Mijn man draagt vrouwenkleding

Inhoud:

 

mijn man in vrouwenkledingMijn man draagt vrouwenkleding.  Waarom, is een heel relevante vraag!

Mijn man draagt vrouwenkleding. Waarom, is een heel relevante vraag als je weet of ontdekt dat jouw partner vrouwenkleding draagt. Echter voordat je jezelf die vraag stelt, zal er meestal al veel aan vooraf zijn gegaan. Deze blog gaat over jou als partner, over hoe je om kunt gaan met jouw gevoel en over jij en jouw partner mogelijk een weg hierin kunnen vinden. Natuurlijk geldt hetzelfde als jouw vrouw zich mannelijk presenteert om uiting te geven aan het mannelijke deel in haar.

 

 

Vertrouwen is geschaad!

Ik kan me heel goed voorstellen, ook vanuit mijn persoonlijke ervaring en handelen, dat je je belazerd voelt. Degene met wie je lief en leed deelt, doet iets dat jij niet weet. Je ging toch om met een man en nu lijkt dat heel anders. Je dacht toch dat jouw relatie was gestoeld op openheid, eerlijkheid en vertrouwen. En je bleek er niets van te weten. Om tot een goed gesprek te kunnen komen, om open te gaan staan naar wat hem beweegt, zal je eerst jouw wantrouwen moeten ombuigen naar weer kunnen vertrouwen. Pas dan kun je open staan voor uitleg. Daarnaast zal jouw partner hier begrip voor moeten hebben en zijn uiting even moeten parkeren. Wellicht kunnen jullie daar ondersteuning bij gebruiken.

 

Mijn man draagt vrouwenkleding. Hoe ben je er achter gekomen?

mijn man draagt vrouwenkledingMijn man draagt vrouwenkleding, tja………echter hoe ben je er achter gekomen? Is zijn grote geheim gewoon door hem aan je verteld en bleef je vertwijfeld achter. Of was het voor hem geen geheim en wist je het nog niet. Kwam jezelf achter zijn geheim via zijn computer, laptop, mobieltje. Kwam je achter zijn geheim omdat jouw kleding regelmatig anders in de kast lag opgevouwen. Kwam je achter zijn geheim omdat je hem “betrapte” terwijl hij gedressed was? Jouw reactie, welke impact dit op jou heeft, hangt sterk samen met wijze waarop zijn vrouwdeel bij jou bekend werd. Jouw boosheid, ongemak, vertwijfeling, onzekerheid, angst en wat het je nog meer doet, wordt hierdoor in belangrijke mate bepaald. Het is goed eerst daar aandacht aan te besteden, aandacht aan jouzelf. Zelfs als je een man hebt ontmoet en hij vertelt je al snel na jullie eerste ontmoeting dat hij graag vrouwenkleding draagt, ook dan zal het mogelijk nog vreemd voor je zijn. Een mooie kans om daar dan samen vorm aan te geven als je dat ook wilt en als je partner dat ook wilt.

 

 

Hoe verder?

Jouw man zal zich wellicht schamen, is bang jou kwijt te raken, weet zelf misschien ook niet wat hem brengt tot het dragen van vrouwenkleding. Grote kans dat hij het wegwuift, eigenlijk zelfs zijn eigen gevoel negeert vanuit schaamte en angst. Hij doet immers iets dat niet lijkt te passen bij zijn biologische geslacht, iets waar onze maatschappij ook nog niet aan is gewend. Het is heel goed de boosheid, vertwijfeling en onzekerheid van jou uit te spreken. Daarnaast is het goed ruimte te geven aan de schaamte en angst van de ander. Vervolgens kun je samen onderzoeken hoe hier aan vorm te geven. De behoefte van de één naar de ander en de behoefte van de ander naar de één vooral uitspreken. Je zult zien dat als je elkaar in de kern liefhebt, jouw partner gewoon jouw partner kan blijven. Met wat steun kom je ver is mijn ervaring. Sterker nog, je zult samen een rijker leven kunnen ervaren dan menig ander stel. Samen kun je afspraken maken hoe hij zijn genderexpressie vormgeeft, alleen of samen. Er zijn meer mogelijkheden dan je in eerste instantie voor ogen hebt. Hoe je de eventuele kinderen en andere dierbaren betrekt of juist niet. Hoe jij ergens een uitlaatklep kunt organiseren.

