes van Beautymen / Men in (Wo)men’s clothing

 17. matthijs 1 augustus 2018 om 22:52

  wesley het is heel herkenbaar voor mij , ik darrag ook heel veel dameskleding , gewoon omdat ik het heel prettig vind , van ondergoed bijvoorbeeld heb ik alleen nog maar dames uitvoering
  ik draag ook heel veel pantys , en wat je zegt tot 1960 was het niet gebruikelijk dat een vrouw een broek droeg
  en tot een paar jaar geleden was het niet gewoon dat je als man een panty droeg
  ik draag dagelijks pantys met hakken en ik hoor er nooit meer iets over

 18. william 10 augustus 2018 om 10:51

  Hoi Luna,

  Afgelopen Canal Pride heb ik wat geëxperimenteerd. Roze gebloemde sneakers, witte broek, roze shirt. Opgemaakt, geen pruik, beetje baard. Ook mijn vriendin was mee, een super ervaring. Toch voelde het niet goed, ik had mij als het ware gay-gekleed. Persoonlijk voelt het voor mij beter er meer vrouwelijk uit te zien, glad geschoren, makeup, pruik, hakjes. Later op de avond een minder leuke ervaring, toen iemand wel heel duidelijk “BAH” zei. Zo zie je maar……iets mag bij jezelf een plekje krijgen, bij de dierbaren en de buitenwereld. En iedereen heeft daarin zijn/haar eigen tempo.

  Lieve groet, William

 19. Marco 6 oktober 2018 om 11:45

  Wil ook reageren op deze blog. Ben een man van 40 jaar en vind dameskleding veel mooier, en de dames hebben fijnere materialen van hun kleding. Maar heb het zelfde probleem als meer mannen dat je in de zomer lekker een rokje wil dragen Of een legging maar dat gaat niet, het word niet geaccepteerd en dat vind ik wel jammer. Als je als man ook bv bij de only binnen loop om een broek te kopen dan word je nog niet eens geholpen. Vind het echt jammer, een vrouw kan zowel heren als dames kleding aan maar Anderson ben je een homo zou mooi zijn als er meer gender neutraal kleding komt.

 20. william 9 oktober 2018 om 15:56

  Hoi Marco,

  Ik snap dat het lastig is, echter de wereld veranderen begint bij jezelf. Gewoon kopen en dragen, dan maar binnenshuis. Genderneutraal lijkt me geen optie, juist dan gaat het verfijnde er van af. Veel succes!

 21. Beautymen 16 oktober 2018 om 10:14

  Dag allemaal,

  Wat fijn om te lezen dat er meerdere mannen zijn die dezelfde gevoelens en interesse hebben om een rok of legging te dragen, of andere vrouwelijke kledingstukken die prettig voelen om aan te hebben. Ik voel mij hierdoor gesteund en ook als ik op deze onderwerpen zoek vind ik echt veel reacties van mannen die dit gevoel en ervaring ook hebben maar niet altijd durven te uiten.

  Des te meer ben ik teleurgesteld in het gedrag van vrouwen die ons niet of slechts ten dele accepteren in het dragen van “hun” kleding terwijl diezelfde vrouwen wel vrij zijn in het dragen van alle mannenkleding.
  Wat meerdere al hierboven schrijven is jezelf overwinnen en het gewoon dragen, desnoods ga je eerst shoppen in een andere plaats waar ze jou niet kennen en hier wordt je echt sterker van, het is jouw leven en jou recht te dragen wat je fijn vindt. Mensen kijken toch wel omdat het nog steeds niet geaccepteerd is, maar je zal ook ervaren dat er wel mensen zijn die je wel accepteren en je stoer vinden dat je dit durft. Je leert vrouwen beter kennen als je als man in vrouwenkleding loopt, kijk naar hun blikken en hun gedrag, ze zijn jaloers en gunnen het je niet gelukkig te zijn in “hun” kleding.

  Ik geloof echt dat als er meer mannen zijn die hun gevoel volgen en vrouwenkleding gaan dragen dit meer in de aandacht komt en men het wel moet accepteren, zeker ook omdat vrouwen dezelfde rechten willen als mannen en dit ook al jaren voor elkaar krijgen in alle opzichten. Kijk de afgelopen 30 jaar terug en zie wat vrouwen allemaal op de mannen hebben overwonnen, hoeveel mannenmode wordt gekopieerd naar de vrouwenmode, woest wordt ik hierom….egoïsten zijn het.

  Veel liefs en draag lekker waar jij gelukkig in bent.

 22. ano-niem 9 november 2018 om 23:07

  Ik draag al een aantal jaren graag een rok en panty’s.
  Van de zomer was ik het zat om me altijd te verschuilen en ben ik naar Scheveningen gegaan in m’n rok.
  Om eerlijk te zijn reageerde niemand openlijk maar ik ben wel een heel aantal mensen tegen gekomen die niet wisten waar ze naar moesten kijken en daar voelde ik mijzelf ook niet zo fijn bij.
  Maar er was niemand die iets negatiefs of positiefs zei.
  Ik zou graag willen dat mensen er meer open in zijn en dat mensen zoals ik niet als een soort outcast worden weg gezet.
  Ik heb geen behoefte om een vrouw te zijn,maar het lijkt mij fijn om af en toe de vrije keuze te hebben om
  te dragen wat ik wil zonder dat ik mij daarvoor hoef te schamen.
  We doen in Nederland net alsof we een vrije keuze hebben tot je iets doet wat niet in het hokje past waarin je thuis hoort
  en dan is dit land nog net zo bekrompen als 50 jaar geleden,helaas :(

 23. william 30 november 2018 om 10:40

  Dag ano-niem,

  Fijn dat je een reactie plaatst. Ik herken in wat je schrijft. Ook ik ervaar weerstand van uit mijzelf en hoe de wereld naar mij kijkt. Die twee dingen versterken elkaar.

  Ik was deze week naar een congres All about transgenders, heel leerzaam waar het gaat om eenzaamheid, pesten, discriminatie. Transgender mensen vallen op, als je kiest voor transitie dan plaats je jezelf weer in het bekende hokje na overigens een heftig en lang proces. Ben je man en blijf je man en wil je af en toe wat vrouwelijks dragen omdat dat fijn is, vrij voelt, dan zul je dat vooral in jezelf moeten zoeken. Voorbij de angst en schaamte komen en niet de schuld leggen in de buitenwereld. Een hele opgave!

  Uiteindelijk kun je een voorbeeld zijn, de weg vrijmaken voor anderen.

  Geniet vooral van wie je nu bent!

  Groet, William

 24. Beautymen 3 december 2018 om 11:07

  Dag Ano-niem,

  Inderdaad heel goed en fijn dat je deze keuze hebt gemaakt, ik begrijp helemaal je reactie om het zat te zijn en niet je gevoel kan laten spreken in de drang naar het openlijk dragen van een rok of panty.

  Hoop dat jij jezelf nog meer gaat overwinnen en dit vaker zal gaan doen, ik ben hier in elk geval al overheen en draag steeds meer als man vrouwenkleding. Helaas blijven negatieve blikken en reacties ons achtervolgen maar ik ervaar ook spontane en leuke reacties waar ik heel blij van wordt.

  Ik blijf zeggen dat vrouwen (in NL) het echt beter hebben in deze maatschappij dan mannen en dat ik daarom ook de negatieve reacties die ik krijg gelijk beantwoordt door te zeggen dat zij zich moeten schamen om hun gedrag!!.
  Vrouwen mogen meer dan mannen op het mode gebied en krijgen door hun “make-up uitstraling” ook meer gedaan dan mannen!. Rond de 70% van alle modewinkels zijn gericht op vrouwen.

  Liefs van Beautymen

 25. Anoniem 1 januari 2019 om 02:37

  het dragen van dames kleding na mijn werk geeft me meer dan een biertje qua ontspanning.ik woon alleen maar delen is nog iets waar ik nog niet heb kunnen doen,

 26. Jeanette 5 januari 2019 om 23:36

  Hallo allemaal.
  Ik ben Jeanette en ben sinds kort ook dameskleding gaan dragen.
  Ik heb een mooie pruik en laarzen gekocht.
  Ik ben al een paar keer naar buiten geweest en heb zelfs door het
  Winkelcentrum in Hellevoetsluis koffie gedronken .
  Ik heb geen rare opmerkingen of vreemde blikken opgemerkt zodat het
  Me een goed gevoel gaf..
  Ik vond het leuk maar ook wel spannend

  Groetjes
  jJeanette

 27. william 8 januari 2019 om 15:38

  Hoi Jeanette,

  Super dat je dit doet. En dat het spannend is…….niet vreemd toch. Het is ook een hele stap.

  Er zijn ook plekken als T&T-avonden of de Transgendercirkel waar je je of kunt uiten of kunt delen met elkaar.

  Groet, William

 28. J.de Rek 8 januari 2019 om 22:10

  Hallo William.
  Bedankt voor je reactie.
  Ik vind het leuk om af en toe helemaal als vrouw verkleed te wandelen maar ik
  Heb geen interesse in clubs of zo.
  Deze zitten niet bij mij in de buurt.
  Toch bedankt voor de tips.
  Groetjes

  Jeanette

 29. Johan 29 januari 2019 om 21:39

  Jaren geleden op zoek geweest, wie ik was.
  Kwam er achter dat ik geen vrouw wilde worden/zijn.
  Vind het prettig een rok en panty te dragen, maar daar blijft het bij.
  Ik heb mijn vrouw in vertrouwen genomen. Haar eerste reactie was geschrokken. Toen ik mijn gevoelens bloot legde, was er enigzins begrip.
  We zijn daarna samen gaan shoppen en hebben een rok en panty gekocht.
  Er zijn afspraken gemaakt wanneer ik in rok/panty loop. Ze vindt het moeilijk mij zo te zien. Gelukkig hebben we dit door praten kunnen bereiken.

 30. Beautymen 31 januari 2019 om 10:37

  Dag Johan,

  Wat goed dat je jouw gevoel voor deze mooie kleding bent gaan volgen en dat je hier je partner over hebt verteld, hoe meer mannen dit gaan doen des te meer er acceptatie komt. (Ik zou het van de daken willen schreeuwen!!)
  Voor veel jongeren is de stap vaak makkelijker dan dat je al in een relatie zit, en hierbij helpt het programma HIJ IS EEN ZIJ of andersom ook mee.

  Ik heb het op deze site al vaker aangegeven: maar vrouwen hebben het echt veel en veel makkelijker dan mannen in hun kleding keuze en vandaar ook vaak mijn boosheid hierom, vrouwen kunnen en mogen letterlijk alles maar dan ook alles dragen wat er maar te koop is en daarbij ook alle make-up gebruiken om zich mooi te maken. Niemand kijkt hier raar van op, maar owee als een man dit ook doet, dan wordt hij vaak nagekeken en lastig gevallen. Daarom heel veel respect voor jou, en laat dit bericht ook maar door je partner lezen, hoe meer vrouwen dit lezen/weten hoe meer begrip er mogelijk komt, en anders zijn het grote egoïsten. (Gelijke rechten voor mannen en vrouwen in alle opzichten!! want vrouwen willen wel hetzelfde als de man doen!!).
  Ik weet dat er nog heel veel mannen zijn die dit dus niet durven te vertellen aan hun partner in 2019!!.

  Groetjes Beautymen

 31. Demy 7 maart 2019 om 20:32

  Hallo allemaal,

  Op mijn achtste, tijdens een verjaardagsfeestje van een klasgenoot, kreeg ik de kans om me volledig te verkleden als een meisje. Iedereen moest er héél even om lachen, maar voor de rest van de dag is er geen opmerking meer over gemaakt.
  Voor de spelletjes waarbij de meisjes tegen de jongens moesten wedijveren, werd ik ook bij de meisjes ingedeeld, alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

  Het jaar nadien werd niet meer de volledige klas uitgenodigd, maar een heel select groepje en weer kreeg ik de kans om met te verkleden als meisje. Dit is jaarlijks blijven gebeuren maar steeds met minder en minder klasgenoten.

  Op mijn 16de, op een avond dat mijn ouders op familie bezoek waren heb ik me volledig verkleed, zelfs met makeup en pruik en ben dan ’s avonds een blokje om gaan wandelen. Enkele dagen later heb ik het opnieuw gedaan en heb dan een fietstochtje van een 10 kilometer gedaan.

  Op mijn 18de ben ik naar de stad vertrokken en heb overdag lingerie, schoenen, een jurkje en een pruik gekocht, ben bij een schoonheidsspecialiste binnen gestapt en kon meteen van makeup worden voorzien, heb me daar ook ter plaatse mogen omkleden en ben als meisje/vrouw de straat op gegaan.

  In tussentijd ben ik meer dan 35 jaar getrouwd met dezelfde vrouw en ondanks ik tijdens onze verkering het gevoel had genezen te zijn van deze drang, kwam deze drang meteen na ons huwelijk terug opzetten.

  Ook al was het voor mijn echtgenote even flink verschieten als ik aangaf, dat ik me graag als vrouw gekleed in het openbaar vertoonde, had mijn echtgenote een ruimere kijk op mijn gevoelens dan ik op dat moment zelf had ontwikkeld.

  Na mijn eerste keer, dat ik me als vrouw gekleed toonde aan mijn echtgenote, ben ik een namiddag als vrouw gekleed naar de stad geweest en bij thuiskomst, moest de hond nog even naar buiten. In plaats dat ik me eerst ging omkleden, deed ze haar jas aan en ging met me mee enkele blokjes om wandelen.

  Ook vandaag nog zal ze, wanneer ik nood heb aan ontspanning, een beetje pushen om me te gaan omkleden en een dagje als vrouw gekleed te gaan leven.

  Zowel vroeger als nu moet ze steeds even lachen als ze me als vrouw gekleed ziet naar beneden komen, maar nadien babbelen we alsof er totaal niets aan de hand is, met hooguit een kwinkslag en een complimentje.

  De schrik om je als man publiekelijk te tonen, is iets dat je jezelf wijsmaakt, het zit tussen onze oren.
  Ok, soms zie je mensen onopvallend een stootje geven van kijk daar, maar buiten heel veel positieve lieve reacties heb ik maar uiterst zelden een negatieve ervaring.

  Dankzij een begripvolle vrouw, dankzij ons wederzijds respect naar elkaar toe, kan ik met regelmaat zijn wie ik ben en ja ik ben voor een gelijk deel man en vrouw. Alleen moet mijn mannelijk deel meestal werken en pikt mijn vrouwelijk deel een groot deel van mijn vrije tijd in, maar ik gun het haar……

  Na 50 jaar nog steeds met véél plezier jezelf omkleden als vrouw, dat gevoel wil ik voor geen geld van de wereld opgeven.

  Groetjes Demy

 32. Mo 16 maart 2019 om 22:57

  Wat een vrouwen haat!
  Slangen?
  Jaloers?
  Lelijk zonder make up?
  Dan zet je je zelf neer als de boze travestiet!
  De Haatman.
  Ik koop make up pantys jurkjes lungerie lekker zacht. Lak zn nagels en mooie laarzen. Geef looples ha ha. Laat m voelen aan de stofjes in de winkel.
  Maar denk wel aan mij. Ik ben mn stoere vent kwijt.

 33. william 1 april 2019 om 19:43

  Beste Demy,

  Mooi dat je dit allemaal hier deelt. Alle lof ook naar jouw partner.

  Wat me opvalt in jouw verhaal is de zin “…wanneer ik nood heb aan ontspanning….”. In mijn coachpraktijk kom ik steeds vaker mannen tegen waarbij de aanleiding om zich vrouwelijk te kleden, voort komt uit stress. Het kleden geeft ontspanning.

  Ik ga hier nog eens een blog over schrijven. Als kind hebben we allemaal om te overleven steun gehad in meer of mindere mate van een moeder. Het zachte, het vrouwelijke, zoeken bij stress lijkt bij sommige mannen een soort van overleven, een herkenning van de moeder, een vrouw. Blijkbaar is dat dan ook wat je bij stress nodig hebt.

  Veel oudere mannen vinden vintage kleding dan ook geweldig.

  Geniet van het fijne gevoel!

  Groetjes William

 34. Beautymen 2 april 2019 om 11:55

  Even een reactie op het bericht van 16 maart,

  Ik heb absoluut geen vrouwenhaat, maar ik omschrijf het gedrag van veel vrouwen en de overwonnen rechten die vrouwen wel hebben ten opzichte van mannen.

  Wij mannen moeten maar wel accepteren dat vrouwen steeds meer mannen dingen gaan en kunnen doen zoals o.a. Formule1 rijden, motor-crossen, vrouwenvoetbal, en ga maar door in alles wat van oorsprong alleen door mannen werd gedaan. Maar als er mannen zijn die graag zomers in een rok willen lopen of graag hun nagels willen lakken dan is dit ineens alleen voor vrouwen en zie en ervaar ik echt jaloers gedrag van vrouwen, en ja ik blijf zeggen dat veel vrouwen slangen zijn en een man niet gunnen hetzelfde te doen, terwijl vrouwen wel letterlijk alles mogen doen wat mannen doen.
  Ik blijf ook zeggen dat veel vrouwen er zonder make-up echt niet uitzien!!!

  Ik zal dit gedrag van vrouwen dan ook nooit accepteren en blijf alle middelen gebruiken om voor gelijke rechten op te komen voor de mannen die dit willen. Ik ben geen boze travestiet maar wil gelijke behandeling waar ik recht op heb, maar van veel vrouwen niet krijg omdat het grote egoïsten zijn.

  Ik wens alle mannen succes toe in het dragen van alles wat vrouwen ook dragen en doen!!.

  Beautymen.

 35. matthijs 8 juni 2019 om 06:28

  beautymen

  ik ben het volledig met je eens . vrouwen hebben het toch al veel makkelijker met kleding
  en ze denken ook dat ze alles maar ongestraft kunnen dragen omdat ze weten dat er toch niemand is die tegen ze zegt dat ze dat niet aan kunnen
  maar als je als man een panty of bh wil dragen , , dan is de wereld te klein omdat ze vinden dat dat van hun is
  ik heb ook besloten om niet naar het vrouwenvoetbal te gaan kijken omdat ik nog steeds vind dat voetbal een mannensport is

 36. Beautymen 11 juni 2019 om 11:25

  Hoi Matthijs,

  Wat lief van je deze reactie, en bij deze wil ik ook aangeven dat ik echt geen moeite heb met vrouwen in mannenkleren of vrouwen die voetballen, maar meer de acceptatie dat wij mannen niet hetzelfde mogen doen als vrouwen (geaccepteerd worden).
  Wij “mogen het wel” maar we worden door vrouwen die wel mannen-dingen doen/dragen uitgelachen en nagekeken, en dat maakt mij zo boos.
  Je ziet ook steeds meer dat vrouwen mannen niet meer nodig hebben en alles zelf willen/kunnen doen, vrouwen hebben hun zaakjes goed voor elkaar en kunnen ALLES doen om er mooi uit te zien. Mannen lopen achter de feiten aan en zullen NOOIT dezelfde rechten krijgen als wat vrouwen wel hebben overwonnen op de man.