 

Man draagt vrouwenkleding…..is dat een afwijking?

crossdressenIk snap dat je aan jezelf die vraag stelt. In mijn praktijk ontmoet ik regelmatig mannen die grote moeite hebben met het delen van de uiting van hun vrouwelijke kant. Schaamte en angst zijn vaak hun drijfveer om met dat grote geheim jarenlang te leven. Echter leven met zo’n geheim geeft heel veel spanning. Die spanning uit zich dan wel op een andere manier. Vluchten in seks, drank, drugs of extreem sporten. Of juist het tegenovergestelde vluchten in eenzaamheid of terugtrekken uit het sociale leven. Dat heeft zijn weerslag op het gezin, op de relatie en vaak ook op het werk. Wist je dat 80% van transgender personen eenzaam is. De kans is groot dat jouw man omwille van stress zich meldt bij de huisarts, zich laat doorverwijzen naar een psycholoog en daar het vooral heeft over alles wat zogenaamd stress veroorzaakt. Echter het dragen van vrouwenkleding……….de kans is groot dat dat niet eens aan bod komt omdat het verzwegen blijft. Zo’n 4 à 5% van de mannen en vrouwen voelen zich niet altijd geheel thuis met het biologisch geslacht waar mee ze geboren zijn. Er zijn heel veel uitingsvormen, genderexpressies, omdat te uiten. Er zijn ook heel veel variaties op de mate van uiten, de frequentie van even anders voelen. Een 0,5% van de mannen en vrouwen in onze samenleving zal overgaan tot aanpassing van het lichaam, in transitie gaan. Soms is het een fetisj of een uitingsvorm om tot bevrediging te komen. Vaak ligt er nog wel iets diepers onder. Van niet gezien worden in de vroege jeugd, het gemis van moeder liefde, emoties nooit mogen tonen, zijn wat voorbeelden. Kortweg, het komt best vaak voor en naar mijn idee komt het zelfs nog veel vaker voor dan we tot op heden uit onderzoek weten. Ik zie het zeker niet als een afwijking, ik zie het als een uitingsvorm van mogen zijn hoe je je voelt. Wel is het zo dat onze maatschappij in het algemeen hier nog minder goed mee om kan gaan. Onze maatschappij is nu eenmaal heel sterk op man of vrouw gericht.

 

Mijn man draagt vrouwenkleding…….kun jij het dealen?

Even terug naar het begin. Je voelt je belazerd. De grond zakt onder je voeten weg, vertwijfeling, onzekerheid. Je bent er op een lullige manier achter gekomen. Wantrouwen! Een traumatische ervaring. Je snapt het niet, je wilt het nog niet eens weten. Erger nog jouw partner ontkent, wuift het weg, het is maar een keertje. Hier is natuurlijk werk aan de winkel! Het zal veel van je vragen om jouw vertrouwen in jouw partner te herstellen. Daar heeft jouw partner een groot aandeel in. Besef dat hij zich schaamt en heel bang is jou kwijt te raken. Ondanks dat alles zou deze bijzonder kwaliteit van jouw partner jullie relatie kunnen verrijken. Alleen al door het aangaan van dit thema, het durven delen en later ook door het samen zoeken naar een passende vorm voor elkaar. Neem van mij aan dat die “afwijking” voor beide geweldig interessant kan zijn. En natuurlijk, als je er werkelijk niets mee wilt en kunt, je er samen geen vorm voor kunt vinden, dan is de kans groot dat de relatie ophoudt te bestaan. In dat geval helpt het je dat leven met een partner die een stuk van zichzelf niet met jou deelt, ook geen gezonde relatie is. Verwacht niet dat het overgaat. Het is geen ziekte die te bestrijden is. Het is gewoon van hem en hoort bij hem. En als het dan niet meer zo hoeft, dan kan het zijn dat die rol is doorleefd, of dat die vrouwelijke rol een masker was van iets dat dieper ligt.

 

Relatiecoaching.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring als man met een sterke vrouwelijke kant, als man met het ooit vermijden van die vrouwelijke kant, als ex-partner die zijn relatie niet vertelde over dat gevoel, als lifecoach, zet ik mij graag in voor de begeleiding van jou en jouw partner. Persoonlijk lijkt het dat ik in een levensfase ben, waarbij die vrouwelijke kant ook gewoon een deel van mij is geworden. De behoefte aan het vrouwelijke uiten lijkt er niet meer te zijn. Met relatiecoaching, met mij als ervaringsdeskundige, kun je samen een weg vinden!

 

Contact

Het staat je vrij om met mij contact op te nemen. Ik kan mij voorstellen dat dat zelfs eng kan zijn. Ik sta garant voor discretie. Jij mag zelf uitmaken hoe je mij wilt benaderen. En soms is een luisterend oor, met herkenning van wat er bij jou speelt, al heel waardevol voor je.

2020-06-04T17:12:59+00:00juni 4th, 2020|Blogs|25 Comments

25 Comments

 1. Broer van Liberty 29 juli 2020 om 22:21

  Ik lees hier de reactie van Liberty en denk: dit is mijn broer!

  Ik heb precies hetzelfde, misschien gentisch aangelegd.

  Gr.
  D

 2. pantyboy 13 augustus 2020 om 08:57

  hoe ouder ik word, hoe meer ik er over ga nadenken , en er ook steeds meer achter kom
  dat ik gewoon in het verkeerde lichaam zit , want ik ga me ook steeds meer dingen afvragen :
  waarom vond ik het vroeger toen ik nog klein was al fijn om aan pantys te zitten , en aan alles wat glas was
  waarom keek op jonge leeftijd al heel graag naar oudere dames met dikke pantys
  waarom vond ik het op iets oudere leeftijd fijn om damesondergoed te dragen
  waarom heb ik nooit een vriendinnetje gehad
  waarom vind ik het heerlijk om op damesschoenen te lopen
  waarom vind ik veel dingen die vrouwen leuk vinden , leuk
  en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan

  dus ik zit echt in het verkeerde lichaam

 3. william 14 augustus 2020 om 14:58

  Beste pantyboy,

  En zo kun je zeker nog wel een tijdje door gaan………

  De conclusie “dus ik zit echt in het verkeerde lichaam” deel ik niet zonder meer. Voel je vrij om eens een afspraak met me te maken. Wellicht kom je dan tot een bepaald inzicht zodat je keuzes kunt maken.

  Dan kun je zeker nog een tijdje doorgaan, echter dan wel op een manier die bij jou past en voor jou goed voelt.

  Groet, William

 4. Xxxxx 20 november 2020 om 12:59

  Kan me heel goed in pantyboy zijn verhaal verplaatsen zelf leef ik ook al mijn hele leven zo met de gevoelens als vrouw ben nu 52 tweede keer getrouwd met een hele lieve vrouw gedeeltelijk begripvol ook boos en voel zich belazerd door me komming out naar haar kan er nu iets meer mee omgaan maar nog niet kompleet ook mijn gevoelens niet.
  De schaamte om me te kleden om bv boodschappen te doen nee dat durf ik niet gewoon thuis.
  Merk aan mezelf dat ik vaak vast loop met me mannelijke kant en vrouwelijke en dat put je uit
  Zou me wat vrijer willen voelen met hoe ik me kleed werk ook nog eens in de bouw waardoor het allemaal niet makkelijker is
  Voel me 70% vrouw en de rest mannelijk zou ook wel iets van borsten willen hebben maar ding tussen me benen blijft wel ?
  Groetjes
  Xxxx

 5. pantyboy 22 januari 2021 om 20:37

  xxxx

  ik ben dan 55 en voel me tegenwoordig vrij genoeg om aan te trekken wat ik wil
  vandaag ben ik met een jeansrok en een zwarte panty met zwarte laarsjes met een blokhak boodschappen gaan doen
  daar ga ik gewoon mee de straat op ik draag een bh met siliconenvulling
  ik draag bijna alles qua vrouwenkleding , en ik ga er tegenwoordig ook bijna overal mee naar toe
  toevallig is het zo dat ik ook in de bouw zit , en dat maakt het er idd niet makkelijker op