  Er is dus nog een lange weg te gaan voordat mannen in vrouwenkleding worden geaccepteerd.

  Liefs van Beautymen.

 37. Ridwan Parijs 29 juni 2019 om 10:36

  Goed dat deze discussie nog steeds loopt. Ik heb geen partner, maar in vrije tijd wel jurken aan, sinds een jaar. Mee eens dat vrouwen het veel gemakkelijker hebben met kleding. Gelijkheid telt niet als de mannen er op vooruit zouden gaan.

  Mijn ervaringen zijn wel anders, namelijk dat het hoofdzakelijk mannen zijn die er aanstoot aan nemen. Ik denk dat de Hollandse directheid ook meespeelt.

  Vandaag een vroege openingstreffer! Vraagt een jongeman bij de bushalte Maassluis: Heb je nou een vrouwenjurk aan? Wat me opvalt is dat het vrijwel altijd slecht geklede mensen die buitengewoon ongemanierd zijn. Misschien moet dat soort volk eerst eens in de spiegel kijken!

  Bij aankomst op Schiedam Centrum heb ik de beste man maar sterkte met alles gewenst. Zand erover en ik laat me niet kisten.

 38. Mara 15 augustus 2019 om 13:03

  Beste William en Allen.
  Ben man van 63 en draag al jaren dames lingerie en kleding.
  Begon als tiener al dat dames broekjes mij opwonden als ik ze aantrok door de fijne zachte stof of de ruches en stukjes kant eraan.
  In de jaren ben ik deze dagelijks gaan dragen en hield dat altijd beetje voor me zelf omdat ik tevreden was over hoe het zo gaat.
  In mijn relaties is het steeds te spraken gekomen en de een is wat toleranter dan de ander ermee maar weerhield mij niet van te dragen van wat ik wilde.
  Het van de daken schreeuwen hoeft van mij niet en in huiselijke omstandigheden in dames kleding vind ik gewoon prima en tevreden mee.
  Is wel heel leuk om werkelijk gelijk gestemde te ontmoeten en praten over je gevoel en gevoelens omtrent deze.
  Leuk zo de reacties te lezen en je mag me mail bekend maken als er reacties of gesprekken gevoerd willen worden.

 39. william 15 augustus 2019 om 15:15

  Beste Mara,

  Wat leuk dat je hier zo’n positieve reactie geeft. Je bent natuurlijk altijd welkom bij één van de Transgendercirkels. Bij uitstek een moment om even stil te staan bij jezelf en wat jou drijft om als man vrouwenkleding te dragen.

  Ik ben ook benieuwd of anderen via deze site met je in contact willen komen. Ofwel laat de reacties maar komen.

  Geniet vooral van wie je bent.

  Groet, William

 40. Someone lol 24 september 2019 om 18:30

  Hoi, ik ben een jongen van 17. Ik dacht dat ik hier helemaal alleen in was. Ik vind het heerlijk om als mijn ma een weekendje weg gaat, een jurk en hakken aan te trekken. Wat make up en Al die leuke dingetjes op te doen. Ik houd het volledig geheim en heb daar zelf geen moeite mee. Soms denk ik, misschien wil ik wel gewoon helemaal een meisje zijn, altijd en overal, maar dan herinner ik al gouw hoe chill het is om op je slompe joggingpak over straat te gaan en niet raar aangekeken te worden. Ik respecteer bijde kanten. Dan heb ik het ook nog niet eens over hoe heerlijk het is om in dames lingerie te slapen. Dit doe ik ook vaak als mijn moeder thuis is, het kan alleen niet als ik de volgende dag op school moet sporten omdat de bh bandjes in je schouders blijven staan. Al met al is het zeker een gekke oriëntatie en er zitten veel moeilijke dingen en compromissen aan vast op sociaal gebied.
  Op mijn leeftijd ook financieel helaas, ik kan moeilijk twee keer zo veel geld gaan uitgeven zodat ik ook een hele meiden garderobe kan opbouwen! En bovendien, hoe wil het in godsnaam allemaal verstoppen van mijn moeder hahaha

 41. william 25 september 2019 om 11:36

  Hoi daar,

  Ik neem jouw bijdrage serieus. Je bent hier zeker niet alleen in, het is van alle tijden en alle leeftijden.

  De laatste tijd krijg ik ook wat jongere mannen die om advies of begeleiding vragen hoe hier dan ook mee om te gaan. Je schrijft zelf dat je het wil verstoppen voor je moeder, dat betekent ook dat je je moeder niet vertrouwt, sterker nog je mag jezelf niet zijn van jezelf.

  Denk hier maar eens over na. Je hebt hier een keuze, in een “eenzaam en verstopt leven” of een “vrij mens”.

  Ondertussen mag je natuurlijk genieten, ook in het geheim en dat is nog spannend ook.

  Groet, William

 42. Lucy 3 oktober 2019 om 00:47

  In mijn kindertijd droeg ik al meisjeskledij van mijn zussen stiekem.toen ik getrouwd was droeg ik stiekem de kleedjes en rokjes
  van mijn vrouw tot zij het ontdekte en zij de scheiding aanvroeg..Dan ben ik naar Antwerpen gaan wonen en toen ging ik regelmatig uit als vrouw.Toen kwam ik mijn huidige vriendin tegen waar ik al 15 jaar met samen leef en die Ik doodgraag zie.Ik durf haar dit niet te vertellen want de laatste tijd wil ik mij af en toe een vrouw voelen.Deze week is mijn vriendin op reis samen met haar dochter en ben nu als vrouw dit aan het schrijven(het ergste is dat ik als vrouw heel goed uitzie)

 43. william 4 oktober 2019 om 21:34

  Beste Luc of Lucy,

  Misschien is het een idee als je me rechtstreeks mailt over jouw “drang” en hoe je dat een plek geeft of beter gezegd zou kunnen geven in jouw leven en relatie.

  Met groet, William

 44. Bralino 7 oktober 2019 om 15:23

  Hallo aan alle gelijkgestemden,
  Heb net een te gek weekend achter de rug. Een winkelketen organiseerde een “dames”verwendag. In een folder toonden ze hoe zij de herfstmode zien voor dames. En ik was gelijk verkocht. Samen met mijn nieuwe vrouwelijke partner (nu ja .ook al meer dan 2 jaar), welke mij 100 procent steunt, hebben we er een mooie uitstap van gemaakt. Heb gekocht wat ik voor ogen had. Afgerekend, met de vraag om alle labels te verwijderen en dan terug in het pashokje om de nieuwe outfit aan te trekken.En showen maar. Subliem, heerlijk, ik voelde mij bevrijd, voor de eerste maal in publiek. Het was even wachten voor de make-up en hairstyling, maar de moeite waard. Heb zelfs complimenten gekregen van andere dames. En opsteker van jewelste. Dit voeld goed, en niet met scheve ogen bekeken te worden. Een artikel was niet ter plaatse beschikbaar dus in een een ander filiaal laten klaar leggen. Einde dag 1 . Vol vertrouwen in mezelf en super gelukkig nog een etentje gedaan in mijn nieuwe outfit met mijn liefste schat. Dag 2. Blouse ophalen welke ik had laten opzijleggen. Toch nog andere spullen gepast en goedgekeurd.En ja aangekocht. Help de kleerkast wordt te klein. Ook hier geprofiteerd van make-up en hairstyling. Ik ben een crossdresser en geniet ervan. Ergens spijtig dat dit niet helemaal sociaal aanvaard wordt, wij doen toch niemand kwaad. Of wel?

 45. Annoniem 9 oktober 2019 om 10:34

  Hallo ben een jongen van 17 en draag ook af en toe rokjes van mijn moeder met panty of mailot er onder ben nog nooit buitenshuis met een rok gaan lopen alleen als mijn ouders niet thuis zijn en als ik er zin in heb om het te doen jurkjes of andere dingen doe ik niet en vindt rokjes met leging soms lekkerder lopen dan een lange spijkerbroek! Groetjes stan en het maak mij ook niet heel veel uit of een jongen of man nou in een broek of rok loopt

 46. william 9 oktober 2019 om 12:05

  Hoi Stan,

  Mooi dat je jezelf toestaat en daarmee ervaart hoe het voelt om vrouwenkleding te dragen. Jou maakt het niet uit of een man in een broek of rok loopt.

  Echter tegelijkertijd laat je met jouw bericht ook zien, dat je dit doet wanneer jouw ouders niet thuis zijn. Met andere woorden, iets belangrijks voor jou deel je niet met jouw dierbaren. Dat kan natuurlijk een bewuste keuze zijn en besef dan wel dat op de lange termijn je een geheim creëert, je een deel van jouw zelf niet laat zien en dat neemt risico’s met zich mee.

  Ik ben benieuwd hoe je hier verder mee om denkt te gaan.

  Met groet, William

 47. Anoniem 9 oktober 2019 om 23:11

  Ik heb fijne dames bontjassen gekocht. Zit heerlijk. Wel achter de gordijntjes. Jammer dat de wereld zo bekrompen is.
  Ik heb vroeger op straat vrouwen kleding gedragen. Jurk en rok gaat niet zo goed. Damesblouse gaat vrij goed.
  Hartelijke groet Guus.

 48. william 10 oktober 2019 om 11:30

  Beste Guus,

  Je schrijft dat de wereld bekrompen is. Toch kun je de anderen niet veranderen, als jij doet wat bij jou past zal de wereld mee veranderen. En ik besef dat dat voor jou, mij en vele anderen een heel grote opgave is.

  En wat bedoel je met “jurk en rok gaat niet zo goed”?

  Ik wens je veel plezier en geniet van het dragen van vrouwenkleding voor zover je het jezelf toestaat.

  Groet, William

 49. Pieter 16 oktober 2019 om 13:46

  Hallo iedereen
  Ik ben een man omdat ik me zo ook voel. Ik draag sinds 3 jaar een rok. Ben nu 66 maar dat heeft er niets mee te maken. Het is heel simpel, ik ben gelukkig op deze manier. En mijn partner, vrouw, heeft er ook geen probleem mee. Die loopt tenslotte het liefst in een broek. Ik heb geen idee wat een ander er van vind en het interesseert me ook eigenlijk niet. En ik ben dan ook niets anders dan een man met een rok aan. Voor de rest de , zogenaamde, mannen kleding. Advies , zorg dat je gelukkig bent, is ook beter voor je partner.

 50. Anoniem240818 17 oktober 2019 om 07:21

  Ik heb laatst tegen mijn vriendin verteld dat ik graag vrouwen kleren draag inclusief met make-up ze accepteerde het wel dat ik dat vroeger veel deed maar ze zei dat het zo lastig voor haar kan zijn als ik dat ook doe in bijzijn van haar of dat ik het nu weer ga doen ik ben bang dat het daardoor uitgaat terwijl ik heel graag dat soort dingen doe ze zegt dan ik val niet op vrouwen maar op mannen ik hoop dat je mij kan begrijpen dat ik graag een man aan Mn zijde wil. Ze was laatst ook kijken voor een winter jas vroeg ze welke ik mooi vond zei ik van”eerlijk ik vind zelf geen ene mooi” waardoor ze vroeg en vrouwen jassen dan ik zo “ ja dat wel” en toen schrok ze daardoor heel erg ze heeft me een appje gestuurd dat ze me wilt helpen met wat dan ook en dat ze alsnog heel veel van me houd maar ik kan gewoon niet de dingen doen due ik wil doen ze accepteerde t feit dat ik het deed maar niet dat ik het nog doe (wat ze trouwens niet weet) ik vind dit heel vervelend hopelijk kan iemand mij helpen. Ik zit zelf ook heel erg net de vraag of ik wel of geen transgender ben ben namelijk ook heel erg geinteresseerd in het ombouwen maar dat weet ik bog niet 100% zeker mvg

 51. william 17 oktober 2019 om 09:59

  Beste schrijver,

  Als je echte privé-vragen hebt over wie je bent, wat je er mee wilt, hoe je dat een plek geeft in je leven, dan kun je beter rechtstreeks met mij contact opnemen.

  Groet, William

 52. rokkie 24 oktober 2019 om 10:16

  Mijn vrouw in mannenkleding is dat niet raar ?
  en niemand die daar van wakker ligt .

 53. pantyboy 9 november 2019 om 08:12

  met dameskleding lopen doe ok al jaren , maar de laatste tijd doe ik het ook steeds meer
  ik draag dagelijks damesondergoed , dus bh , hemdje, pantys en pantybroeken, en ik ga het met de dag lekkerder vinden . herenondergoed heb ik gewoon niet meer , dus ik heb ook nog is geen keus ook .. ik draag meestal huidkleurige pantys en die laat ik ook maar al te graag zien aan de buitenwereld ik loop daar meestal ook zichtbaar mee op straat

 54. Anoniem 19 november 2019 om 01:30

  Ik vind het ook vervelend dat er maar erg weinig keus is in mooie mannen kleding. Ik vind bv dat bij herenkleding de kleuren heel vaak donker zijn. Super weinig kleur variaties. Ook zou ik voor mannen graag kleding zien gemaakt van heerlijk zachte stoffen zoals echt bont of nylon. Maar nee hoor. Dát is er alleen maar voor vrouwen. Dit is erg jammer.. zelfde geldt voor vachtlaarzen. UGGS bv zijn van oorsprong voor/door windsurfers ontworpen, maar het voornamelijk vrouwen die ermee aan de haal zijn gegaan. En die boots zitten echt heerlijk! Ik draag ze zo af en toe ook in het openbaar. Ik vind het ook echt heerlijk om mijn dikke fullpelt vossen bontjas te dragen. Dit is overigens een unisex jas. Ik draag deze gerust in het openbaar wanneer het echt koud is. Al verschillende malen gedaan en vaak kreeg ik complimenten van vrouwen van middelbare leeftijd. Maar vaak wilden ze dan ook ff aan de vacht voelen. Maar je kan dan ook wel merken dat ze best wel jaloers zijn.

  Al met al schaam ik me niet om een heerlijk vachtje te dragen. Bv een (dikke) bontkraag draag ik vrijwel dagelijks in de koude periode. Silverfox fur mittens (bontwanten) durf ik ook te dragen in het openbaar.

  Het is idd zo dat veel mensen van alles in (hokjes) plaatsen. Ik denk zo: doe gewoon wat je leuk vindt en heb respect voor elkaar en draag waar je je prettig in/ bij voelt.
  Mvg

 55. Beautymen 19 november 2019 om 10:43

  Wat wordt ik enorm blij van deze reacties, natuurlijk moet het heel normaal worden dat mannen ook vrouwenkleding dragen net zoals vrouwen dat kunnen met mannenkleding.
  Onlangs heb ik een mooie broek-rok van spijkerstof gekocht, heerlijk om te dragen en een vrij en ruim gevoel geeft deze broek. Veel mannen weten echt niet hoe prettig vrouwenkleding zit, net als een panty of maillot.

  Inderdaad zit damesondergoed heel fijn en ook onder een skinny jeans is dit een must.
  Ik ben soms zo ontzettend jaloers op vrouwen: zij hebben hun zaakjes echt goed voor elkaar en kunnen met de huidige mode en beauty letterlijk alles doen en laten wat ze willen om maar mooi te zijn. Met lede ogen moeten wij mannen maar toezien hoe vrouwen zich mooi kunnen maken en heerlijke kleding/hakken kunnen dragen.

  Ik heb het al vaker geschreven hier, maar ik blijf het van mij afschrijven dat vrouwen het echt veel en veel beter voor elkaar hebben dan mannen op veel vlakken in deze Maatschappij.

  Voor de mannen die graag onaangetast in vrouwenkleding willen lopen is er nog een lange weg te gaan, en ik hoop echt dat er nog meer aandacht in de Media gaat komen zodat deze groep beter wordt weggezet en meer mannen zich in het publiek in vrouwenkleding durven gaan begeven. En juist ook dan aangeven dat vrouwen wel alles kunnen dragen om zo het contrast uit te lichten tussen de verschillen wat vrouwen wel mogen en mannen niet. (lees acceptatie).

  Natuurlijk wens ik alle mannen sterkte en moed toe om heerlijk, en zonder afgunst door vrouwen, in vrouwenkleding te lopen. Het is bijna 2020 dus……….verruim je geest en leef je gevoel na!!

 56. Anoniem 8 december 2019 om 13:16

  Hoi man van 50 loop graag in panty en op hakken doe het al 30jaar mijn vrouw is op de hoogte en vindt dit wel goed

 57. John De rek 8 december 2019 om 22:43

  Hallo allemaal.
  Sinds enige maanden loop ik ook thuis en buiten geheel als vrouw verkleed.
  Ik vind het heerlijk en het gaat zo goed dat ik ongemerkt buiten kan lopen zonder opmerkingen.
  Ik heb geen interesse om vrouw te worden maar dit is wel heel fijn .zeker met mooie zachte stoffen en mooie laarzen.
  Groetjes Jeanette/john

 58. Anoniem 13 december 2019 om 22:28

  Ik vind het gewoon normaal. Dat een man een jurk of rok draag. Dat was vroeger heel normaal en in buitenland zie je dat daar mannen in een rok of jurk lopen. Is hier blijk baar een taboe. Hoop dat ik steeds vaker mannen ga zien in een jurk of rok. In de zomer lekker luchtig.
  Dus kom op mannen er is niets raars aan trek een jurk of rok aan.

 59. Loek 5 januari 2020 om 22:11

  Dag allemaal,

  Ik stuitte op dit blog terwijl ik echt met vragen over mezelf zat. Ik ben 27 jaar en heb al 8 jaar een heel fijne relatie met een lieve vriendin. Al heel lang weet ze van mijn focus op vrouwenkleding. Nu ze weet dat ik iets vrouwelijks, straks en van (nep)leer of lak leuk vindt, let ze actief op tijdens het winkelen of ze iets voor me ziet. Er is heel erg veel begrip. Van haar, niet van mezelf. Ik dacht eerst dat het voor mij een fetish was, leren laarzen, hoge hakken, leggings, slips, bh’s; kortom uitdagende, strakke dameskleding. Nu heb ik ook een waslijst aan andere ‘fetishes’ die vaak duidelijker seksueel van karakter zijn, maar dat is hier niet relevant.

  Wat wel relevant is zijn al jullie berichten en de tekst hierboven. Ja, psychologen, stess, geheim doen thuis (al sinds ik 10 was). Geen motivatie ondanks veel potentieel. De berichten hier openen mijn ogen: Ik ben niet transgender (al heb ik respect voor iemand die dit durft te uiten). Ik heb gewoon een ontzettende mindset voor vrouwenkleding, die inderdaad veel spectaculairder is.

  Nu loop ik met één (letterlijk) groot probleem. Ik ben breed gebouwd, 1.92m lang en geschikt voot een rugbyteam. Bovendien ben ik niet blind. Als ik vrouwenkleding aantrek (die me past), vind ik dat ik er belachelijk uitzie. En dit is voor mij dermate storend dat ik me te veel schaam om in het openbaar mijn behoefte uit te dragen. Als man zie ik er hartstikke normaal en en zelfs goed uit. Als vrouw niet. Daardoor kan ik dit deel van mezelf niet accepteren. Mijn ogen vallen altijd op vouwen die mijn ideale kleding aanhebben en ik wordt bijna jaloers. Na een dag in een drukke stad, geconfronteerd met iets dat ik gewoonweg niet kan delen, zorgt voor vermoeidheid, apathie en neerslachtigheid. Ik loop hier heel erg in vast.

 60. pantyboy 12 januari 2020 om 08:43

  ik heb lage uggs van maat 45 en ik vind het dan heel fijn om daar mee over straat te lopen terwijl ik een mooie panty aan heb en een korte broek . tegenwoordig draag ik elke dag een panty overdag ook in mijn werkschoenen
  maar savond kan je mij altijd zien met mooie dikke, meestal huidkleurige pantys en dan in mijn open damesschoenen met hak van 6 cm en zodrah het weer het toelaat onder een korte broek , want waarom worden pantys verstopt? die zijn er juist om ze te laten zien . ! vrouwen denken nog steeds dat pantys van hun zijn en dat hun ze alleen mogen dragen , nou, niet dus ! ik draag dus ook altijd damesondergoed , niet alleen omdat ik niet anders heb , maar ook omdat dat veel lekkerder zit

 61. william 27 januari 2020 om 00:11

  Beste schrijver,

  Mooi dat je jouw verhaal en jouw angst hier deelt. Je loopt er vervolgens heel erg in vast, schrijf je.

  Wat houd je tegen om eens contact met me op te nemen.

  Met groet, William

 62. Beautymen 27 januari 2020 om 11:11

  Hallo Loek,

  In veel opzichten herken ik je verhaal, ook ik ben ontzettend jaloers op vrouwen die alles maar mogen dragen en heerlijk zichzelf kunnen zijn!! (ook in mannenkleding).
  Ik heb het geluk schoenmaat 41 te hebben met normale lengte en confectiemaat 42/44. Hierdoor kan ik goed slagen voor leuke dameskleding, en draag dit ook regelmatig als man in het publiek. Gelukkig krijg ik echt veel leuke reacties en complimentjes van (lieve) vrouwen, maar ook veel jaloerse blikken van (ongelukkige) vrouwen.

  Onlangs had Eva Jinek een onderwerp over “ik ben een Feminist” waarin ze aangaf dat dit ook voor mannen geldt, ik vindt echter dat vrouwen het daarin veel beter hebben geregeld dan mannen, en dat miste ik echt in haar programma.
  Nogmaals herhaal ik dat vrouwen hun zaakjes echt beter voor elkaar hebben dan mannen als het op deze onderwerpen aan komt en hierin mag wat mij betreft nog veel meer aandacht aan worden gegeven.

  Fijn dat je zo’n lieve partner hebt gevonden die je accepteert en je steunt, denk dat velen die jouw gevoel kennen hier jaloers op zijn.

  Goed dat je hebt gereageerd op deze site en ik begrijp echt helemaal je frustratie en onmacht als je ziet dat vrouwen heerlijke kleding kunnen dragen, en wij mannen met lede ogen moeten toekijken hoe zij kunnen genieten van mooie schoenen en uitdagende rokjes, panty’s en leer-gecoate broeken en zo kan ik nog wel doorgaan…. Steeds meer lees je wat vrouwen hebben bereikt en hebben overwonnen op de mannen.

  Ik wens je het beste toe en vooral jezelf zijn en genieten, ik kan je vertellen dat veel vrouwen het stoer vinden als je echt laat zien dat jij jezelf bent in wat je uitstraalt.

  Groetjes van Beautymen.

 63. Theo 12 februari 2020 om 21:17

  Hoi allemaal. dit is leuk dat ik dit lees, zit momenteel ook in dames kleding, lak laarzen , lak legging, en lak jas , waarom alleen dames dat aan , is zooo mooi

 64. Ego 14 februari 2020 om 19:50

  Ik draag ook graag rokken en jurken e.d. Maar ik voel mij een man, omdat ik nou eenmaal geboren ben als man. En eigenlijk maakt het mij niet zo uit of ik een man of vrouw ben. Misschien is het toch makkelijker een man te zijn. Bovendien vind ik dat het niet moet uitmaken of je man of vrouw bent wat je draagt. Als je er goed bij voelt is dat toch prima.

  Vanaf jongs af aan was ik gefascineerd door vrouwenkleding. Dat vond ik pas mooie kleding. En dat wilde ik gaan dragen. Gewoon omdat het mooi was. En eigenlijk vind ik dat niet meer dan logisch. In mijn jeugd heb ik vaak stiekem wat van mijn moeder geleend. Toen ik op mijzelf ging wonen begon het verzamelen en experimenteren pas echt. Alles wilde ik proberen. Alles ging stiekem. En dat was ook makkelijk want ik was vrijgezel.

  Het heeft lang geduurd, voordat ik hiermee voor de dag durfde te komen. Daarvoor hebben privézaken mij het laatste zetje gegeven. En toen had ik: Nu moet ik ook voor mezelf kiezen. Ik wilde nu echt zijn wie ik ben. Mijn vrouw was op vakantie en ik heb voor het eerst weer een rok gekocht. Want toen ik relaties kreeg, waren andere zaken dan rokken die voor mij een rol spelen. Ik had al mijn vrouwenkleding weggedaan, die ik voor die tijd allemaal had opgespaard. En ik ging in die periode opnieuw beginnen. Maar nu kocht ik alleen kleding die ik echt mooi vind en ik wist nu veel beter wat ik wilde.

  Toen mijn vrouw weer terugkwam van vakantie. Ik ging niet mee. Want ik had net een nieuwe baan. Mijn vrouw was gechoqueerd. Wat mijn kledingkeus betreft ging ik toch altijd op zoek naar kleding die het best mij paste. Altijd was ik weer teleurgesteld in de kleding die ze voor de man aanboden. Ondanks die rok die ik niet mocht dragen en die ik tegelijkertijd ook niet weg wilde doen, bleef ze bij me. En een jaar later kregen wij ook nog een dochter.

  Het stiekeme was weer opnieuw begonnen. Maar het stiekeme gedoe wilde ik niet meer. Ik eiste steeds meer terrein op, via een soort kat en muisspel om mezelf te mogen zijn. En steeds verlegde mijn vrouw haar grenzen. En haar dreigementen waar ze steeds mee begon werden ook steeds verder verlegd.

  Inmiddels durfde ik in rok over straat te lopen. Ik zocht ook gelijk de drukte op. Eerst in het buitenland. Later ook in Nederland. Maar ik moest het alleen doen, omdat mijn vrouw mij nog steeds niet op deze manier accepteerde. Ook ging ik mijn geheim het aan steeds meer mensen vertellen. Ik merkte algauw dat ik vaak complimenten kreeg over mijn kleding en vooral mijn benen. Ik ging overal naar toe en vooral naar concerten. Omdat we maar 1 auto hebben en parkeren in de grote stad gewoon duur is, kies ik vaak voor openbaar vervoer.

  Ik word ook geregeld door mensen uitgehoord. En ik vind het prima mijn verhaal te vertellen. Ik heb ook zo van dan doe ik dat ook voor andere mannen die dezelfde wensen hebben, maar er niet voor uit durven te komen. En een paar keer in de trein zijn mensen speciaal bij mij komen zitten om te vragen waarom ik een rok draag. En in het clubcircuit ken ik veel mensen en die accepteren mij gewoon zoals ik ben. En tegenwoordig ga ik ook in rok met een vriend en of met vriendinnen op stap.

  Voor mij is de strijd nog lang niet over. Want het is nog steeds hoe ver kan ik gaan, in plaats van wat ik op dat moment nou echt wil. Toch lijkt het soms wel of iedereen mij accepteert behalve mijn vrouw. Ik ben al zover gekomen, dat ze me tolereert. Het heeft mij jaren gekost om haar zover te krijgen. Maar veel mensen uit mijn omgeving weten van mijn kledingvoorkeur. Tegenwoordig bestaat een groot deel van mijn kleding uit vrouwenkleding. Ik probeer altijd zo dicht mogelijk bij mijn ideale plaatje te komen. Gelukkig heb ik een heel goede band met mijn dochter. Zij neemt mij gewoon, zoals ik ben. En eigenlijk ze weet niet beter, dan dat ik graag rokken draag. En eigenlijk draag ik tegenwoordig vaker jurken, omdat ze op longshirts lijken. Je draagt er een broek onder en hup het is een longshirt.

  Zelfs mijn collega’s hebben inmiddels in de gaten wie ik echt ben. En sommige hebben mij in rok (en panty) gezien. Het valt hun ook op dat ik met vrouwen sneller een klik heb. Ik denk dat ik een zachte uitstraling heb en ik weet inmiddels dat ik qua karakter ook veel “vrouwelijke” kanten heb.

  Doordat het voor veel mensen niet meer een geheim is, voel ik mij veel beter. Misschien is door mijn open karakter de acceptatie makkelijker. Ook al weet ik heel goed dat niet iedereen dit waardeert en dat ik door mijn verschijning negatieve reacties uitlok. Ene keer durf ik daar op te reageren. Maar soms kan ik de reactie maar beter negeren. Hetzij zo. Je kan helaas niet door iedereen aardig gevonden worden.

  Dit is mijn verhaal over kledingvoorkeur.

 65. Bralino 17 februari 2020 om 12:15

  Heerlijk en leerrijk om hier getuigenissen de revue te zien passeren. Crossdressers (pracht van een omschrijving) aller lande, heb zonet het mooiste compliment gekregen. Wij doen niemand kwaad, wij zijn geen agressievelingen. Wij zijn mooi.

 66. Ego 22 februari 2020 om 19:33

  Crossdresser wordt altijd toegewijd aan een travestiet, oftewel een ander woord travestiet. Maar ik draag geen pruiken of siliconenborsten. Voor mij draagt dat niet bij aan wie ik ben. Zo vroeg iemand ook waarom ik geen naaldhakken droeg, om het af te maken. Ik dacht het is al af. Ik ben gewoon een man die rokken en jurken draag, gewoon omdat ik ze draag. Bovendien heb ik geen etiketten nodig en ik hoef niet per se ergens bij te horen. Ik heb een eigen identiteit, zoals in werkelijkheid iedereen zoiets heeft als een identiteit.Ik ben gewoon een man die rokken en jurken draag, gewoon omdat ik ze draag. Bovendien heb ik geen etiketten nodig en ik hoef niet per se ergens bij te horen. Ik heb een eigen identiteit, zoals in werkelijkheid iedereen zoiets heeft als een identiteit.

  Maar bij een groep horen voelt als iets als een veiligheidsgevoel en dat je niet alleen staat. Dat mensen mij accepteren zoals ik ben vind ik al een compliment. Niet iedereen dus, dat heb ik afgelopen maand een paar gemerkt met spot. Zolang dat bij spot blijft prima. Dat doet geen pijn.

  En dat ik vaak te horen krijg dat ze mijn ogen en benen mooi vinden, vind ik leuk om te horen. In ieder geval vind ik mijn eigen kleding mooi en daar gaat het om en daarom trek je die kleding aan, gewoon omdat je ze mooi vindt. Dat lijkt mij de beste reden die ik kan bedenken.

 67. anaoniem 23 februari 2020 om 12:31

  mijn zoon heeft dit probleem ook en als moeder is dit hartverscheurend hij is hel mannelijk en doet ook een beroep wat eigenlijk alleen voor mannen is nl podiumbouw klimmen en zware stukken naar boven tillen

 68. Bralino 26 februari 2020 om 11:57

  Best Loek en Beautyman (en ook alle anderen),
  Ik ben nooit echt gelukkig geweest met mijn lichaamslengte (1m67). Daar staat dan tegenover dat ik met een maatje 38 en schoenmaat 40 mij heel veel kan veroorloven (en hierbij wil ik zeker en vast niemand kwetsen,,jaloers maken of iets anders).
  Heb ook het geluk gevonden om na mijn scheiding een nieuwe partner te hebben die mij steunt en zelfs aanmoedigt.
  En ja, soms is zij jaloers dat ik zaken vind waar zij geen direct oog voor heeft.
  Kortom dit forum geeft mij een boost om gewoon op mijn manier verder door het leven te gaan. Dagelijks in die kleding waar ik mij gelukkig in voel. Elke dag even tijd maken om eyeliner en mascara aan te brengen, soms oogschaduw. Vrouwen doen dit toch ook, dus waarom wij niet? Vrouwen laten hun nagels verzorgen, heb ik nu ook gedaan. Sinds kort heb ik gelnagels, en het is nog mooi ook (als ik even mag opscheppen).En nu is het uitkijken naar 7 maart in Eindhoven. Hopelijk mogen wij (mijn lieve partner en ik) gelijkgestemden van dit forum elkaar daar ontmoeten. Groetjes Claudia.
  P.S. Bralino is samentrekking vn onze voornamen.

 69. william 26 februari 2020 om 16:00

  Lieve moeder,

  Je triggert me met de zin “mijn zoon heeft dit probleem ook”. Ik zou er voor willen waken, als ouder en jouw geval als moeder dit een probleem te laten zijn. Jouw zoon zal altijd baat hebben bij een moeder die hem liefdevol kan steunen.

  Nu snap ik wel dat dat niet eenvoudig voor je is. Velen van ons groeien nog op met een bepaald man- of vrouwbeeld. En dat bepaalt daarmee ook hoe we graag zouden willen zien hoe iemand zich kleedt en gedraagt.

  Mannen die zich vrouwelijk willen kleden zijn er in alle lagen van onze bevolking. Bouwvakker of bankier, groot of klein, dik of dun. En allemaal zoeken ze op hun manier hier een weg in.

  Mogen zijn wie je bent, uiten hoe je je voelt, geeft je veel vrijheid. Dat maakt de weg vrij naar zoveel mogelijk authentiek zijn. En dat is iets moois!

  Ik hoop echt dat je jouw zoon mag steunen in het mogen zijn wie hij is of hoe hij zich wilt uiten.

  Met groet, William

 70. pantyboy 8 maart 2020 om 13:34

  ik ga tegenwoordig overal heen met zichtbaar pantys aan

 71. Herman 20 maart 2020 om 10:52

  Ik draag al vele jaren mooie witte luxe slipjes.
  Chantelle, Lejaby, Twist, L Adventure Lingadore.. Simone Pérele enz.
  Ik voel mij er goed bij.
  Koop steeds slipjes in een winkel waar ik ze mag aanpassen.
  Heb een 5 tal winkels waar ik terecht kan..
  Waar ik de slipjes kan aanpassen .
  Waar de winkel dames advies geven en even komen kijken.
  Ik ga ook naar de dokter in mooie lingerie.
  Vroeger deed ik dat níet…
  Dacht vroeger dat ik alleen op de wereld was die mooie lingerie droeg.
  Ben nu mezelf.
  Voel me beter in mijn vel…
  Zou graag met iemand willen mailen hierover .
  Wie staat hier open voor?

 72. pantyboy 4 april 2020 om 07:43

  ik wil dat wel

 73. Demy 19 mei 2020 om 16:24

  Hallo Iedereen,

  Ik had net iets meer dan een jaar geleden mijn verhaal héél kort samengevat.

  De huidige corona maatregelen, waarbij ik sinds midden maart van thuis uit moet werken, hebben me gelukkig ook meer kansen geboden om mijn werkelijke gevoelens meer te exploreren.

  Meer als vrouw kleden is uiterst zacht uitgedrukt. ik heb me meer dan 2 maanden geleden meteen compleet als vrouw gekleed en heb sindsdien geen mannelijk kledingstuk meer aangeroerd en gezien er niemand meer op bezoek mocht komen, heb ik zelfs in de woonkamer en veranda en nadien ook in de tuin als vrouw gekleed geleefd terwijl de buren ons konden zien in de woonkamer, veranda en in de tuin.

  Alsof dat nog niet voldoende was gingen we en gaan we nog steeds, dagelijks meermaals voor een wandeling in de buurt.

  We hebben nog geen reacties van buren, familie of vrienden ontvangen en weten niet of de geruchtenmolen volop achter onze rug overuren aan het draaien is.

  Mijn echtgenote zowel als ikzelf zijn dankzij de geruchtenmolen jaren geleden op een schandalige manier getroffen, waarbij we beiden 100% zeker waren, dat compleet alles uit de lucht gegrepen was, maar wat doe je ertegen.

  Mochten er nu geruchten zijn ontstaan, dan ben ik er zelf verantwoordelijk voor, mijn echtgenote had dan ook op voorhand aangegeven dat, als ik er geen moeite mee had, met de mogelijke reacties, dan zou het ook voor haar totaal niets uitmaken.

  We zijn ondertussen beiden net 60 geworden en merk nu dat mijn echtgenote iedere dag met pretoogjes naar me kijkt, pretoogjes die ik al jaren niet meer had mogen zien. Hoe vreemd het mag klinken, ik heb het gevoel dat we er beiden van genieten.

  Strak ga ik me nog als man moeten verkleden, van zodra ik terug moet gaan werken. Gelukkig moeten we op dit moment nog minimaal tot september van thuis uit werken, wat niet wil zeggen dat ik de komende 3 maanden puur als vrouw gekleed blijf leven.

  Mogelijk is het niet erg slim om maanden puur en uitsluitend als vrouw gekleed te leven, maar gezien alle stress verdwenen is en ik gewoon geniet van ieder moment, zelfs een betere vriendin ben dan echtgenoot……. wat maakt me dan als man waardevoller dan de vrouw die ik nu probeer voor te stellen…..

  Mijn mannelijk ego gaat deze laatste zin mogelijk weerzinwekkend vinden, maar ik voel me uiteindelijk niet minder man of meer vrouw, ik kan en mag gewoon mezelf zijn.

  Groetjes, Demy

 74. william 30 mei 2020 om 10:11

  Hoi Demy,

  Wat uit jouw verhaal doorklinkt is genieten en dan ook nog samen, dat is toch geweldig. Mijn complimenten voor jullie hoor.

  Misschien maar even dat mannelijke ego vergeten, misschien is dat louter een gedachte.

  Je bent een mens, een persoon met mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten. Jezelf zijn dat is het belangrijkste!

  Veel succes en blijf genieten.

  Groet, William

 75. pantyboy 9 juni 2020 om 07:10

  ik draag elke dag damesondergoed en dat ik ook een bh draag , laat ik maar al te graag zien en dat doe ik omdat ik helemaal niet gelukig ben met mijn mannenlichaam , ik had veel liever een vrouwenlichaam gehad

 76. Frits 21 juni 2020 om 17:52

  Vroeger droegen de mannen een rok. Konings-wapenrok is een bekend gezegde. De Gallieërs droegen een broek. Asterix en Obilix zijn daar een voorbeeld van. De schotsemannen dragen nog steeds een rok. De moderne man mag dit niet doen op straffe van uitsluiting en uitschelden. Je bent een travestiet wordt er dan gezegd als je in een rok over de straat gaat. Er moet een mode omslag plaats vinden zodat een man in zijn garderobe de keuze heeft om vandaag een rok te dragen en morgen een broek, zoals je zelf wilt.