 6. Beautymen 27 januari 2021 om 13:02

  Ik begrijp zooo goed de reacties zoals hierboven omschreven, ook ik draag steeds vaker vrouwenkleding/schoenen als ik boodschappen ga doen. Mooie lange spijkerrok of gecoate broeken met mooie knielaarzen (paardrij-model), krijg veel jaloerse blikken van vrouwen/meiden maar ook leuke lieve en begripvolle reacties van de “weinige lieve” vrouwen die onze maatschappij nog heeft.

  Ik heb het ook al op andere forums geschreven, wat hebben vrouwen hun zaakjes toch goed voor elkaar op meer vlakken dan dat mannen dat hebben. Er is NIETS maar dan ook helemaal niets wat een vrouw niet mag in 2021 in NL, ik kan echt helemaal niets bedenken, terwijl ik hier boven lees dat een man niet in vrouwenkleding durft te lopen op straat kunnen vrouwen ongestoord en zonder nagekeken te worden alles dragen wat ze maar willen (mannenkleding), alle make-up dragen, hun nagels lakken met mooie kleuren en ga zo maar door. OWEE als een man het waagt om dit ook te doen dan wordt hij nagekeken door vrouwen die dit maar bijzonder vinden (terwijl ze er zelf vaak als een kerel bijlopen). Er moet veel en veel meer aandacht komen in de media dat er zoveel mannen zijn die graag vrouwenkleding dragen.

  Ook heel veel van oorsprong mannenmode wordt gekopieerd / afgepakt naar een vrouwelijke look, waardoor ze er stoer kunnen bijlopen in eigenlijk mannenkleding. Maar als een man (ikzelf) ook in een dames-bikerjasje of met bikerboots loop, dan wordt er geroddeld onder vrouwen (kijk moet je die zien, hij heeft vrouwenkleding aan) dit is letterlijk wat ik ervaar van dus de valse en jaloerse vrouwen, die graag die kleding voor zichzelf wil houden en niet kunnen uitstaan dat mannen dit ook dragen.

  Ik wens alle mannen veel steun en kracht toe om zichzelf te overwinnen om heerlijk van al die mooie vrouwenkleding en schoenen te kunnen genieten.

  Veel liefs van Beautymen.

 7. Pieter de Graaf 6 februari 2021 om 12:02

  Ik vraag me eigenlijk wel af of vrouwen die 100% bewust, omdat ze zich man voelen, wel zo rustig op straat lopen. En volgens mij is het gevoel hetzelfde. Een broek en een shirt aan dat niet vrouwelijk is, is ook in je eigen ogen een stap.

 8. john R 7 februari 2021 om 16:30

  Ik vind het ook heerlijk om helemaal als vrouw verkleed en opgemaakt te wandelen en boodschappen te doe. Ik hoop gauw weer te kunnen shoppen naar leuke kleding enz.