 77. samuelf 26 juni 2020 om 23:37

  Por anatomía el pantalón es más afín y concuerda mas con la anatomía de la mujer que con la anatomía de los hombres. Hace menos de 500 años las mujeres y los hombres nos vestiamos con FALDAS. El pantalón fue utilizado para DISCRIMINAR, abusar y humillar a la mujer. El pantalón es todo un atentado contra la SALUD y la masculinidad. Ninguna parte del cuerpo de un varón se maltrata; ni se machaca;ni se magulla tanto como los genitales masculinos; los calzoncillos mantienen los genitales inmovilizados, magullados, machacados;y RECOCINADOS; propiciando condiciones ideales para el desarrollo de las llamadas enfermedades modernas de los hombres: impotencia, esterilidad, problemas de Prostata;y posiblemente hasta el cancer del testiculo. La costura central que une las piernas del pantalón llamada TIRO; porque todo el tiempo tira;por delante, y por detras; y entonces tiene que estar sacando el pantalón de entre las NALGAS, y de entre las piernas. La correa o cinturon es un torniquete; que impide la buena irrigacion sanguinea;afectando el buen funcionamiento de:el aparato digestivo, el sistema urinario, y el aparato reproductor. Además a raiz de la imposición del uso del pantalón; a los varones nos abusaron; porque nos obligaron a orinar de pie; lo cual es totalmente ANTINATURAL E IRRACIONAL; pues ningun ser humano se sienta en el sanitario o retrete; y hace la deposicion;y luego se para a orinar de pie; pues como ustedes saben muy bien; los 2 esfinter se abren sincronicamente; o al mismo tiempo; el hombre cuando va a orinar de pie; además de que ensucia el baño; dicen los médicos que se daña la PROSTATA.
  Lo más SALUDABLE, comoda y adecuado para vestirse un hombre es una FALDA CIRCULAR O AL ESTILO ESCOCÉS; y es mas economica, y ecologica; pues el tiempo de vida util de una falda es mayor que el fugaz y corto tiempo de vida util de un horrible e incómodo pantalón; que casi siempre se daña el ziper o cremallera, y se rasga por el tiro; y se desgasta en las NALGAS; y en la entrepierna. Vale la pena aclarar que las faldas para los hombres; o para la mujer; siempre se deben usar con su respectiva enagua. La FALDA no debe ser muy corta porque no le tapa nada; y es posible que se la levante el viento; y si la falda es muy ESTRECHA, o muy angosta; no le deja caminar bien; ni subir las escalas; entonces les tocaria andar de RODILLAS; y/o, pidiendo ayuda. Una falda a la rodilla y tan ancho como la quiera usar nunca le dara ningun problema. Felicitaciones por promover el uso de las faldas para los hombres

 78. pantyboy 27 juni 2020 om 06:42

  wat wel grappig is in deze is dat toen ik gisteravond boodschappen ging doen ,dat ik zelf een bh draag , en mijn tenen blauw heb gelakt , en dat ik in de supermarkt eerst een man met een jurk zag , en daarna nog een man met een rok

 79. Evelien 10 juli 2020 om 13:57

  Kwam door het surfen op internet op deze site terecht. Wat een geweldig initiatief van je William. Hier is elke man die zich vrouwelijk voelt naar op zoek denk ik. Mijn alterego noem ik Evelien, omdat ik altijd denk dat als ik vrouw was geweest ik die naam zou willen hebben. Vanaf mijn 15de merkte ik dat ik meer vrouwelijkheid in me had dan de “normale” man. Het experimenteren na mijn eerst mislukte huwelijk (mijn vrouwelijkheid was niet de oorzaak van onze huwelijksbreuk). Slipjes, panties, rokjes enz. passeerden de revue. Het werden jaren van experimenteren, ontkennen, weer omarmen, maar vooral ook eenzaamheid. Ik kon het met niemand delen. Een nieuwe relatie leek geen optie, omdat ik niet wilde stoppen met het dragen van vrouwenkleding.
  Nu in 2020 ben ik alweer bijna 19 jaar getrouwd en heb mezelf in het hokje genderfluid geplaatst mede doordat mijn vrouw dit zo benoemde. Ze ik heeft me geaccepteerd zoals ik ben, maar het heel wat gesprekken gekost. Haar acceptatie kwam door de jaren heen. We gaan samen kleren kopen en soms noemt ze me gekscherend haar vriendin. Als ik thuis ben draag ik alleen nog maar rokjes of jurken. Op vakantie proberen we altijd iets privé te vinden zodat ik ook daar mezelf kan zijn.

  Mochten er mensen zijn die vragen hebben of gewoon iets willen vragen dan hoor ik het wel. Ik ben nu wel ervaringsdeskundig genoeg!

 80. william 16 juli 2020 om 12:55

  Beste Evelien,

  Wat een mooie positieve reactie op mijn site. Daar word ik weer blij van.

  Super dat jij en jouw partner samen vorm aan mogen geven aan jouw vrouwelijkheid. Genderfluide is wel een mooie term hiervoor, hij wordt helaas nog niet veel gebruikt. Crossdressen en travestie wordt vaker gebruikt, doch het die laatste termen hebben in “de boze buitenwereld” weer een bijsmaak.

  Mooi ook dat je je openstelt voor vragen.

  Geniet er van!

  Groet, William

 81. william 16 juli 2020 om 13:01

  Beste Samuel,

  Ik moest jou artikel in het Spaans even vertalen. Een mooi pleidooi voor het dragen van een jurk of rok. Een broek kan soms flink in de weg zitten.

  Zelf vind ik skinny jeans best fijn, en de stof tegenwoordig is van zo’n kwaliteit dat er voldoende rek in zit. Voor mij voelt een jeans ook lekker, ik voel me er prettig in en dat kan ook vrouwelijk prettig zijn.

  Dank nogmaals voor jouw bijdrage.

  Groet, William

 82. EV 6 augustus 2020 om 22:48

  Beste allemaal,

  Er wordt constant gesproken over vrouwen- en mannenkleding. Uiteindelijk is alles kleding. Het zou eens geaccepteerd moeten worden, dat mannen ook mogen dragen, wat ze prettig vinden. En praktisch. Soms – of vaak – is een rok veel prettiger, dan een broek. Zeker met de temperaturen van dit moment (30 +). Maar ook bij iets als modelbouw, is een rok handig. Heel kleine onderdelen vallen niet tussen je benen en gaan dan kapot, of vallen op de grond en verdwijnen in de stofzuiger. Je kunt ze gewoon weer oppakken en doorgaan.
  Ik ben geen liefhebber van alle kleding, die aan vrouwen wordt toegeschreven. Persoonlijk beperk ik me tot rokken en jurken en, als het kouder is, een panty. Maar ik vind wel, dat ieder moet kunnen doen/dragen, wat hij/zij wil. Vrijheid hoort niet beperkt te zijn tot een bepaalde groep.

 83. Michael 5 september 2020 om 23:38

  Hoi
  Ik draag stiekum sinds mijn 12de ongeveer vrouwenkleding
  Ben nu 31 jaar getrouwd en mijn vrouw weet dit al een tijdje (al jaren) en ik draag nu desavonds nachtjaponnetjes en dergelijke.
  Mijn vrouw accepteert uit liefde dat ik zo ben en helpt zelfs met passen en uitzoeken en zo.
  Ik slaap nu altijd in dames nachtkleding en ben daar erg gelukkig mee.
  Ik weet dat mijn partner niet altjjd leuk vindt wat ik uitgezocht heb dus ze helpt me daar nu bij.
  Ik vindt ook wel een ding dat vrouwen alles mogen aantrekken wat ze willen en wij als man veroordeeld zijn tot broek shirt en hema onderbroek.
  Niet voor mij

 84. emmanuel lombart 17 september 2020 om 01:04

  Hallo,
  Ik wil aan deze blog even toevoegen dat ik vind dat er een item ontbreekt. ” vrijheid, gelijkheid voor iedereen ”
  Vrouwen meten zich alles toe wat op hun weg komt : rokken, jurken, legging , broeken, korte shorts enz. .Ze komen overal mee weg zonder probleem. Ze doen maar en het wordt allemaal aanvaardt, zowel door mannen als door vrouwen. Maar als wij mannen eens wat méér willen dan staat de wereld stil en dan moeten we ons gaan verdedigen en ons gaan wenden tot een blog als deze. We moeten gaan bewijzen dat we niet homo zijn of transgender of wat dan ook. Als we kleding kiezen die we graag zien of leuk vinden wordt dat weer aanzien zoals men zich voelt….precies of we ons dan vrouw gaan voelen als we een rok aantrekken. Gaat een vrouw zich dan ook man voelen als ze een broek draagt misschien ? Wordt daar dan ook wat achter gezocht ? Waarom kan men niet gewoon aanvaarden dat het vaak alleen om het leuke , decoratieve, originele, kleurrijke, vormgeving, gevoel van stoffen enz. gaat. Waarom snapt men niet dat het niets men gender en vrouw voelen hoeft te maken hebben ? Laat ons gewoon ook de vrijheid om te dragen wat we willen zonder er wat achter te zoeken en zonder ons dan in een hokje te willen duwen. Niet meer of niet minder, net zoals de vrouwen die vrijheid krijgen. Gelijkheid dus !

 85. Beautymen 25 september 2020 om 23:15

  Wat “geweldig geschreven” door Emmanuel, en ik ben heel blij om te zien dat er steeds meer reacties komen op deze site.

  Veel mannen durven nog steeds niet in een rok of met vrouwenschoenen te lopen of doen en durven dit alleen als het donker is of stiekem op een plaats waar ze niet snel worden gezien, schokkend vind ik dit!!. Hoe makkelijk hebben vrouwen het als ze in mannenkleding lopen.
  Eigenlijk moet de term mannenkleding of vrouwenkleding helemaal niet worden benoemd maar gewoon kleding die iedereen vrij moet kunnen dragen, wel snap ik dat er onderscheid moet zijn in paskamers voor M/V voor een stukje privacie.

  Maar ik weet ook dat we het kunnen blijven roepen en het nog jaren zal duren voordat mannen worden geaccepteerd in “vrouwen”-kleding.
  Ik ben echt blij met reacties als die van Emmanuel, een heldere kijk op hoe de zaken echt zijn.
  Wel merk ik dat er ook veel vrouwen zijn die het wel accepteren of gedogen als een man in vrouwelijke kleding loopt.

  Veel modebewuste vrouwen zie je echt genieten van hoge hakken, rokken, stoere of elegante kleding, mooie nagels, mannelijke kleding als biker-jasjes en stoere biker-booties met riempjes (allemaal gekopieerd en afgepikt van de mannenmode!!)

  Het leven is te kort om ook niet te genieten van al deze mooie mode waar vrouwen heerlijk van genieten en mooi mee willen zijn.

  Ik kijk zo uit naar de tijd dat alle mode die voor vrouwen wordt gemaakt en beschikbaar is, er ook voor mannen komt, helaas zal dit een droom blijven.

  Veel vrouwen willen absoluut niet dat een man in ‘hun” kleding loopt, daar moeten ze met hun poten afblijven want dat is ALLEEN voor vrouwen, wij willen graag mooi zijn en mannen aftroeven met mooie sexy en uitdagende kleding.
  Veel jonge meiden zie ik ook verwaand lopen in skinny jeans met bikerjasjes en stoere sneakers, alles is bijna mannelijk wat ze dragen. Ook mogen mannen hun nagels niet lakken want dat is alleen voor vrouwen, en zo kan ik nog wel even doorgaan…!!.
  Wat is er nog dat ALLEEN voor mannen is………….

 86. pantyboy 26 september 2020 om 08:44

  er is een tijd geweest dat ik al werd nagekeken als ik onder mijn lange broek een panty aan had en dat ze dat konden zien ,onder aan mijn broek bij mijn enkels . vrouwen denken echt dat ze alles maar kunnen aan trekken
  dat mogen ze ook van mij , , maar vrouwen moeten er mee ophouden om commentaar te hebben op , dat wij als man vrouwenkleding willen dragen . ik draag veel pantys onder een rok en dat vind ik heerlijk en daar loop ik ook gewoon mee buiten .

 87. Tottie 11 oktober 2020 om 07:32

  Nou ja zeg, dacht ook dat ik de enige was die dames kleding draagt , waarom alleen de dames op hakken , lk loop ook elk weekend wel op hakken , en draag ook graag een rok, niks mis mee,

 88. william 13 oktober 2020 om 10:03

  Hoi Tottie,

  Daar ben je zeker niet de enige in! Je lijkt er positief in te staan en dat is mooi. Geniet!

  Groet, William

 89. pantyboy 3 november 2020 om 05:51

  ik ben echt al heel erg lang ,van jongs af aan gek op pantys . vroeger toen ik nog thuis woonde pakte ik nog wel is een panty van mijn moeder .
  ik draag tegenwoordig dagelijks dikke huidkleurige steunpantys waar ik mooie bruin gekleurde benen van krijg . als het eventjes kan dan doe ik een rok aan en dan open schoenen met een hak van 6 cm het loopt heerlijk op die hakken van 6 cm . zonder problemen kan ik daar gewoon de hele dag op lopen .
  verder draag ik tegenwoordig elke dag een voorgevormde beugel bh met siliconenvulling er in

 90. Michelle 25 november 2020 om 17:30

  Al vroeg viel het mij op dat mannen niet dezelfde kleding droegen als vrouwen.
  Mijn oma gebruikte nylons die ze aan een jarretel vastdeed. Mijn vader en opa droegen altijd een pak. Mijn moeder was wat moderner en droeg panties. Mijn vader en opa droegen altijd een pak. Mijn oma droeg rokken met blouse of jurken. Mijn vader en opa altijd een pak. Mijn moeder was niet zo op jurken en droeg meer rokken of zelfs af en toe een broek. Mijn moeder had een witte tennisrok in haar kast en die wilde ik een keer proberen. Zelf heb ik haar nooit tennis zien spelen, maar zag het wel op de TV en hoe die rokjes fladderden. Dit viel mij op. Mijn broeken die strak om mijn lichaam zaten deden dat niet. Er fladderde niets. Alles zat krap. Niet wijd, maar nauw.
  Dus ik probeerde dit rokje en het paste, het zat lekker…….. Lekker wat ? Ik zou zeggen, lekker vrij. Volgens mij is dat het juiste woord voor mijn gevoelens. Vaak daarna heb ik stiekem rokken en rokjes gedragen. Af en toe thuis en af en toe buitenshuis.
  Ik heb mij nooit met een vrouw vergeleken. Waarom zou ik ? Ik ben een man geen vrouw. Het enige wat mij opviel was de manier waarop de vrouwen zich kleden. In de kledingwinkel voor mannen kan je die (vrouwen) kleding niet kopen.
  Ik draag graag een rok(je) en in de winter vind ik een panty daar prima bij passen. En voor een beetje hak ben ik zeker niet afkeurend. Het geheel vind ik prima zitten.
  Toen ik hiermee begon had ik geen beharing in mijn gezicht , want ik was daar nog te jong voor. Nu heb ik die wel en vind die ook prima bij mij passen. Snor en sik. En die wil ik graag behouden. Mijn snor heb ik bijvoorbeeld nooit geschoren. Alleen bijgewerkt. Dus dat weet ik van mijzelf. Ik ben een man. En wil graag een man blijven. Ik ben een man die graag geregeld, naar tevredenheid en voor een vrijgevend gevoel een rok draagt.
  Een kilt heb ik nog nooit geprobeerd. En trekt mij ook niet zo zeer. Als ik er een keer één tegen het lijf loop zal ik hem willen proberen, natuurlijk, maar ik ben er nog nooit naar op zoek geweest. Ik loop altijd een kledingwinkel in en zoek of er iets voor mij bij is. Is dat er, dan probeer ik het in de paskamer en verschillende keren heb ik voor een grotere of kleinere maat gevraagd en die werd mij keurig gebracht.
  De reacties die ik krijg zijn meerendeels van vrouwen, niet van mannen. Mannen kijken meestal op een vreemde wijze. Geen idee wat daar achter zit. (een gedacht van : ik wil ook een rok dragen of proberen ? Of als mijn vrouw maar niet wil dat ik nu ook een rok draag ? )
  Vrouwen glimlachen meer. Steken eerder een duim op om te laten merken dat ze het leuk vinden. Ook spreken ze je eerder aan dan een man zal doen om te laten blijken dat ze je er goed uit vinden zien of dat je “lef” hebt jezelf te zijn. Of om te vragen hoe het voelt in een rok te lopen. Gisteren bijvoorbeeld was het redelijk koud en een kassiere keek niet raar op dat ik een korte rok droeg als man, maar wel omdat het zo koud was buiten. En dat vond ik een fijne reactive.
  Mijn echtgenote weet dat ik rokken draag. Thuis doe ik dat dan ook geregeld. Met haar in rok de deur uit heb ik nooit voor elkaar gekregen. Zij vindt het sexueel aantrekkelijk dat ik een rok draag. Ik heb het natuurlijk wel eens gevraagd, en het antwoord is dat zij het aantrekkelijk vindt, mijn benen, de rok, soms de lingerie, …… En het gevoel dat het sexy is , is voor haar voldoende reden om mij niet in rok op straat te laten gaan. Lingerie is niet zo mijn ding. Lang niet alles lingerie staat een man, tenminste mij niet. Dat het lekker zit is weer een ander thema.
  Geregeld koopt zij iets voor mij. Soms ben ik er bij en soms ook niet, dus ze heeft in dat opzicht wel initiatief. Dat gaat meestal om schoenen en rokken. Helaas vaak niet mijn smaak, maar dat laat ik haar echter niet merken. Ik mag zelf kopen wat ik mooi vind, dus we passen ons beiden aan.
  Eerlijk gezegd vind ik het idee er wat sexy uit te zien ook wel prettig, want een man of in ieder geval mijn persoon valt niet onder wat je “een sexy man” noemt. Tenminste, als man gekleed heb ik dat gevoel niet. Maar in vrouwenkleding heb ik dat gevoel wel. Dus in dat opzicht begrijp ik mijn vrouw goed.
  Toch is het niet mijn bedoeling sexy te zijn in het algemeen, maar het gevoel is er en ook het gevoel van vrijheid. En dat is nu wat ik een voordeel vind van vrouwenkleding en vooral dus van een rok (of jurk).
  De strakke rok moet volgens mij van stevige stof zijn, want ik heb een hekel mijn geslachtsdelen te tonen als ik het achter een rok of jurk. Een bubbel hoort niet bij een rok, noch als man, noch als vrouw. Ik heb wel eens mannen ontmoet in rok en die laten hun bubbel graag zien, maar volgens mij gaat het bij hen dus duidelijk niet om de rok of jurk. Bij mij wel.

 91. pantyboy 6 december 2020 om 18:51

  het is dat ik in mijn werk een lange , of zomers een korte broek moet dragen , maar een dikke maillot
  of panty en dan een rokje aan dat vind ik veel fijner

 92. ha anoniem 7 december 2020 om 11:25

  Ik vind het zelf ook erg fijn om vrouwe kleding te dragen wat is hier zo raar aan vrouwe dragen toch ook broeken.
  is echt niet raar dat manen een rok of jurk aan hebben dat komt in meer landen voor. blijk in Nederland weer een groot taboe te zijn. schaam je niet doe aan wat je fijn vind en wie weet kom ik je tegen ik ga gewoon met me jurk naar de winkels ze kijken eerst wel raar maar omdat je vaker in een jurk komt in het dorp kijken ze er al niet raar van op. ze denken maar wat ze doen. ik leef zo en zij durven blijk baar niet.

 93. pantyboy 15 december 2020 om 12:09

  ik draag dagelijks een panty en nu ook bijna elke dag een bh onder mijn trui

 94. Pantylover 26 december 2020 om 15:14

  Ik ben al vanaf mijn vroegere jeugd al gek op panty’s eerst die van mijn moeder aan gedaan, later zelf gekocht wat later heb ik ook lingerie en sexy rokjes gekocht en jurkjes en heel veel panty’s. Allemaal helemaal herkenbaar wat hier geschreven word,
  Inderdaad waarom word het zo raar gevonden! Je moet dragen wat je wil vind ik ook

  Mijn vrouw kan en wil het nog niet goed accepteren Heel jammer!

 95. pantyboy 5 januari 2021 om 07:26

  pantylover

  ik begrijp nog steeds niet waarom we worden opgevoed met pantys zijn voor vrouwen
  en sokken zijn voor mannen , maar ik denk ook dat ik dat nooit zal gaan begrijpen
  ik draag tegenwoordig ook bijna elke dag een bh , ik heb een beetje man-boobs en dan vind ik het eigenlijk best fijn ook om een bh aan te hebben , dan schud het niet zo , en verder draag ik in mijn vrije tijd bijna altijd pantys met een rok en schoenen met een flinke hak , en daar loop ik ook gewoon mee op straat

 96. Erik 5 februari 2021 om 09:51

  Ik draag dagelijks panty’s en soms ook wel een jurk. Maar ik heb de moed niet daarmee over straat te gaan lopen. Dat zou ik wel graag willen. Jammer dat dit zo’n taboe is. Ik heb laatst ook een catsuite gekocht, dat zit heerlijk lekker. Het liefst loop ik op pumps met hoge hakken.

 97. john R 7 februari 2021 om 11:47

  IHallo allemaal. Ook ik loop een paar keer in de week helemaal als vrouw gekleed en opgemaakt buiten omm boodschappen te doen en met mooi weer lekker op het strand te wandelen. Ik voel mij er heerlijk bij. Ben pas nog een midweek in een bungalowpark geweest en ben alle dagen “vrouw”geweest. Daarna toch maar weer een paar dagen gewoon “man” Kortom ik vind het heerlijk. Groetjes John

 98. Paul R. 10 februari 2021 om 00:18

  Na 1 jaar een geweldige relatie te hebben gehad, heb ik mijn vriendin verteld dat ik graag jurkjes draag. Toen ik mijn (tot destijds toe) mijn jurkje liet zien, moest ze erg lachen maar tot mijn grote verbazing zei ze dat het mij erg leuk stond.
  Ik was erg bang dat ze er negatief tegenover zou staan, maar ze gaf aan dat wat je gelukkig maakt, moet je doen. Ook gaf ze aan dat ze het normaal vind dat iedereen moet kunnen dragen wat zij/hij wil en dat dit normaal zou moeten zijn.
  Sinds die tijd draag ik heel vaak mijn jurkje en heb zelfs met haar meerdere jurken gekocht.
  Ik besef me maar al te goed hoe blij ik ben met mijn vriendin die dit volledig accepteert!
  Ook al een paar keer in mijn jurkje(s) met passende panty’s boodschappen wezen doen en was verbaasd dat er eigenlijk weinig negatieve reacties zijn. Gekleed in een jurkje met panty’s, een baardje en stekelhaar… ja mensen kijken omdat het een onverwacht beeld is. Maar zoals gezegd: meeste mensen reageren niet of juist positief! (En dat in een dorp!!)
  Al vanaf kinds af aan heb ik me meer vrouwelijk gevoeld dan man, maar na 47 jaar ben ik erachter dat ik ben wie ik ben. Geen vrouw, maar een man die dameskleding fijn en mooi vind en een schat van een vriendin heeft die het zelfs aanmoedigt!
  Een pruik, hakken, make-up en mijn baardje scheren hoeft voor mij echt niet.
  Net als anderen al gezegd hebben hier: alle kleding zou gender neutraal moeten zijn en trek me dus (bijna) niets aan van wat anderen ervan vinden.
  Echter….. naar het werk gaan in een jurk/rok is voor mij nog een te hoge drempel helaas. Ik ben bang niet meer serieus genomen te worden door de bekrompenheid van de gemiddelde Nedelander.
  Zijn er mensen hier die hier ervaring mee hebben en wellicht advies over hebben?

  Al met al; Ik ben gezegend met mijn vriendin en mij tip voor wie ook vrouwenkleding wil dragen en dit niet durft… Gewoon doen!!! Wees jezelf en je zult verrast zijn dat het makkelijker is dan je denkt in het openbaar en/of het aan je partner te vertellen.
  Be yourself, be happy as life is short ?

 99. Jackie 12 februari 2021 om 19:40

  Deze week heerlijk genoten van het mooie weer. Ik heb iedere dag volledig als vrouw verkleed en opgemaakt heerlijk op het strand en in de polder gewaldeld. Zels af en toe een gesprekje gehad met andere mensen Ging best goed ze merkten niets of lieten het niet merken, Ik heb genoten.
  Vanavobd lekker in een mooie lange jurk en lange pruik op de bank met een glaasje wijn Groeten Jackie

 100. pantyboy 15 februari 2021 om 05:56

  voor mijn werk kan ik niet met een rok lopen en ik kan ook niet in een rok bij mijn klanten komen , maar in mijn vrije tijd ,als het een beetje redelijk weer is , dan draag ik meestal een rok met een panty er onder en dameshakken
  ik heb nu ook een jurk besteld en daar ga ik binnenkort ook de straat mee op . tegenwoordig draag ik wel al dagelijks een bh onder mijn kleding en dat zie je ook wel , maar er is nog nooit iemand die daar iets van gezegd heeft . ik hoop dat het weer vlug voorjaar word , dan kan ik al dat moois weer aan de buitenwereld laten zien

 101. Jackie 19 februari 2021 om 23:37

  Ik heb nu voor de eerste keer pumps met hoge hakken besteld en ga er goed mee oefenen. Ik heb mij als vrouw op een datingsite aangemeld en had binnen een uur al 5 likes waaronder een leuke die wel veelbelovend is. Ik vind het wel leuk dat ik als vrouw/man goed overkom. Groetjes Jackie

 102. LaiV 28 februari 2021 om 17:16

  Wat een mooie verhalen op deze site, ik heb ook al mijn leven lang (nu 53jr) verlangens om als man vrouwenkleding te dragen. De laatste jaren durf ik dat steeds meer te uiten….mijn gezin (vrouw en kids) accepteren de situatie gelukkig en maakt mij sterker. Helaas sinds 2017 chronisch ziek en voor 80-100% arbeidsongeschikt….(MS), maar probeer er toch nog het beste er van te maken en mij niet meer te schamen voor de kledingkeuze die ik maak. Ik heb een grote passie voor leren, lak of hieraan gerelateerde kleding. Door dit vaak te dragen wordt het meer geaccepteerd (verneem ik), en maakt mij gelukkiger.
  Ik geniet ook nog heel veel van de tourritten op de motorfiets (wat ik gelukkig nog kan….), hierbij is het dragen van leren kleding al meer geaccepteerd (dus een win-win situatie). Ik zie zelf heel graag een mooie vrouw in strakke leren of lak kleding, ben geen homo of transgender , maar hou heel veel van vrouwen. Draag zelf al tientallen jaren skinny broeken ( met en zonder glans-effect….) zit gewoon heerlijk en geeft me kracht bij mijn uitstraling.
  Het zomerweer komt er weer aan dus de motor sta weer startklaar….. genieten zolang het nog kan.

 103. pantyboy 16 maart 2021 om 20:58

  sinds vandaag ben ik in het bezit van een paar jurken en ik heb er nu ook 1 aan
  en ik vind het heerlijk

 104. Beautymen 20 april 2021 om 15:03

  Ha Pantyboy,

  Ik wilde al eerder reageren op je bericht over het dragen van rokken, panty’s en pumps, ik begrijp je heel goed en het is inderdaad heel fijn en prettig om een mooie lange rok te dragen met daaronder hoge hakken in een panty. Het doet mij goed om te lezen dat er steeds meer mannen zijn die zichzelf overwinnen om te kunnen genieten van mooie vrouwelijke kleding.

  Ik heb zelf ook veel panty’s in huidskleur met een glimmetje erin en andere kleuren, of in de winter een maillot, dus blijf lekker genieten want er zijn nog duizenden mannen die het net als ons heel prettig vinden dit aan te hebben.

  Groetjes van Beautymen.

 105. pantyboy 25 april 2021 om 10:14

  beautymen

  dat zeg jij nou wel , maar ik ga er steeds meer aan twijvelen of er wel meer mannen zijn die graag pantys en rokken dragen , volgens mij loopt het overgrote deel wat hier schrijft uit zijn nek te kletsen ,, want ik draag al meer dan 20 jaar pantys , en ook op straat en ik heb nog nooit een andere man met pantys zien lopen

 106. william 26 april 2021 om 20:34

  Hey Pantyboy,

  Ik weet wel heel zeker dat er vele mannen zijn die om uiteenlopende redenen graag vrouwenkleding dragen. Ze voelen zich er prettig bij, het geeft ze een bepaalde vervulling, soms heeft het een erotisch doel, soms dient het een dieper doel.

  Vele mannen uiten zich in het geheim, anderen hebben een deal met hun partner, weer anderen willen wel en verdringen hun behoefte.

  Vaak is de reden om het niet te doen angst. Angst om wat de buitenwereld er van zal vinden, En ergens is dat ook wel terecht, immers mannen in vrouwenkleding in het openbaar worden vaak gepest. Dat is ook wat het is, ook al zouden wij anders willen.

  Vaak is ook een reden dat mannen hun mannelijkheid denken tekort te doen. Alsof mannelijkheid bevestigd moet worden met stoere mannenkleding. Ook dat is wat het is.

  Er zijn trendsetters nodig om iets te veranderen! En veranderingen als deze, mannen die zich ook vrouwelijk mogen kleden, mannen die zich opmaken, vragen veel tijd.

  Veel succes en geniet van wie je bent!

  Groet, William

 107. pantyboy 27 april 2021 om 07:17

  william

  dit is dus een niets zeggend vehaal wat je hier schrijft als het zo is als jij schrijft , dan kan het niet anders dat ik ook wel eens andere mannen moet zien die rokken, jurken en pantys dragen
  het enige wat ik ooit gezien heb is 1 man met een jurk en verder nooit

 108. william 28 april 2021 om 14:33

  Hoi Pantyboy,

  Je mag het natuurlijk niet met me eens zijn.

  Ik denk dat het heel veel zeggend is, namelijk dat veel mannen dit wel graag willen, echter dat zij dat nauwelijks in het openbaar doen om de redenen die ik noemde. En dat is dan weer de ervaring van ruim zes jaar een coachpraktijk.

  Jij bent blijkbaar zo’n trendsetter en dat is mooi.

  Groet,

  William

 109. pantyboy 30 april 2021 om 22:16

  william , maar hoe kan dat dan dat ik nooit een man in een panty zie en nog nooit gezien heb ook ?
  vanavond ben ik met panty en een rok gewoon boodschappen gaan doen
  ik loop tegenwoordig ook met een panty en een jurk op straat en ik krijg nooit een reactie
  en ook nog nooit iemand anders gezien die dat doet
  maar ik heb er maling aan , want ik vind het fijn , maar dat andere mannen dat ook doen dat geloof ik niet en het is ook niet zo , want de lopen er hier in amsterdam zoveel , dan had ik echt er al is 1 moeten zien

 110. Jackie 1 mei 2021 om 11:49

  Hallo beste crossdressers. Na een winter volop genieten om als crossdresser te leven heb ik nu even een zomerstop ingelast. Ik heb er van genoten Ik ga nu niet meer naar buiten maar blijf binnen. Groetjes Jackie

 111. pantyboy 16 mei 2021 om 07:28

  wat bedoel je heer mee jackie ? zomers ga je normaal toch juist wel naar buiten ?

 112. joop ten pierik 2 juni 2021 om 20:23

  Ik weet dat de vrouwen met mannen kleding draag dat is niet leuk .ik loop ook in rok.

 113. Gerda 5 juni 2021 om 19:12

  Ik draag al heel lang zachte broekjes, slipjes en stay-up kousen, mijn vrouw vond het prima, ook tijdens het vrijen vond ze het fijn om dit zachte nijlon langs haar klitje te voelen. Helaas is ze overleden, mijn huidige vriendin wil er niets van weten, wat onze relatie er niet makkelijker op maakt. Daarom is het prima om er een LAT relatie op na te houden, kan dan thuis me heerlijk verkleden, ook slapen in lingerie is zalig, kan er eigenlijk niet buiten, geeft troost en een voldoening.
  Desondanks ben ik hetero en zou het fijn vinden om een relatie te hebben waar ik helemaal mezelf zou kunnen zijn.
  Zag laatst een man verkleed in vrouwenkleren in de supermarkt, vond het bewonderenswaardig, zelf heb ik het lef niet, wilde hem aanspreken om hem een compliment te geven voor zijn moed.

 114. Gerda 5 juni 2021 om 23:52

  Beste crossdressers
  Al heel jong vond ik het heerlijk om satijn zachte broekjes te dragen, mocht ze van mijn lieve vrouwtje aan, vooral s’nachts sliep ik er heerlijk in. Later ontdekte ik hoe fijn het was om nylon kousen te dragen, jarretels waren nodig om ze omhoog te houden, naast nuttig vond ik het heel sexy. Vrijen met met lieve schat was daarmee een sensatie, vooral omdat ze het heerlijk vond om nylons te gebruiken om haar te prikkelen en te liefkozen. Helaas is ze veel te jong gestorven. Sindsdien ervaar ik het als een troost om me als een crossdresser thuis te kleden. Toch voel ik me hetero maar met een gevoelige andere kant.
  Sinds enkele jaren heb ik een LAT relatie maar mijn vriendin wil er niets van weten, gelukkig kan ik thuis mijn gevoelens wel de vrije loop geven. Toch zet deze relatie onder druk en ik zou het fantastisch zijn wanneer ik weer een partner zou vinden waar ik dit mee zou kunnen delen.

 115. Thomas 22 juni 2021 om 00:13

  Waarom is een vrouw in mannenkleding minder een issue? Ook niet echt eerlijk.

 116. Jackie 26 juni 2021 om 15:56

  Hallo. Ik nan het toch niet laten maar ik ben deze week weer als vrouw verkleed op het strand wezen wandelen, heerlijk in een lange wijde jurk en slippers door het water gelopen. Het was heerlijk en best spannend want in de winter kan je jezelf lekker aankleden met een warme jas en sjaal. Nu niet maar het ging prima. Ik kijk uit naar de volgende keer. Groetjes Jackie

 117. Hans 4 juli 2021 om 21:31

  Wat is het probleem, dat een man vrouwen kleding aantrekt.
  Hij doet er niemand kwaad mee.
  Bovendien, wie bepaalt dat het niet zou mogen.
  Het is maar kleding.
  Ik draag zelf ook regelmatig een panty onder mijn broek, omdat ik het fijn vind zitten.
  Mijn vrouw weet ervan, ik heb het haar gewoon verteld.
  Ze vindt het prima!

 118. pantyboy 9 juli 2021 om 21:59

  heerlijk

 119. F T 11 juli 2021 om 18:10

  Toen ik 12 jaar was ging ik naar een andere school, waar ik dan zo’n uur met de trein en dan nog een half uur met de tram moest rijden. Mam zaliger vond dat maar niks, en ook een tante zaliger die in de buurt van die school woonde, (zo’n 10 minuutjes stappen) zei dat ik door de week dan bij hun mocht logeren.
  Dat ,was een heerlijke tijd voor mij. Ik heb toen geregeld met meisjes kleren naar school geweest. (jas, trui, muts en slipje) Dat deed ik dan wel in de namiddag, (hadden toen op sommige dagen les van twee verschillende leerkrachten) En als ik dan ’s avonds thuiskwam, was er nog niemand thuis, dus niemand wist daarvan. Heb er toen van genoten.

 120. Anoniem 19 juli 2021 om 20:24

  Als vrouw vind ik het heerlijk om zo’n grote keuze te hebben om te dragen; zowel Rok, jurk als broek. Ik vind het heel begrijpelijk dat alle mensen de keuze willen hebben om te dragen wat ze willen..
  Gisteren zag ik in Duitsland een gezin (?) met een kindje in de stad. Hij met een rok, zij ook. Ik vond het heel goed passen en goed staan.
  Langzamerhand leer ik als moeder van een zoon dat ik niet zo in hokjes moet denken. Waarom zeg je altijd mannelijk en vrouwelijk, er is zo veel meer….zegt hij dan. Ik heb de kinderen als moeder geprobeerd niet mannelijk of vrouwelijk op te voeden; genderneutraal. Vast niet helemaal gelukt, maar goed bedoeld.
  Lang verhaal kort: weg met de strikte scheiding tussen man en vrouw. En leve de diversiteit.

 121. pantyboy 21 juli 2021 om 23:13

  en nu niet meer dan?

 122. pantyboy 1 augustus 2021 om 22:19

  ik loop al de hele week elke dag met eem rok aan en geen vervelede opmerkingen gehad
  1 tje die vroeg of hij mij zag met een rok , en toen vroeg ik , heb je daar dan last van ?
  als je een vrouw met een broek ziet lopen dan vraag je dat toch ook niet zei ik !

 123. Saskia Smit 9 augustus 2021 om 11:59

  Hallo allemaal,

  Mijn levensverhaal op dit gebied. Als jonge jongen in mijn puberjaren, kreeg in interesse in de ‘afgeschreven’ panty’s van mijn moeder. Ik kan me geen enkele verklaring herinneren, waarom ik die behoefte had. Wel weet ik dat toen ik een keer met mijn ouders naar een circus was, ik een stijve kreeg van vrouwen in strakke catsuits (dat woord bestond volgens mij toen nog helemaal niet). De panty’s van mijn moeder gebruikte ik om in klaar te komen. Ik spaarde ze op, maar het was lastig, omdat ik ze na de ‘ontlading’ slechts alleen nog kon weggooien, omdat ik ze natuurlijk niet kon wassen.

  Volgens mij is er in mijn leven ook een periode geweest waarin die interesse afnam, ik weet echt niet meer tussen welke leeftijden. Misschien was ik meer bezig met mijn opleiding. Kennelijk kwam de behoefte pas veel later weer terug. Ook dat moment weet ik niet meer.

  Toen ik echter verkering kreeg met mijn huidige vrouw, nam ik meteen het besluit om te zeggen dat ik graag panty’s droeg. Ik had een paar keer een wat complexe relatie en ook afwijzingen omdat ik pas later bekende dat ik graag panty’s zou willen aantrekken tijdens een vrijpartij. Afwijzingen waren het gevolg. Gelukkig vond mijn huidige vrouw het niet erg, haar vorige vriend had ook een dergelijke fetisj, gecombineerd met het dragen van jurkjes van een gladde stof. Niet om opgewonden van te raken, maar gewoon omdat het nu eenmaal lekker zat.