  groetjes John

 9. Anoniem_D_L 12 februari 2021 om 16:40

  Hoi allemaal,

  sinds mijn 20e draag ik regelmatig vrouwenkleding. Ik deed dat altijd stiekem. Toen ik ooit trouwde kwam door gekkigheid van het een, het ander. En ik werd door mijn vrouw aangekleed…. als vrouw! Ze vond het geweldig! Ook waren we intiem op die momenten. Ze was heel ruimdenkend. Nu die relatie inmiddels al een paar jaar voorbij is, gaat het weer stiekem. Vooral als ik alleen thuis ben (momenteel vrijgezel), dan ga ik helemaal los. Van siliconenborsten tot hip-pads, body’s, jurkjes, rokjes en enkelboots of 12 cm hoge hakken.. Alles komt aan bod. Het is niet zo dat ik met een genderprobleem zit. Nee, het is meer het dragen ervan. Het dragen van vrouwenkleding is gewoonweg heerlijk. Maar als ik dan soms in de spiegel kijk, mist de man toch de “rondingen”. Vandaar dat ik een stapje verder ben gegaan met de borsten en hip-pads. Dan zit het nog steeds heerlijk, en staat het nog beter ook. Een klassieke win-win situatie dus. Ik las hier dat er ook mannen zijn die vaak een BH dragen. Vanwege man-boobs. Ik draag dat ook, maar dan niet om die reden. Gewoon omdat je het de hele tijd voelt en niemand ziet het. Een heerlijke spanning. Ik draag het ook wel eens onder mijn motorpak. Een jarretelsetje met alles er op er er aan. Gewoon omdat het kan. Ik vind dat dat moet kunnen. Net als strings. Daar wordt ook zo moeilijk over gedaan. Nou, ik draag ze. Dames strings en heren strings. Als men dit naar buiten brengt, wordt de man in kwestie vaak meteen uitgemaakt voor homo. Ik vind dat zeer onterecht. Ik ben zelf hetero, altijd geweest, en zal het altijd blijven ook. Maar die taboe moet er eens af. Dat het “RAAR” is dat mannen vrouwenkleding/lingerie dragen. Mijn advies naar de maatschappij: Accepteer je medemens hoe hij/zij is, accepteer wat hij/zij draagt. Wat zou dat toch een mooie wereld zijn. Utopie of niet? We zullen het meemaken…. of niet….

 10. pantyboy 16 februari 2021 om 07:17

  beautymen

  je moet is kijken wat vrouwen hier zitten te kijken als je een mooie panty draagt !
  ik ben het helemaal met je eens
  in al die jaren dat ik pantys draag , is er 1 keer een vrouw geweest die tegen mij zij dat het me mooi stond en dat ik pantybenen had
  en pantys staan mij ook heel erg mooi , omdat ik voor iemand van 55 echt hele mooie benen heb
  soms zie ik wel is vrouwen lopen van 25 of 30 die al zulke lelijke benen hebben die naar mij staan te kijken en dat ik dan aan ze zie
  dat ze zich afvragen hoe het kan dat ik van die mooie benen heb . volgens mij zijn sommige vrouwen daar jalours op

  maar over het algemeen lopen vrouwen in alles wat ze willen , maar als je als man een mooie panty met laarzen met een hak en een rok draagt
  dan kan het niet .
  inmiddels heb ik een jeansjurk besteld en daar ga ik binnenkort de straat mee op en boodschappen doen

 11. Anoniem 5 maart 2021 om 14:27

  Beste Pantyboy,

  Je hebt zoooo gelijk dat je lekker een panty draagt en heerlijk geniet van al deze mooie damesmode, heel goed dat je dit doet en je bent een groot voorbeeld voor mannen/jongens die dit ook graag doen, want die zijn er veel dat weet ik heel zeker… !!

  Deze week was er een jongen van 9 jaar op TV die graag pumps draagt, ook hij is een groot voorbeeld dat mannen/jongens eens dezelfde rechten krijgen als vrouwen. Het moet gewoon heel normaal zijn dat jongens ook lekker een panty, rok of pumps kunnen dragen en lekker hun nagels kunnen lakken.

  Veel vrouwen zeggen wel dat ze dit accepteren maar diep in hun hart willen ze heel graag deze mooie mode voor zichzelf houden om hiermee mannen te kunnen aftroeven, zelf mooi zijn met deze heerlijke kleding, OWEEE als een man het waagt om in hun mooie kleding / mode te lopen, dan zijn veel vrouwen letterlijk van slag en stiekem heel jaloers. Terwijl diezelfde vrouwen ook lekker in mannenmode mogen lopen alsof dit de normaalste zaak van de wereld is, ik wordt hier echt heel boos om.

  Ik confronteer echt veel vrouwen met wat zij wel (geaccepteerd) mogen maar mannen niet, maar weinige geven dit ruiterlijk toe en dat stoort mij echt. Dus vandaar ook de weinige complimentjes die jij krijgt als je lekker in een panty loopt omdat dit gewoon heel prettig zit. (vrouwen zijn echt egoïsten op dat gebied).

  Geniet lekker van mooie fijne panty’s en let vooral op het gedrag van vrouwen en spreek hen desnoods hierop aan met wat zij wel mogen..!!

  Liefs van Beautymen.

 12. pantyboy 16 maart 2021 om 21:03

  beautyman

  ik heb sinds vandaag ook een aantal jeansjurken , nu loop ik er thuis mee , maar vermoedelijk ga ik daar morgen ook de straat mee op
  een jeansjurk met een mooie panty er onder en dan met mooie dames sandalen met een hak van 6 cm

 13. Anoniem 4 april 2021 om 00:15

  Ik heb ook af en toe jurkjes en rokjes met een mooie panty en hakken aan helaas wel allemaal stiekem. Mijn vriendin weet hier niks van ik ben ook bang het te vertellen, ik heb ooit als geintje een rok en panty van haar aangetrokken. Ik moest dat toen ook direct weer uit trekken en niet zo raar doen.

  Voor mijn werk zit ik regelmatig in hotels, omdat niemand me daar kent durf ik het daar wel beter aan om buiten (in het donker, dat wel) te lopen met rokje of jurkje en mooie panty en hakken aan. (Ik doe dan vaak een broek over het rokje heen en die trek ik buiten het hotel uit zodat ze het in het hotel niet te weten komen). Het valt me eigenlijk op dat je als je als man met een rokje en panty buiten loopt er nauwelijks reacties zijn. Sommige mensen kijken / staren wel maar de meeste mensen reageren totaal niet. Toch vind ik het jammer dat het niet gewoon normaal is. Ik denk niet dat ik dan nog veel broeken in mijn kast zou hebben liggen… :-)

 14. wil van de weyenberg 8 april 2021 om 13:37

  ik heb er met de vrouw over gesproken zij kleed mij aan – zij legt de kleren klaar ook sex lingerie draag ik – het is wel wennen wij zijn er wel achter dat onze sex er alleen maar beter is geworden was vroeger het een idee was is werkelijkheid geworden we hebben er samen plezier van – wat is daar op tegen

 15. pantyboy 11 april 2021 om 10:00

  als het als normaal beschouwd zou worden dat mannen ook jurken en rokken dragen
  dan had ik echt niet meer zoveel broeken in mijn kast liggen en dan zou het echt een bijzonderheid zijn als ik met een broek de straat op zou gaan , want dan zou het meestal een jurk of een rok zijn met een mooie panty eronder met schoenen met hakken
  maar ik heb een mannenberoep en met mijn soort werk kan en mag je jurken dragen vanwege de veiligheid
  en daar komt verder bij dat ik nog zzp-er ben ook, dus dan kan ik mijn bedrijf ook wel opdoeken

 16. william 11 april 2021 om 13:20

  Beste Pantyboy,

  Jouw bericht heeft nu best veel lading…………..de boze buitenwereld vindt het niet normaal dat jij je vrouwelijk zou kleden. En we hebben ooit bedacht dat jurken, rokken, panty’s en hakjes de vrouwelijke genderexpressie vertegenwoordigen. Jouw beroep is een mannenberoep……..daar zouden vrouwen wel op kunnen aanslaan, wat is tegenwoordig nog een mannenberoep? Dat je omwille van veiligheid, of je nu biologisch man of vrouw bent, geen jurken of loszittende kleding kunt dragen dat kan natuurlijk.
  Echter ook al ben je zzp-er…….is dat echt een reden?

  Is de boodschap dan dat we niet authentiek kunnen zijn omdat de buitenwereld er wat van vindt? Ja, dat geloof ik best. En tegelijk zijn er ook rolmodellen of trendsetters nodig om iets dat ooit is ontstaan om te buigen naar iets wat ook normaal mag zijn.

  In deze tijd is het mooi en stoer als je er voor kunt kiezen om een transitie te ondergaan van man naar vrouw. Een ingewikkeld proces en voor sommigen onder ons gelukkig een goed oplossing. De buitenwereld zal dat meestal wel accepteren. Voor een partner is zo’n proces ook wel heel ingewikkeld, toch steeds vaker ervaar ik dat partners meegaan in het proces en de mens waar ze van houden blijven steunen.