  In mijn huwelijk heb ik mijn fetisj voor alles wat strak, zwart, glanzend en van lycra was, flink uitgebreid. Catsuits, leggings, shorts, zentai pakken, maar ook jurkjes, rokjes, slipjes, corrigerende billenbroekjes en body’s vulden mijn kledingcollectie aan, compleet met laarzen. Maar het dragen van al dat ‘lekkers’ was beperkt. We hadden inmiddels kinderen, die nu de deur uit zijn, maar het betekende vooral dat ik mijn kleding alleen buitenshuis kon dragen. Mijn vrouw wist ervan, maar ze zei dat ze mij verder niet kon helpen met de seksuele bevrediging die ik er toch ook wel in zocht. Ze waarschuwde me wel altijd voorzichtig te zijn met ‘buiten lopen’.

  Ik mocht dus mijn gang gaan en kwam uiteindelijk bij een commercieel Meesteres terecht. Mijn behoefte aan gevoelsmatige ontlading was zo groot, dat ik forse bedragen betaalde om saskia te spelen en me dus vrouwelijk te voelen. Om het nog complexer te maken, wilde ik vooral graag een lesbische onderdanige slet spelen, hoerig gekleed. Dat alles om mijn dominante mannelijke ‘ik’ te compenseren en dus naast lichamelijke ontlading ook heerlijk geestelijk te ontladen. Na een sessie kon ik doorgaans een paar maanden in relatieve rust gewoon doorleven zonder al teveel extreme behoeftes. Helaas kon mijn vrouw die dominante rol niet vervullen.

  Nou is het buiten lopen in hoerige kleding natuurlijk provocerend, dus ik ben altijd extreem voorzichtig. Maar ik merk dat ik mezelf toch ook graag wil laten zien. Dus een extra behoefte naast mijn fetisj voor alleen de kleding en de behoefte aan ontlading.

  Ik maak daarin verschillende keuzes, die op dit moment in ontwikkeling zijn. Het gekke is dat ik graag saskia ben, soms zelf compleet opgemaakt en met siliconen borsten in een flinke beha. Ik wil dan echt vrouw zijn. Toch vind ik het ook leuk om gewoon als man gezien te worden, maar die dan wel vrouwelijk gekleed mag zijn. Althans dat vind ik dan. Ik heb dan een zich ontwikkelend gevoel dat ik dan meer ‘mag’ doen van mezelf. Vooral ook in de openbaarheid.

  Zo heb ik me laatst gekleed in een hele mooie glanspanty, laarsjes eronder en een extreem kort stretch spijkerbroekje. Maar daarop gewoon een T-shirt, dus zonder borsten, ook geen pruik op en dus ook zeker niet opgemaakt. In die outfit ben ik gewoon naar een supermarkt gegaan om een boodschap te doen. Ik deed zo onopvallend mogelijk, liep naar de zelfscan kassa, rekende af en liep de winkel uit. Ik zag wel wat vrouwen glimlachen, maar ik schonk daar verder geen aandacht aan. Bang voor mannen was en ben ik wel als ik in een catsuit loop, je weet nooit wat de reacties dan zouden kunnen zijn. Maar gek genoeg had ik dat nu niet. Ik vond het niet te provocerend, alhoewel die glanspanty wel heel erg opviel in de zon.

  Al met al ontwikkel ik dit ’tweede traject’ naast mijn fetisj voor hoerig zwarte lycra kleding (dat zal echt wel zo blijven), maar met iets ’normalere’ outfits kan ik me gewoon wat meer veroorloven.

  Groetjes,

  Saskia

 124. Evelyne 10 augustus 2021 om 12:06

  Beste,

  Tijdens de corona periode zijn/waren er op het werk zeer weinig werknemers aanwezig. Ik moest gemiddeld 1 keer per week naar kantoor. Er was zo goed als niemand in het kantoor.

  Ik heb in die periode mijn kledingstijl wat aangepast, vervrouwelijkt zeg maar. in de praktijk:

  Ik draag superskinny tregging met bilpads zodat ik er vrouwelijker uitzie.

  Ik heb wel eens met pumps door de gangen gelopen

  Ik heb wel eens met een boezem door de gang gelopen

  Iemand heeft dat nu gezien en sprak er mij op aan in de gang terwijl ik op dat moment niet als vrouw gekleed was. Het ging zo “ben jj dat die in een rode jurk en met talons door de gangen loopt ?”. Ik was er niet opvoorbereid en heb ontkent.

  ALs ik nog eens aangesproken wordt of bij de baas geroepen wordt, ga ik niet ontkennen en me kenbaar maken als “niet-binair/genderfluid/transgender”.

  Kan de werkgever mij ontslaan omwille van mijn vervrouwelijkte kledingstijl ?.

  Ik heb op mijn paspoort staat M. Ik ben niet officieel transgender wat dat ook moge betekenen. Ik ben dus niet geopereerd.

  met vriendelijke groeten,

  Evelyne

  gender X – man bij geboorte en sterk vervrouwelijkt

 125. Jackie 6 september 2021 om 23:00

  Hallo. Ik ben Jackie. Ik ben op het moment in zuid Frankrijk met vrienden en vriendinnen. Ik ben als vrouw verkleed in een heerlijk wijde lange jurk met mooie pruik, slippers en nagellak. Mijn vrienden vinden dat heel gewoon en zien dat ik er van geniet. Ik kijk ook uit naar het najaar en de winter. Dan weer lekkere warme jurken en jassen met laarzen eronder en lange strandwandelingen maken

 126. john 8 september 2021 om 16:48

  Als vriend van Jackie zie ik hoe gelukkig ze is met wat ze doet. Ik heb haar leren kennen tijdens een etentje en was meteen om toen ik hem/haar zag. Zij vertelde het mij gelijk. Er was toen een klik. Nu nog steeds een broer/zus verhouding. Ze heeft een mooi figuur en ziet er goed uit. Dit wilde ik even kwijt. Groetjes John

 127. john 12 september 2021 om 22:21

  hallo iedereen ik ben een man die altijd dameslingerie draag, daarop hemd met zijden damessjaal geknoopt als een ascot. Verder een driedelig pak en enkellaarsjes met blokhakken, en een soort handtas ook satijnen dameshanschoenen.Zo voel ik mij best ok.Herenondergoed en herenschoenen draag ik nooit meer.

 128. Marcello 22 september 2021 om 18:01

  Hallo allemaal. Het is bijzonder interessant om alle berichten te lezen. Ik ben een man van 65 en sinds 2006 gescheiden. Na de scheiding heb ik enkele relaties gehad met vrouwen. Ik ben 100% hetero en ook ik heb te maken gehad met vrouwen, die weinig of helemaal niet, openstaan voor een man in vrouwen kleding. Voor mij is het eigenlijk een extra stimulans in het seksuele gevoel. Het is de stof van de kleding die anders aanvoelt en wat mij prikkelt.
  Ten aanzien van de maatschappij en het dragen van vrouwenkleding in het openbaar, is dit een diep begrip, dat in onze samenleving niet acceptabel is. In mijn visie zal dat pas enigszins veranderen, als de mode wereld daar een doorbreek in maakt. Pas als de mode ontwerpers/ontwerpsters daar een hot item van maken, pas dan is er een doorbraak. En ook dan nog zal dat een tijd duren, voordat het ingebrande idee zal verdwijnen.
  Maar goed, ik leef maar 1 keer. Bij mij gaan de gordijnen dicht. Geen vervelende veroordelingen van buitenstaanders. Daar heb ik geen zin in. Begrip is er vrijwel niet en zeker niet in mijn leef omgeving. Ik hou het dus lekker privé en geen extra zorgen.
  Mijn kleding bestel ik online en dat is discreet en gemakkelijk. Al moet ik wel de maatvoering in de gaten houden. Een mannen lichaam is nu eenmaal anders dan van een vrouw. Ook de schoenmaat is een probleem, dus na lang zoeken heb ik dames pumps maat 43 gevonden. Ook jurkjes, rokjes en lingerie is geweldig fijn om online te shoppen. Discreet en betaalbaar. Shein is zeker aan te raden, al duurt het anderhalve week voordat je bestelling mag ontvangen. Maar een top BH en Bikini (€ 12,00) is wel het resultaat. Mijn BH is 85D en zit perfect. Als opvulling gebruik ik ballonnetjes uit de super markt en heb deze gevuld met warm water. Met zo’n 700 gram zijn ze voor mij de ideale vulling en het is alsof je echte borsten hebt. Na gebruik leg ik ze in een bakje. Bij de volgende keer is het slechts een kwestie van bakje vullen met heet water en na drie keer is de temperatuur fijn om aan te voelen. Na 2 maanden zijn ze nog steeds intact.
  Ik hoop dat mijn verhaal iets mag bijdragen in wat ik zelf ervaar en wat ik voel. Dankzij de ballonnetjes met water voel ik ook zelf aan, wat een vrouw zou voelen met haar borsten. Ik zie graag vrouwen en de kleding die ze dragen. Het is voor mij een opvulling in de tijd dat ik thuis ben. Ik draag waar ik interesse in heb en dat geeft nu een maal een goed gevoel.
  Groeten

 129. william 24 september 2021 om 12:35

  Beste Marcello, dank voor jouw bijdrage! Toch zou ik overwegen borstprothesen aan te schaffen. Groet, William

 130. Jackie 3 oktober 2021 om 10:52

  Hallo Marcello. Ik heb enige tijd geleden sillicone borsten aangeschaft en heb nu maat 85b. Ze voelen heel natuurlijk aan en geven een heerlijk warm gevoel.

 131. Angela 25 oktober 2021 om 10:13

  Wat mij opvalt is dat de mannen allemaal voelen dat het hun recht is om zich aan te kleden als een vrouw, dat niemand hun kan zeggen wat zij zouden moeten dragen. Ik als vrouw zijnde ben het daar mee eens, alleen heb ook begrip voor de partner die er op aangekeken wordt dat haar man dit “afwijkende” gedrag vertoont, denk ook eens aan de kinderen. Het is maatschappelijk niet geaccepteerd en met onze mengelmoes van culturen en geloven zal het denk ik niet in de nabije toekomst zijn dat dit wel het geval zal zijn. Ik zou dan zeggen, hou het binnen kamers en denk aan je familie en probeer niet koste wat het kost je zelf te zijn, het is een utopie dat je in deze maatschappij, je zelf kunt zijn.

 132. william 28 oktober 2021 om 11:52

  Beste Angela,

  Daar heb je zeker een punt. In een relatie, in een gezin, in een omgeving heb je zeker ook rekening te houden met dierbaren en anderen. Echter authentiek mogen zijn is voor iedereen een belangrijke waarde.

  Het is al vaak een stap voor een partner om de ander te ervaren in een genderexpressie die je niet zou verwachten of waarin je die ander aanvankelijk niet had ontmoet. Dat vraagt om afstemming. En vaak is dat al ingewikkeld genoeg.

  En als die afstemming er toe leidt dat binnenskamers wellicht de beste optie is, dan komt er een keuze moment. Is het genoeg zo, wil die man meer of anders. Komt het niet tot afstemming dan kunnen wegen scheiden. Misschien ben je dan toch niet elkaar beste partner.

  Zeker waar sprake is van fluïde gedrag, soms wel, soms niet, is het voor de omgeving lastig. Soms is een meer completere transitie beter uit te leggen. Dan nog heeft iedereen daarin een keuze, zeker een partner.

  Groet, William

 133. Rodje 30 oktober 2021 om 16:34

  Mijn verhaal:

  Ik ben een man van 39 jaar uit het antwerpse.
  Het dragen van vrouwenlingerie is begonnen na een lange strijd met identiteit na sexueel misbruikt te zijn in de lagere school. Op latere leeftijd heeft me dit ook veel kopzorgen op sexueel vlak. (Erectie stoornis en climax problemen)

  Ik merk dat ik verschillende redenen heb waarom juist vrouwenlingerie maar eigenlijk weet ik het niet goed meer.

  Maar ik weet wel dat in een obsessie begon te hebben voor nylon kousen. Het gevoel, de vrouwelijkheid ook soms het geluid. Naar mate ik ouder werd was het nog voornamelijk stayups en jarretellen kousen.

  Ik ben als kind een aantal keren betrapt geweest door mijn moeder en grootmoeder en die geloofde dat het een fase was, maar dat ik het toch maar mee moest stoppen.

  Dus begon een aantal jaren van nog genieperig dingen dragen, verstoppen en na een tijd door schuld gevoel alles weggooien.

  Op een dag kwam ik mijn eerste vrouw tegen, ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn eigen fantasy en gevoel op haar heb gereflecteerd heb. Omdat zij het droeg voelde het een beetje dat ik het aan had. En was het ook in huis zodat ik int geheim het kon dragen.

  Op een nacht was mijn ‘nood’ zo hoog dat ik uit de slaapkamer sloop en een setje stayups had meegepikt. Niet veel later heeft mijn toenmalige vrouw me betrapt.

  Geen makkelijke situatie met alles op te biechten. Ik had alles wat ik verstopt had bij spullenhulp weggegooid.

  Maar mijn vrouw verraste me om me toch het te laten dragen zonder dat ze het zag. Ze wou er niets mee te maken hebben.

  Na een lange strijd met depressie/borderline (niet gerelateerd aan..) Heeft mijn vrouw toch besloten te breken met me en met een mannelijke man samen te zijn.

  Niet veel na onze breuk ben ik samen met een pracht vrouw. Tijdens onze eerste dates had ik haar opgebicht dat ik wel eens nylonskousen droeg en ze was er begripvol voor. maar tijdens onze relatie komt het meer boven dat zij zeer homofoob/transfoob ingesteld is.
  Gedurende onze relatie heb ik meermaals ondernomen om dit onderwerp aan te snijden maar het is en blijft onbespreekbaar.

  Sinds kort wil ze ook onze relatie openstellen zodat ze meer aandacht krijgt van andere mannen. Hier komt ook parenclubs en fetish feestjes aan te pas.

  Wat draag ik graag:

  Zoals hierboven beschreven ligt mijn passie/obsessie bij stayups en jartellenkousen.
  Maar ik begin ook graag een passende BH (soms gevuld met silicone prothese borsten) en strings graag te dragen.
  Overknee laarzen zijn ook erg prikkelend voor me maar door mijn grote schoenmaat niet zo makkelijk te verkrijgen.
  Ik heb wel eens geëxperimenteerd met make-up maar de realiteit is ik blijf een man en het voelt als een tang op een varken
  ..

  Gevoel:
  Ik draag dit om 2 redenen, de belangrijkste reden is dat ik me geborgen voel. Even ff mezelf, ik kan me zo uit een depressive dag tillen en er de nodige energy uit halen om mezelf te Helen.

  2de reden:
  Erotisch, ik wordt enorm gevoelig en opgewonden. Ik heb veel last met sex maar in Vrouwen lingerie lijkt het dat ik sexueler. Ik merk dat ik ook minder problemen heb met sex. Kom veel makkelijker klaar en bijna geen Erectie problemen meer.

  Toekomst:
  Ik weet niet wat gezond voor me is. Relatie beeindigen(ik zie mijn vriendin echt graag dus niet echt een optie)
  Door de open relatie heb ik de kans een partner te vinden waar ik echt mezelf kan zijn.
  Me aanmoedigd en de aanvaarding. Zonder er een relatie te hebben.

  Merci voor te lezen.

 134. william 31 oktober 2021 om 14:37

  Beste Rodje,

  Het is wel heel moedig om dit levensverhaal met ons, lezers, te delen.

  Eigenlijk is het fijn voor je om even jezelf te kunnen zijn langs de weg van gevoel dat vrouwenkleding bij je losmaakt. En evenzo geldt dat voor seksueel opgewonden raken langs diezelfde weg.

  Inpassen in jouw relatie is nog niet eenvoudig. Immers jouw huidige partner ziet jou niet graag in de kleding waarvan jij opgewonden raakt. Je hebt hier een keuze in!

  Ik kan je hierin niet adviseren. Wel kan ik met je verkennen waar mogelijkheden liggen om vervolgens die keuze te maken die voor jou het best kan zijn. Overweeg eens een (online-)coachgesprek met me. Je hebt nog een heel leven voor je! Mail of bel me eens.

  Nogmaals moedig dat je dit verhaal deelt, je bent echt niet de enige met zo’n achtergrond en vervolggedrag, is mijn ervaring, en nu kunnen anderen meelezen.

  Met groet, William

 135. Jeroen 22 november 2021 om 14:41

  Goedendag

  Ik Ben een man van 30 jaar en draag ook dames kleding het geeft me rust en voelt erg fijn aan.
  Sins kort kan ik er met een kennis over praten en die dacht al zo iets maar wist niet wat er met me was, ik durfde niet erover te hebben.
  Ik val zeker alleen op dames ben geen homo maar het voelde wel zo.
  Ik het openbaar dragen vind in soms lastig vaak draag ik wel maar onder een jas dus meer bedekt.
  Graag zou ik ook meer mensen willen ontmoeten of spreken die ook soms in de knel zitten ermee en is voornamelijk de acceptatie van buitenaf dat eng is.
  Zelf draag ik rokjes, truitjes, croptop, shirtjes en zou graag meer leggings en leder(look) willen dragen en damesjassen

 136. william 23 november 2021 om 17:17

  Beste Jeroen,

  Super dat je er al over kunt praten. Er zijn door het hele land T&T-avonden. Normaliter organiseer ik zelf eens per maand een Transgendercirkel, daar kun je ook “als man” naar toe en met anderen delen wat jou hierin bezighoudt. De nieuwe maatregelen rondom Corona maken dat nu lastig.

  Voel je vrij om een één op één gesprek met mij te houden. De ervaring leert dat zo’n gesprek je al een stuk sterker maakt om om te gaan met de “boze buitenwereld”.

  Stuur een mailtje naar info@b-lifecoaching.nl. Ik hoor graag van je.

  Groet, William

 137. John Gilliland 5 december 2021 om 21:55

  Ik heb jaren lang me veel als vrouw verkleed en het ging me goed af .Maar de laatste jaren ben ik er mee gestopt, daar mijn vrouw meer thuis was en zij er niet zo voor te vinden was dat ik als vrouw in huis liep.Twee jaar geleden heb ik er dan iets op gevonden om toch vrouwelijke dingen te dragen.Ik heb me vrouwelijke lingerie beginnen aanschaffen deze draag ik nu onder mijn kostuums die ik veel draag .Ik begin wel met mijn gans lichaam te ontharen,anders geeft de lingerie en de panty’s geen zo een goed gevoel aan mijn lichaam.Mijn mannelijke schoenen heb ik al weg gedaan,en vervangen door enkellaarsjes of platte damesschoenen.Mijn das heb ik vervangen door zijden damessjaals die ik rond mijn hals knoop als een ascot, ik draag ook satijnen dameshandschoenen.Als afwerking heb ik nog een kleine handtas bij wat lipgloss en wat opmaak van mijn wenkbrauwen.Zelfs mijn polshorloge is vrouwelijk zo ook mijn parfum.In het weekend loop ik zo op straat ga ik boodchappen doen, en op restaurant en iets gaan drinken .Sedert ik zo leef voel ik me weer goed in mijn vel ,mijn vrouw kan er enerzijds mee leven ,Ik denk dat dit de gulden middenweg is voor ons.