  Verwarrender is het als een biologische man kiest voor een vrouwelijke genderexpressie. Blijkbaar past dat beeld nog niet. Daar zal nog wel wat tijd overheen gaan. Dat is ook waar ik me op richt met mijn coachpraktijk. De verwarring, mogen zijn wie je bent, je authentiek mogen uiten, omgaan met dierbaren.

  Geniet van wie je bent!

  Groet, William

 17. Beautymen 13 april 2021 om 11:14

  Graag wil ik ook nog reageren op het vorige bericht hierboven, ik vind het niet nodig om een transitie van man naar vrouw te ondergaan om vrouwenkleding te kunnen dragen. Ik vind dat mannen dezelfde rechten moeten krijgen als vrouwen en dat dit algemeen geaccepteerd moet gaan worden. (helaas gaat dit nooit gebeuren!).

  Maar we kunnen er wel alles aan doen dat er meer aandacht voor komt en dat meer mannen de stap durven te zetten om heerlijk als man in vrouwenkleding te lopen (wat ik dus doe). en zodoende laten zien dat mannen ook graag vrouwenkleding dragen. In de media zie je ook steeds meer dat mannen vrouwelijke mode dragen of mode met een vrouwelijk tintje, ik kan daar enorm van genieten.

  Vrouwen zullen moeten accepteren dat “hun mooie mode en beauty” vogelvrij is, net zoals onze mannenmode al jaren vogelvrij is voor het vrouwelijke geslacht en en ook nog eens wordt gekopieerd naar een vrouwelijke vorm. Dat hun mooie mode ook door mannen mag en kan worden gedragen omdat er duizenden mannen zijn die heel graag in mooie vrouwenkleding lopen.

  Dus ik hoop en schrijf nogmaals van mij af dat wij “dezelfde rechten” willen als vrouwen.

  Liefs van Beautymen.

 18. pantyboy 16 april 2021 om 06:11

  william

  ja, dat is echt de reden , naast dan dat ik verstoten zou worden door de familie die ik nog heb
  als ik hier vroeger mee gekomen zou zijn toen ik nog bij mijn ouders woonde
  dan zou ik direct en onmiddelijk het huis zijn uitgezet
  en als ik jouw bericht verder lees , dan weet ik meteen dat je geen enig idee hebt hoe het er in de bouw aan toe gaat
  ik ben timmerman, zeg jij maar dat dat geen mannenberoep is . het is zwaar werk .
  als ik in een rok naar de bouw zou gaan , had ik niet eens het terrein op gemogen
  sterker nog , ze sturen je weg terwijl je zelfs nog in je bus zit
  dus dan kan ik mijn bedrijf wel opdoeken

 19. Teuni 6 juli 2021 om 05:09

  Vrouwenkleding mannen kleding wie bepaalt dat, ik vind kleding mooi of niet mooi en ik draag het. En als je het wilt typeren kleed ik me zoals ik ben. Ik ben wie ik ben, sterker nog ik mag zijn wie ik ben.

 20. pantyboy 7 augustus 2021 om 22:03

  teuni

  daar heb je gelijk in , maar in de bouw werkt dat niet zo .
  in mijn vrije tijd draag ik jurken en rokken ook gewoon op straat
  en in de bouw bestaat ook nog zoiets van kleding voorschriften

 21. Marc 11 september 2021 om 15:55

  Wat mij vooral opvalt in de meeste reacties, is de negatieve ondertoon in alles: het is niet normaal, het wordt nooit normaal, ik doe het stiekem, niemand weet er iets van, in mijn wereld kan dit niet… Ik lees zelfs dat sommigen het hebben over “mannen moeten dezelfde rechten krijgen als vrouwen”. Nou, ik kan je vast verklappen: mannen in Nederland hebben dezelfde rechten als vrouwen en omgekeerd! We zijn namelijk allemaal mensen en we hebben allemaal – man en vrouw – te maken met grondwettelijjke beginselen waar we onze rechten van krijgen. Maar als het gaat over het dragen van kleding, dan is er totaal geen sprake van rechten. Dan spreken we van vrijheden: je bent in Nederland namelijk vrij om je te kleden zoals je dat zelf wilt. We kennen hier geen kledingvoorschriften (zoals bijvoorbeeld (en niet uitsluitend) in Arabische landen), zolang het in het openbaar maar niet aanstootgevend is. Wanneer je met alleen een ‘reetveter’ aan de straat op gaat, kan dat als aanstootgevend beschouwd worden. Maar draag jij als man een rok of jurk met een panty en hoge hakken, dan heb de vrijheid om dat te doen!

  Helaas is het in Nederland nog niet maatschappijbreed geaccepteerd, dat mannen dameskleding dragen in het openbaar. Vreemd als je bedenkt dat vrouwen al decennia lang de meer mannelijke kleding hebben omarmd. En hoewel we massaal naar de Travestieshow keken in 1995, is het ruim 25 jaar later nog geen gemeengoed. En dat is inderdaad jammer. Maar wat houdt jullie tegen om het baanbrekende werk gewoon uit te voeren? Als je zo graag in dameskleding naar buiten wilt, doe het dan gewoon! Ik heb vanaf mijn 13e jaar geworsteld met mijn genderidentiteit. Nu 44 jaar later, 2 echtscheidingen verder, een hoop emotionele rollercoasters achter de rug hebbende, weet ik als 57-jarige eindelijk wat ik wil en wie ik ben.

  Ik ben een man en zal altijd een man blijven. Ik voel mij niet vrouwelijk, nog niet voor 10%. Ook niet als ik dameskleding draag. En dat doe ik inmiddels dus al 44 jaar. Wisselende periodes wel en niet. Experimenteren met make-up en pruik. Van hoerige kleding tot chique kleding. Maar pas sinds enkele maanden weet ik precies wat ik wil: dameskleding en herenkleding combineren. Dagelijks, dus ook naar mijn werk en alle andere dingen die ik doe. Hoge hakken, panty en een rok of een legging of skinny jeans, gecombineerd met een poloshirt, overhemd of trui. Onderzijde dameskleding, bovenzijde herenkleding. En dat bevalt uitstekend.

  Op straat levert dat weinig tot geen reacties op. Het valt namelijk ook niet echt heel erg op. Ja, de hakken hoor je wel als ik door een stille straat loop, maar verder valt het niemand echt op dat ik een rok of een legging draag. En als ik al reacties krijg, dan zijn ze meestal toch wel mild positief en maar zelden negatief. En de negatieve reacties die ik krijg ontvang ik voornamelijk van dominante blanke mannen in de leeftijd van 35 tot 50 jaar. Mannen met typisch homofobisch gedrag, want dat krijg ik dan ook vaak naar mijn hoofd geslingerd: HOMO! Terwijl ik toch echt 100% hetero ben, zoals de meeste mannen die (af en toe) graag dameskleding dragen. Maar ja, je moet wat als dominante blanke man met je homofobie haha

 22. pantyboy 21 september 2021 om 17:08

  marc

  hoelang heb jij onder een steen gelegen ? want wat jij schrijft is absoluut miet waar. waar haal jij vandaan dat er geen kleding voorschriften zijn?
  als je zoals ik in de bouw werk dan zal je je toch echt aan kleding voorschriften moeten houden . daar hoef je echt niet met hoge hakken , een rok en gelakte nagels aan te komen , want je staat zo weer buiten het hek

 23. william 24 september 2021 om 12:33

  Beste Pantyboy, laten we de gesprekken hier netjes en met respect voor elkaars omstandigheden houden. Groet, William

 24. pantyboy 17 oktober 2021 om 16:20

  william

  wat en wie bedoel jij met laten de we de gesprekken hier netjes houden ?
  als wat ik hier boven mailde niet netjes is dan weet ik het niet
  waarschijnlijk weet jij niet wat er verstaan wordt onder netjes

 25. william 23 oktober 2021 om 15:09

  Hoi pantyboy,

  Het ging over deze zin “hoelang heb jij onder een steen gelegen ? want wat jij schrijft is absoluut miet waar. waar haal jij vandaan dat er geen kleding voorschriften zijn?”.

  Ik vond die niet netjes. Laten we hier vooral ervaringen delen. Iedereen mag wat mij betreft zijn of haar eigen gelijk hebben.

  Groet, William

Laat een reactie achter