 138. pantyboy 24 januari 2022 om 19:29

  ik draag tegenwoordig alle dagen grote voorgevormde beugel bhs waarin ruimte is voor grote siliconen inleg borsten
  die doe ik er ook bija elke dag in en daar ga ik gewoon mee werken

 139. pantyboy 29 januari 2022 om 09:21

  de laatste weken draag ik dus steeds vaker een bh , ook gewoon als ik ga werken of als ik naar de sportschool ga .
  door mijn medicijnen tegen te hoge bloeddruk kreeg ik dus best een beetje borstgroei. en daar kreeg ik wat last van met sporten , en daarom ben ik een bh gaan dragen . vervolgens merkte ik dat ik het eigenlijk best fijn vond om een bh aan te hebben en ik kan.het dus wel gebruiken ook .. tegenwoordig draag ik elke dag een bh
  wel moet ik eerlijk zeggen dat ik al jaren lang de rare hobby heb om damesondergoed em pantys te sparen in alle soorten en maten , maar ik droeg het nooit ,. behalve de pantys dan want die draag ik al vele jaren

 140. Dtmmydk 5 februari 2022 om 22:13

  Hallo allemaal,
  Ik hen het zelfde probleem..
  Loop graag in een dames hipster met een sport legging van mijn vriendin. Ik doe dit alleen als ik alleen thuis ben..
  Ook ga ik dan lekker genieten dat ik zo kan zijn.
  Nu heb ik bij revolutionrace een dames wandelbroek gekocht.. omdat ik graag een strakke broek draag.. dat weet mijn vriendin wel weer😆🤦‍♂️
  Ik hoop dat deze geweldig zal zitten en dat ik hem veel kan dragen.

 141. pantyboy 11 februari 2022 om 05:33

  ik draag dus tegenwoordig dagelijks een grote bh onder mijn kleding
  ook als ik naar mijn werk ga en als ik niet werk heb ik daar siliconenvulling cup d in
  ik vind het heerlijk om een bh te dragen

 142. Sander 18 februari 2022 om 21:30

  Een aantal jaren geleden heb ik mijn vrouw verteld dat ik biseksueel ben. Haar eerste reactie zo daar heb je lang over gedaan. Veel avonden gepraat met elkaar. We zijn nog steeds samen. Als ik alleen was trok ik vaak haar lingerie aan en kleding. Ik veel dingen gelezen over crossdressers of over je vrouwelijke kant. Ik heb me stouten schoenen aangetrokken en aan mijn wederhelft verteld hoe ik me voel. Haar antwoord was heel open en eerlijk. Als dit is wie jij bent. En hoe jij je voelt. Dan ben je nog steeds de ware voor mij. Onder 1 voorwaarde de kinderen hoeve niet alles te zien of weten. Daar kon ik me.goed in vinden.
  Nu kopen we samen lingerie en kleding.
  En dit jaar zijn we 16 jaar samen.
  Voor mij geld in dit geval eerlijkheid duurt het langst
  Ik zelf ben een man van 37 en mijn vrouw is 34.

 143. Herman Frans 6 maart 2022 om 04:04

  @Sander

  Heel herkenbaar, jouw verhaal. Ik heb al negen jaar een nieuwe partner, althans een nieuwe in de zin van dat ik mijn 4 kinderen met een andere vrouw heb, en ik heb zo’n beetje al haar kleding aangehad zonder dat zij het wist. Zonder dat zij het wist, dat dacht ik ja, maar vrouwen hebben een soort van sixth sense voor dit soort dingen en zij had natuurlijk al lang in de gaten waar ik mee bezig was. Dit heeft haar veel pijn gedaan maar niet om het feit wat ik deed maar dat ik het voor haar verborgen probeerde te houden. Ze had namelijk liever gezien dat ze meteen deelgenoot was geweest van mijn “hobby”. Net als jij hebben we daar veel, en op een hele leuke manier over gepraat en achteraf denk ik alleen maar: hoe dom kon ik zijn door mijn vrouw er niet in te betrekken. In middels heb ik mijn eigen hakkencollectie en kiezen we samen sexy kleding uit voor ons beiden en we beleven daar allebei veel plezier van. Mijn vrouw heeft een dochter uit een eerdere relatie en die vind het geweldig om mijn haar te doen en mij op te maken. Inmiddels sta ik er qua kijk op dit soort dingen heel anders in. Het is 2022 en het is wat mij betreft al lang tijd geworden om mensen op basis van uiterlijk, kleding etc. niet te veroordelen of daar iets van een mening over te hebben.
  Het enige wat mijn vrouw irriteert in dit hele verhaal is dat mijn hakken vele malen hogen zijn dan de hare en dat ik er met veel meer souplesse op loop dan zij, maar als dat alles is mag ik mezelf denk ik heel erg gelukkig prijzen.

 144. Looping for 10 maart 2022 om 21:56

  Is er misschien ook een platform waar mannen elkaar (digitaal) kunnen treffen om interesses/tips uit te wisselen..

 145. Sander 12 maart 2022 om 06:40

  @ Herman,

  Net wat je zegt vrouwen hebben bijna altijd alles door!
  Leuk om te lezen dat het bij jullie allemaal op zijn plaats is gevallen en dat jullie er net zo luchtig mee omgaan als wij dat doen.

 146. william 13 maart 2022 om 10:50

  Beste schrijver,

  Je kunt natuurlijk hier jouw vragen stellen. En kijk ook eens op tgirlsplaza.nl of travestie.org.

  Veel succes, William

 147. pantyboy 17 maart 2022 om 12:01

  ik draag tegenwoordig een huidkleurige steun bh onder mijn kleding
  en die past gewoon perfect ! ik heb door medicijnen aardige mannenborsten ontwikkeld
  en met sporten is het gewoon heerlijk om een bh aan te hebben , maar ook gewoon in mijn werk

 148. Tottie 23 maart 2022 om 19:41

  Mooi is dat , al die verhalen van mannen die dames kleding draagt , nou , ik draag het ook met plezier, hou het nog wel bij dames pu leren broeken, ga niet in een rok , zo gaaf die dames mode , maar heb het idee dat je wat mis in je leven , en je moet het hebben, geen vriendin , nou dan maar zelf in dames kleding wat je mooi vind

 149. Beautymen 14 april 2022 om 15:39

  Heel herkenbaar om te lezen dat er zoveel mannen zijn die graag vrouwenkleding dragen, en des te meer bijzonder dat mannen zich hiervoor moeten verantwoorden terwijl dit eigenlijk heel normaal zou moeten zijn.

  Google op: Vrouwen dezelfde rechten als mannen en er komt een hele waslijst naar boven, Google: Mannen dezelfde rechten als vrouwen en het gaat hier ook over bijna 100% vrouwenrechten.

  Ik ben blij dat de prettig zittende damesmode ook steeds meer bij mannen wordt gedragen en die hier ook openlijk voor uitkomen.
  Helaas wordt het in een relatie vaak niet geaccepteerd maar moeten mannen wel accepteren dat vrouwen in mannenkleding lopen.

  Ik blijf hopen dat er ooit een tijd komt dat er meer vrouwelijke mode voor de man komt en dat dit geaccepteerd gaat worden.

  In de huidige damesmode is enorm veel gekopieerd van de oorspronkelijke mannenmode, maar andersom helaas niet!!.

  Zelf draag ik ook de dames PU lerenbroeken en ook leuke spijkerrokken met daaronder pumps of loafers.

  Alle mannen veel succes en overwin jezelf om de mooie dameskleding in het openbaar te dragen.

  Liefs Beautymen

 150. pantyboy 16 april 2022 om 07:44

  als je een goed passende bh hebt , is het heerlijk om er 1 te dragen

 151. pantyboy 17 april 2022 om 11:12

  ik voel me het lekkerst in vrouwenkleding bh, panty, rokje, schoenen met hak

 152. pantyboy 19 april 2022 om 20:54

  en ik draag dus dagelijks een echte stevige bh die normaal alleen door oudere dames wordt gedragen
  een oma bh wordt het ook wel genoemd

 153. john 25 april 2022 om 21:41

  ook ik vind het heerlijk om helemaal als vrouw verkleed en opgemaakt buiten te lopen.
  vandaag lekker geshopped en mooie lange jurk gekocht. Ik geniet ervan.
  John

 154. john 3 mei 2022 om 12:49

  Ik draag ook dagelijks een bh met silliconenborsten on de mijn kleding en vind het heerlijk deze s’nachts aan te houden met een mooie satijnen nachtpon. Overdag vaak een skinny jeans en strakke coltrui en opgemaakt. Lekkerwandelen en shoppen

 155. John Gilliland 29 mei 2022 om 20:24

  hallo iedereen ik ben john heb vele jaren travestie gedaan,mijn vrouw wist ervan maar wou het niet zien, dus deed ik het als ze uit werken was.Nu ze veel thuis is kon het niet meer ,ik vertelde haar dat leven zonder vrouwenkleding niets voor mij was .Ze zij als ik het bij dames lingerie hield het mischien wel zou lukken voor haar.Zo is het dat ik nu altijd dameslingerie draag met daarop een kostuum dames enkellaarsjes damessatijnen handschoenen damessjaal in zijde die ik draag als ascot rond mijn hals in plaats van das ,een kleine handtas wat make up en damesparfum. ik krijg veel positieve reactie s op straat,soms ook wel van mannen die denken dat ik homo ben ,maar daar trek ik mij niets van aan.Ik voel me weer goed in mijn vel.

 156. Hallo 2 juni 2022 om 18:15

  Hallo,

  Ik vind ook dat er in de kleding wat meer speling mag zijn. Ikzelf vind het fijn om een vinyl/pu leren legging of broek te dragen. Dit doe ik afwisselend met zwarte jeans in combinatie met platform lak laarzen (vind ik gewoon mooier dan normale lederlook) band shirt en battle jacket voor een metalhead outfit. Zit ook te kijken voor een gewatteerde vinyl jas die tot knielengte lang is of eentje met bontkraag. Dit voor de winter. Lekker warm en winddicht. Vind dit gewoon een fijn materiaal, voelt zacht aan. Niks geks, ben niet gay, geen fetishist of wat voor hoek ze mannen in duwen. Ookal is het vrouwelijk boeit me niet.
  Thuis denken ze dat ik gay ben ofzo dat ik me zo kleed maarja.
  Ik vind gewoon dat bepaalde dingen losgelaten moeten worden maar vind het bewust kleden als vrouw wel erg ver gaan.
  Zoals een jurk, rok, naaldhakken en makeup is mij toch een stap te ver. Je bent immers een man en je kan ook overdrijven. Ieder zn ding natuurlijk maar dat is mijn mening.

 157. pantyboy 15 juni 2022 om 05:30

  vroeger , toen er nog postorder catalogussen waren , was ik altijd de eerste die er ging kijken en altijd begon ik ongeveer op de helft , want daar stond de dames lingerie en dan keek ik al naar de meestal wat oudere dames die mooie grote behas aan het showen waren . nu heb en ik ze ze zelf elke dag ik vind het heerlijk

 158. john 30 juni 2022 om 21:42

  hallo. Ik heb sinds kort een leuk badpak gekocht en heb daarmee als vrouw in zee gezommen. Heerlijk.
  moest wel zorgen dat mijn sillicone borsten op zijn plaats bleven zitten. Opgelost met dubbelzijdige tape. Het was een heel fijn gevoel en ik zag er echt vrouwelijk uit. Ik hoop dat de zomer nog lang duurt.
  Groetjes John

 159. Veer 8 juli 2022 om 21:49

  Mijn man heeft 2 jaar geleden verteld dat hij wel eens mijn kleding draagt. Het liefst mijn leren broeken/rokjes. Sindsdien vind hij het fijn om op deze manier “de liefde te bedrijven”. Ik zelf heb toen al aangegeven dat ik het echt verschrikkelijk vind om mijn man,mijn stoere gespierde man, zo te zien. Het is mijn man niet meer. Ik wil het gewoon niet. Dit klinkt enorm egoïstisch en dat is het misschien ook. Maar mijn man is nu op een punt dat hij mij er lichtelijk toe dwingt om het 1x per maand te doen op de manier zoals hij het wilt.. met kleding etc… Doe ik dat niet dan moet het voor straf opnieuw op de manier zoals hij wilt. En anders… “is daar het gat van de deur”
  Help… wat moet ik hier mee? Aan de ene kant hou ik zielsveel van hem,maar anderzijds doet hij mij enorm veel pijn omdat hij weet dat ik dit niet wil..

 160. pantyboy 9 juli 2022 om 07:55

  ik vind het gewoon heerlijk om een bh te dragen

 161. pantyboy 10 juli 2022 om 12:33

  de meeste dameskleding vind ik veel prettiger dragen dan herenkleding

 162. ZumbaKing 13 juli 2022 om 23:10

  Ik ga dansen met een heel klas meiden van 15 tot 60 jaar. Ik ben de enige man. Draag altijd vrouwen sport leggings in alle kleuren en motieven. Niemand vindt het raar. Ze apprecieren dat ik man durf te dansen met zoveel vrouwen in een danszaal.

 163. john 22 juli 2022 om 21:03

  ik draag nu de hele dag een leuke midijurk en ga en femme boodschappen doenn

 164. matthijs 23 juli 2022 om 21:53

  ik draag tegenwoordig dagelijk een voorgevormde beugel bh en ik heb alle nagels rood gelakt
  daar loop ik gewoon mee op straat

 165. machiel 2 augustus 2022 om 11:17

  hoi

  ik draag zelf vrouwelijk ondergoed gewoon omdat je daar meer keuze in hebt en het ook nog eens goedkoper is ben ermee begonnen toen ik men eigen kleedgeld begon te krijgen en zag dat meide ondergoed goedkoper was dan jongens ondergoed en draag sindsdien dat nog maar ook met zwemmen draag ik een iets wat ruimer bikini broekje ook dit was goedkoper dan een zwembroek ik heb me er nooit wat van aangetrokken hoe andere er naar keken en kwa gewoon witte shirtjes waren meide shirtjes ook goed koper ik heb dat en zie dat zelf nog steeds als gewoon normaal draag wat ik zelf fijn vind en maak inmiddels geen onderscheid meer in dames of heren kleding heb gewoon beide in men kast hangen en liggen en hoe andere er op reageren of dat ze naar me staren omdat in badpak zwem of met het warme weer rokje of jurkje draag heb ik schijt aan

 166. matthijs 13 augustus 2022 om 19:08

  heel goed machiel ik draag tegenwoordig ook een bh in het openbaar met gelakte nagels aan mijn voeten en aan mijn handen

 167. matthijs 30 augustus 2022 om 22:13

  ik vind het eigenlijk helemaal niet meer lekker om zonder bh van huis te gaan
  tegenwoordig draag ik elke dag een bh , ik vind dat heerlijk

 168. Vic36shorty 24 september 2022 om 08:18

  Ik had altijd het idee dat een van de weinige was maar nu ik dit zo allemaal lees ben ik gelukkig niet de enige.
  Ik draag graag dames hipster slips van de action omdat deze als een 2e huid zitten een omdat je ze niet ziet in een legging van pu leer o.i.d boven kleding heb ik ook maar trek ik mondjes maat aan en alleen als ik alleen thuis ben als mijn vrouw er niet is.

  Ik ben ook al een paar keer naar het winkelcentrum geweest en liep daar ook rond met een pu leren broek en een dames shirt deze zitten vele malen lekkerder en zijn qua structuur Een stuk zachter dan de heren kleding
  Ik vraag me nog steeds af waarom heren kleding over het algemeen stug is en dames kleding zo fijn zacht.

  Mijn vrouw weet hier nog niets van en voorlopig hou ik dat ook zo tis wel een opgave en dubbelleven maar het is ff niet anders.

  Ik heb toen ik een jaar of 20 was voor het eerst dames kleding aangetrokken en ben hier snachts mee naar buiten gegaan dat was erg spannend en wel een bevrijding daar na ben ik het minder gaan doen want ik vond het toch ook wel raar dat ik dat deed maar nu ik na 30 jaar terug kijk was dat eigenlijk in die tijd best wel vreemd maar nu wordt het steeds meer geaccepteerd.

  Greoet victor

 169. matthijs 9 oktober 2022 om 10:42

  victor het is dat het niet kan in en voor mijn werk , maar anders had ik altijd dameskleding en schoenen gedragen

 170. john 3 november 2022 om 11:27

  Ik ben nu weer regelmatig als vrouw buiten. Heerlijk het najaar en de winter. Lekker warme jas en laarzen aan en dan shoppen

 171. HB 5 november 2022 om 13:50

  Ik ben 71 en loop graag in dames kledij, Buiten loop ik op blokhakken van 8 cm onder een lange broek, Thuis altijd op hakken van 9 a 10 cm, Met plateau tot 14 cm, Ook binnen geheel als vrouw, Gelakte nagels en kledij, Ik kan me niet opmaken, Misschien dat ik daar eens iemand voor vind, Lol, Jammer dat de mensen het niet gewoon accepteren,

 172. matthijs 14 november 2022 om 21:43

  ik draag momenteel weer veel pantys onder mijn broek , en in mijn vrije tijd onder een rok , en daar ga ik maar wat graag mee buiten

 173. hb 18 november 2022 om 21:27

  Van de week ga ik in de avond, Als het niet druk is, En het regent geheel als vrouw wandelen, Ik heb het gedeelte al geoefend op blokhaken van 9,5 cm, 10 cm op het vlakken is mijn max, Met 9,5 merk ik al dat het net gaat als het wat naar beneden loopt, Naaldhakken die gebruik ik alleen binnen, Voor het geluid, Met een mondkapje op nu nog wel, Ik ben laatst wel in een restaurantje geweest en koffie gedronken, En daarna gewinkeld op hakken van 7,5 duidelijk zichtbaar, Slechts een man keek daar duidelijk naar, Maar geen commentaar, Ik loop vaak met die hakken van 7,5 als man, Jammer dat het niet gewoon word om dames kledij te dragen als man, Het zou de wereld verbeteren.

 174. Robert 23 november 2022 om 13:24

  Herkenbaar. Ik ben 52 en ik ben dus een kind uit de jaren 70 en 80. Ik heb duidelijke kledingvoorkeuren van dameskleding uit de jaren 70 en 80. Gebreide poncho’s en maillots, beenwarmers, jurk-truien, coltruien, laarzen etc. Ik koop dan ook veel maillots en poncho’s. Ik heb best een grote garderobe samengesteld in de voorbije jaren. Veel rokken, jurken, truien en laarzen en schoenen. Mijn wens is om in vrouwenkleding een derde gaatje te laten schieten in mijn oren. Ik heb nu 4 gaatjes en sinds kort weer een neusknopje. Helaas duurt het te lang om dat gaatje lang genoeg te laten helen zodat ik er knopje in kan dragen als ik dat wil. Ik heb ook de illusie dat dat gewoon zou moeten kunnen, maar ben me terdege bewust van de maatschappij waarin we leven en weet dat je dan mogelijk zal worden uitgelachen en/of uitgescholden. Ik ken mezelf goed genoeg en ik trek me veel aan van opmerkingen over mijn uiterlijk en het zal dan ook blijven bij een fantasie. Bovendien woon ik samen en heb een dochter. Het blijft vooralsnog beperkt tot een leven binnen, maar mét de kleding waar ik zo van hou;-)

 175. john 24 november 2022 om 22:06

  Ik ben vandaag de hele dag en femme wezen winkelen, gelunched en naar de film geweest.
  Wat mij opviel was dan alles zo makkelijk gaat. Geen opmerkingen of zo. Zie er zeker toch goed uit als vrouw.
  Heerlijk schoenen en een nieuwe jurk gekocht. Kortom, Genoten

 176. matthijs 28 november 2022 om 22:36

  fijn voor je john
  ik loop tegenwoordig ook zoveelmogelijk met hakken , rokken en pantys op straat en ik hoor eigenlijk
  ook nooit een negatieve reactie

 177. john 1 december 2022 om 21:02

  Hoi matthijs. Leuk om te lezen dat jij het ook zo fijn vind.

  Ik heb vandaag een mooi lingeriesetje gekocht. Was best spannend maar de verkoopster stelde mij op mijn gemak en vertelde dat er wel meer crossdressers bij haar kwamen. Heeft mij heel leuk geholpen en veel succes gewenst

 178. john 15 december 2022 om 19:15

  vandaag weer heerlijk als vrouw geshopped en gewandeld. Ook lekker koffie gedronken op een verwarmd terras.
  Voelde weer heerlijk als vrouw.

 179. matthijs 26 december 2022 om 10:15

  hoi john

  lingeriesetjes daar heb ik helemaal niets mee ik draag meestal ouderwets damesondergoed , ik zal trouwens wel moeten want ik heb niet anders

 180. Erika 27 december 2022 om 18:38

  Zelf loop ik graag met make up en wimpers en alles er op en aan.mooi setje aan( altijd een string) en gelijk kleurige bh.
  Borst prothese en dan een paar panty kousen en meestal een jurk die net over m.n knieen valt.pumps aan en een leuk jasje of omslagdoek en dan een stukje gaan wandelen of naar de super.vaak wordt ik ff nageken en zelfs mensen zeggen is eigelijk toch wel gaaf dat je dit durft.maar het is geen durven..ik voel me vrouw en wil dat ook zijn.voor een ieder die twijfelt om het te doen is mijn advies ..doe het en heb schei…..aan wat een ander zegt .ik ben happy en hoop nog heel lang om als mezelf ( lees vrouw) door het leven te gaan.

  Lieve gr erika

 181. Liefkens 28 december 2022 om 23:14

  Tof al die verhalen te lzen.

  Ik ben een man 47 jaar uit limburg. Ik draag regelmatig een rok een t-shirt en een jasschort, en kom zo ook soms eens buiten. Nooit echt negatieve reactie’s gekregen of zo, mensen kijken soms wel eens raar, maar meer dan dat niet

 182. hb 9 januari 2023 om 20:16

  Hoi, Ik wandel om de dag een uur op
  https://www.zalando.be/anna-field-veterboots-black-an611x03a-q11.html
  echt een aanrader voor van de winter, De grip is goed, En geen geluid bij het lopen, Ook loop ik vaak op
  https://www.zalando.be/anna-field-enkellaarsjes-met-hoge-hak-black-an611n0f2-q11.html
  Deze haken klinken hol, Daar heb ik het volgende op gevonden, Eerst een stuk van een muismat groter af knippen dan de hak, met seconden lijm er op, Daarna een stukje dun rubber er op (randje van de zijkant van een deurmat geknipt, Ook met seconde lijm er onder, Dan afknippen rond de hak, Niemand hoort je nog lopen, Ik heb jet nog niet bij naaldhaken geprobeerd, Laats in de avond rond gelopen compleet als vrouw, Ook een pruik en naald hakken, Je ziet de mannen al van verte naar je kijken, Tja er loopt haast niemand op naald hakken tegenwoordig buiten,

 183. John 24 januari 2023 om 16:56

  Vandaag weer wezen shoppen. Nu in Bergen op Zoom.
  Lekker gelunched en naar bioscoop geweest.
  Toen ik zat te lunchen kwam er vlak bij mij een leuke Dame zitten. We raakten een de praat en het bleek dat zij ook
  crossdresser is. Wij hebben samen gezellig zitten kletsen en nog wat gedronken in de stad.
  Het was voor het eerst dat ik dit meemaakte maar wel leuk. Hebben afgesproken elkaar vaker te ontmoeten
  groetjes John

 184. Theo 29 januari 2023 om 10:45

  Ik ga zo ff naar de Ikea Amersfoort lekker in dames pu en dames laarsjes met hak , en dames oorbellen, en gelakte nagels, heb er zin in

 185. Anoniem 4 februari 2023 om 23:18

  Al sinds mijn prille jeugd ben ik in de ban geweest van vrouwelijke kledij . Als 8jarige trok ik al kousen en bh aan van moeder. Later op een leeftijd waarop jacht werd gemaakt op meisjes viel dat gevoel wel weg.na mijn huwelijk kwam die drang terug. Kousen aantrekken en een rokje van mijn vrouw voldeed wel.maar ik verlangde naar meer. Het kwam uit bij mijn vrouw en een echtscheiding was het gevolg.nu decennia later ben ik alleenstaande maar gelukkig dat ik mij als vrouw kan uitleven ik woon in een kleine gemeenschap zodat ik mij moet aanpassen aan de geburen en niet over de tongen ga. Maar binnenhuis ben ik nu een gelukkige vrouw . Ik kleed me alle dagen in jurk panty en hakjes . Ik overweeg nu om borsten te lateninplantaten zodat ik mij volledig vrouw kan voelen.ik blijf wel een man op zoek naar een vrouw die houd van een man met een zeer vrouwelijke vormen

 186. william 10 februari 2023 om 17:38

  Beste anoniem, ik heb jouw verhaal gelezen, je bent daar zeker niet alleen in. Wat ik me afvraag is, je schrijft “het kwam uit bij mijn vrouw”. Mag ik concluderen dat je jouw gevoel, drang zoals je schrijft niet hebt gedeeld met jouw toenmalige partner?
  Inmiddels zou je als vrouw door het leven willen en toch sta je je dat niet echt toe. De reden is de kleine gemeenschap. Maar zou dat dan echt de reden zijn om niet te zijn wie echt zou willen zijn?
  Zou je niet als man in vrouwenkleding door het leven kunnen? Je zou er eens mee kunnen experimenteren, ik hoor immers niet dat je echt in transitie zou willen. Ik ben erg benieuwd wat je écht zou willen .

  Groet, William

 187. Sandra 17 februari 2023 om 16:48

  Bijzonder dat er vooral mannen reageren die elkaar bevestigen. Ik ben 30 jaar samen met mijn man we hebben 2 kinderen en nu verteld hij dat hij al 30 jaar crossdrest zonder dat ik dat wist. 30 jaar ben ik belazerd en niet in vertrouwen genomen. Nee ik geef niet af op zijn wens, ik vind het verdrietig dat hij zijn hele leven zich niet zichzelf heeft gevoeld. Hij doet het nu openlijker. Gaat geregeld uit etc. Zijn benen zijn beter geschoren dan die van mij en ook de rest van zijn lijf. Het liefst wil hij elke dag kunnen besluiten of hij als vrouw met pruik make up en borsten door de dag gaat of als man. Ik ben niet getrouwd met een vrouw vind het niet sexten baal van het feit dat zijn wens mijn hele leven over hoop gooit en er maar één oplossing is namelijk dat ik het accepteer.

 188. william 18 februari 2023 om 14:47

  Beste Sandra,

  Mooi juist dat jij hier reageert!

  Ik kan me goed voorstellen dat je je belazerd voelt en dat juist dat pijn doet. Jouw partner heeft zich aan de andere kant weer heel angstig gevoeld en geschaamd om te delen wat hem ten diepste bezighoudt. Je bent nog altijd met een man getrouwd, wel zijn zijn uitingsvormen vaak en wanneer hij wilt vrouwelijk. Dat had je eerder, toen je hem ontmoette, niet kunnen bedenken. In mijn coachpraktijk zijn dit de situaties die het meest voorkomen.

  Er mag best begrip zijn voor jou (belazerd, niet de man die je had gedacht), voor het fundament van jullie relatie (gebaseerd op openheid en vertrouwen) en voor jouw man (zijn aanvankelijke schaamte, zijn wens).

  Ik hoop dat jullie hier samen een weg in vinden.

  Groet, William

  Ik denk dat er meer mogelijkheden zijn dan alleen maar accepteren!

 189. Ricky 26 februari 2023 om 20:59

  Ik heb het zelfde ik draag als man wel gekleurde kleding met name geel roze rood blauw maar dat is ook voor mannen ik heb wel eens een flower Jurk aan gepast bij een kring loop winkel heb maat XL tot XXL maar mijn netwerk zoals mijn begeleiding enzoooo heeft zo iets van jij en vrouwen kleding word het niet ik gebruik wel heerlijke dames geuren bv fa passion fruit Chanel nr 5 Rexona for women mijn nick naam is ook Ricky wat ook als vrouwen naam kan heb ik op gezocht op internet en gister had ik bijna samen met een kennis van me in Zwolle een leren jasje voor vrouwen gekocht maat XL en ook laarsjes met hoge hakjes erbij maat 43 heb zelf maat 46

 190. Heleen 28 februari 2023 om 07:54

  Al vanaf mijn 14e heb ik iets met lingerie. Modellen in damesbladen, lingerie thuis op de kastplank wanneer alleen ook even gepast. Later aankopen bij de lingeriezaak voor “m’n vriendin”. En nu, halverwege de 60 regulier voor onder m’n herenkleding. BH’s, zitten heerlijk, hipster slipjes en jarretelles. Had ik jaren eerder moeten doen, anders dan af en toe. En femme beschouw ik mij Heleen, maar ik houd het op onderkleding, met soms een roesje lipstick. Wees vooral jezelf, want daar wordt je gewoon blij van!

 191. matthijs 8 maart 2023 om 06:09

  toen ik jong was zat ik ook altijd al te kijken naar dames in ondergoed in postorder boeken
  nu 57 en ik draag dagelijks een bh en pantys

 192. matthijs 20 maart 2023 om 09:15

  door medicijngebruik begin ik bovendien ook echt borsten te ontwikkelen
  eigenlijk komt het er op neer dat ik wel een bh moet dragen omdat ik me anders niet comfortabel voel

 193. stef 19 mei 2023 om 16:27

  Ik ben al sinds jong af aan jaloers op meiden en dames geweest om hun kleding. vroeger trok ik wel eens stiekem iets aan van mijn zusje of moeder wanneer er niemand thuis was. Toen ik mijn vrouw ontmoette heb ik haar al snel verteld van mijn voorkeur en ze vond het geen probleem. Ik dacht eerst dat het een soort fetish van me was omdat het me ook opwinding gaf. Maar het is meer dan dat. ik voel me er meer mezelf in. toch trok alleen thuis wel eens een rok aan.
  Ik ben nu 35. een paar jaar geleden heb ik voor het eerst met een psycholoog hierover gehad. Deze zei dat ik er vooral lekker van moest gaan genieten en niemand er kwaad mee deed. inmiddels heb ik meerdere dames setjes. Ik ben gek op vrouwlijke spijkerjassen en en van die lekkere lange gewatteerde jassen. Ik koop ook gewoon dames kleding in dameswinkels. Vaak vinden de verkoopsters het alleen maar leuk. Vorige week nog samen met mijn vrouw bij de ms mode geweest. Eerst alleen voor mijn vrouw maar ik vond zelf ook een leuke broek met shirtje. De verkoopster was super vriendelijk en zei dat het me erg leuk stond en of ik nog meer zocht. Ik draag ook wel wat lichte make up. voor mijn familie is het wel moeilijk te accepteren helaas. Maar ik heb geleerd dat je vooral lekker jezelf moet zijn. ook op straat. wanneer je zelf onzeker rond loopt zien anderen dat ook.
  Als iemand het leuk vind om over te praten laat me dan weten. Ben heel benieuwd naar andere mannen die zich ook wat vrouwelijker voelen.

 194. william 20 mei 2023 om 13:46

  Beste Stef,

  Wat een mooi bericht van jou op deze site.

  Ook ik zou zeggen: “geniet, experimenteer en blijf vooral jezelf”. Ik hoop vooral ook dat jouw partner mee kan blijven gaan in jouw proces. Voor vrienden, familie en andere dierbaren is het niet altijd eenvoudig, dat is van hen. En daar mogen we we best begrip voor hebben. Wees jij vooral jezelf en wat dat is en hoe dat zich ontwikkelt, de tijd zal het leren.

  Er zijn wel wat fysieke plekken (T&T-avonden) en plekken online om met anderen, hopelijk veilig en zonder bijbedoelingen te praten. Wie weet reageert er hier nog iemand.

  Geniet en groet, William

 195. matthijs 18 juni 2023 om 20:55

  vandaag heb ik een lekkere stevige bh aan waar ik siliconenborsten in heb gedaan , met een strak truitje en een topje met spahettibandjes er overheen, met een jaensrok , gelakte nagels en schoenen met een hak van 6 cm
  op deze manier voel ik me op en top vrouw

 196. Demy 31 juli 2023 om 17:00

  Ik heb reeds meermaals een reactie gestuurd, al is het al weer een poosje geleden.

  Zelf had ik nooit verwacht dat ik op mijn 63ste nog steeds met regelmaat als vrouw gekleed zou lopen,
  maar gelukkig blijft dit verlangen aanwezig en zal ik altijd mijn tijd mogen verdelen tussen man en vrouw zijn.

  Voor mijn job ben ik veel onderweg en de verplaatsingen gebeuren de laatste jaren steeds als vrouw gekleed.
  Als vrouw gekleed ben ik rustiger en dat komt in het verkeer van vandaag goed van pas.
  Gezien de grote afstanden verplaats ik me de dag voordien naar de omgeving waar ik ’s ochtends een afspraak heb,
  Ik vertrek steeds van thuis uit compleet als vrouw gekleed en boek steeds een hotel op voorhand, dus inchecken in het hotel als vrouw, ’s avonds uit eten en als de afspraak niet te vroeg is ook ’s morgens ontbijten als vrouw gekleed, puur genieten!
  Mijn echtgenote zorgt ook steeds voor een koffer met dameskleding, samen met een koffer met mannekleding.
  Tot op vandaag heb ik gelukkig nog nooit mijn extra koffer met mannenkleding thuis vergeten.

  Al heb ik me meermaals laten overhalen om, bij een dringende interventie, als vrouw gekleed bij een klant binnen te stappen, maar had wel op voorhand aangegeven er niet op gekleed te zijn, zonder verder in detail te gaan.
  Ik moet eerlijk toegeven dat dit nog steeds voor de nodige spanning bij me zorgt, vooral omdat de verbazing bij de klanten ook iedere keer heel erg groot is en de eerste reacties niet altijd netjes zijn.
  Gelukkig krijg ik nadien, wanneer het probleem opgelost is, steeds heel positieve reacties.

  Ook al kleed ik me reeds 55 jaar met regelmaat als vrouw, het blijft nog steeds spannend bij ieder stapje dat je verder zet.
  Het zou niets mogen maken of ik als man of als vrouw gekleed loop, als dit de kwaliteit van mijn werk niet zal beïnvloeden.
  Het zal voor mijn pensioengerechtigde leeftijd er niet meer van komen, om full-time als vrouw gekleed mijn job uit te voeren.
  Het zou me wel een koffer extra kunnen besparen.

 197. matthijs 9 oktober 2023 om 18:11

  op een 1 of andere manier begin echt vrouwenborsten te krijgen . ik vind het tegenwoordig ook niet meer lekker om geen bh te dragen

 198. Rik 30 oktober 2023 om 19:33

  Ik draag ook al jaren rokken en jurken al dan niet met nylons naargelang de buitentemperatuur. Al van in mijn jeugd probeerde ik de lingerie van mijn oma en moeder uit en dat heeft sporen nagelaten, kan niet lang meer zonder. Ik heb een begripvolle vrouw en die is zeer tolerant. Ik vraag me wel af hoe de medische diensten er op reageren als je bij een ongeval betrokken woerd en je plots onverwacht naar het hospitaal moet of zelfs op straat dringend je kledij moet opengeknipt worden en men constateert dat je daaronder lingerie draagt. Heeft iemand dat al voor gehad?

 199. matthijs 5 november 2023 om 08:28

  het is bij mij ook niet de vraag of ik een bh aan trek , maar steeds vaker de vraag welke , want ik heb ze in alle soorten en maten

 200. william 9 november 2023 om 19:15

  Hoi Rik,

  Leuke vraag. Ik ben benieuwd naar de reacties.

  Die mensen zijn wel wat gewend hoor.

  Groet, William

 201. Liefkens 15 februari 2024 om 01:47

  Ik ben een man 48 jaar uit limburg. Ik draag regelmatig een rok een t-shirt en een jasschort (voorschoot) en kom zo ook soms buiten

 202. Liefkens 15 februari 2024 om 01:53

  k ben 48 jaar uit limburg. Ik draag regelmatig een rok een t-shirt en een jasschort (voorschoot), en kom zo ook regelmatig zo buiten. Ik ga soms zo wandelen of zo
  Groetjes Liefkens

 203. John de Rek 6 maart 2024 om 21:27

  Vandaag helemaal als vrouw verkleed en opgemaakt met de bus naar Rotterdam geweest en heerlijk gewinkeld en gelucncht
  was heerlijk gevoel om niet herkend te worden.
  groetjes John/Jeanette

 204. william 10 maart 2024 om 10:11

  Beste Jeanette, wat mooi! Wat is nu het echte heerlijke gevoel…….niet herkend worden of gewoon vrouwelijk op stap zijn? Groet, William

 205. John de Rek 11 maart 2024 om 21:19

  Hallo William. Het fijnste is om als vrouw op stap te zijn en het is heel fijn als ik naar huis ga met de bus en gewoon een gesprek met mijn medereiziger kan hebben.
  Voel mij er heerlijk bij.
  Ga nu even wat rustiger aan doen want het begint zo te wennen.
  Groetjes Jeanette

 206. Anoniem 12 maart 2024 om 09:42

  Goedemiddag,
  Ben 10 jaar met mijn partner en draag ik graag met liefde maillots en panty’s voor thuis en vaak ook op werk onder een broek maar mijn vrouw wilt ze weggooien omdat ik een keer zonder haar weten 1 had gekocht maar ik sta er totaaal niet achter. Wat is jullie advies in

 207. william 16 maart 2024 om 09:48

  Beste “Anoniem”,

  Ga het gesprek met elkaar aan hier over! Laat even los wat het gesprek zou moeten opleveren volgens jou.

  Groet, William

Laat een reactie achter