Mijn man draagt vrouwenkleding

Inhoud:

 

mijn man in vrouwenkledingMijn man draagt vrouwenkleding.  Waarom, is een heel relevante vraag!

Mijn man draagt vrouwenkleding. Waarom, is een heel relevante vraag als je weet of ontdekt dat jouw partner vrouwenkleding draagt. Echter voordat je jezelf die vraag stelt, zal er meestal al veel aan vooraf zijn gegaan. Deze blog gaat over jou als partner, over hoe je om kunt gaan met jouw gevoel en over jij en jouw partner mogelijk een weg hierin kunnen vinden. Natuurlijk geldt hetzelfde als jouw vrouw zich mannelijk presenteert om uiting te geven aan het mannelijke deel in haar.

 

 

Vertrouwen is geschaad!

Ik kan me heel goed voorstellen, ook vanuit mijn persoonlijke ervaring en handelen, dat je je belazerd voelt. Degene met wie je lief en leed deelt, doet iets dat jij niet weet. Je ging toch om met een man en nu lijkt dat heel anders. Je dacht toch dat jouw relatie was gestoeld op openheid, eerlijkheid en vertrouwen. En je bleek er niets van te weten. Om tot een goed gesprek te kunnen komen, om open te gaan staan naar wat hem beweegt, zal je eerst jouw wantrouwen moeten ombuigen naar weer kunnen vertrouwen. Pas dan kun je open staan voor uitleg. Daarnaast zal jouw partner hier begrip voor moeten hebben en zijn uiting even moeten parkeren. Wellicht kunnen jullie daar ondersteuning bij gebruiken.

 

Mijn man draagt vrouwenkleding. Hoe ben je er achter gekomen?

mijn man draagt vrouwenkledingMijn man draagt vrouwenkleding, tja………echter hoe ben je er achter gekomen? Is zijn grote geheim gewoon door hem aan je verteld en bleef je vertwijfeld achter. Of was het voor hem geen geheim en wist je het nog niet. Kwam jezelf achter zijn geheim via zijn computer, laptop, mobieltje. Kwam je achter zijn geheim omdat jouw kleding regelmatig anders in de kast lag opgevouwen. Kwam je achter zijn geheim omdat je hem “betrapte” terwijl hij gedressed was? Jouw reactie, welke impact dit op jou heeft, hangt sterk samen met wijze waarop zijn vrouwdeel bij jou bekend werd. Jouw boosheid, ongemak, vertwijfeling, onzekerheid, angst en wat het je nog meer doet, wordt hierdoor in belangrijke mate bepaald. Het is goed eerst daar aandacht aan te besteden, aandacht aan jouzelf. Zelfs als je een man hebt ontmoet en hij vertelt je al snel na jullie eerste ontmoeting dat hij graag vrouwenkleding draagt, ook dan zal het mogelijk nog vreemd voor je zijn. Een mooie kans om daar dan samen vorm aan te geven als je dat ook wilt en als je partner dat ook wilt.

 

 

Hoe verder?

Jouw man zal zich wellicht schamen, is bang jou kwijt te raken, weet zelf misschien ook niet wat hem brengt tot het dragen van vrouwenkleding. Grote kans dat hij het wegwuift, eigenlijk zelfs zijn eigen gevoel negeert vanuit schaamte en angst. Hij doet immers iets dat niet lijkt te passen bij zijn biologische geslacht, iets waar onze maatschappij ook nog niet aan is gewend. Het is heel goed de boosheid, vertwijfeling en onzekerheid van jou uit te spreken. Daarnaast is het goed ruimte te geven aan de schaamte en angst van de ander. Vervolgens kun je samen onderzoeken hoe hier aan vorm te geven. De behoefte van de één naar de ander en de behoefte van de ander naar de één vooral uitspreken. Je zult zien dat als je elkaar in de kern liefhebt, jouw partner gewoon jouw partner kan blijven. Met wat steun kom je ver is mijn ervaring. Sterker nog, je zult samen een rijker leven kunnen ervaren dan menig ander stel. Samen kun je afspraken maken hoe hij zijn genderexpressie vormgeeft, alleen of samen. Er zijn meer mogelijkheden dan je in eerste instantie voor ogen hebt. Hoe je de eventuele kinderen en andere dierbaren betrekt of juist niet. Hoe jij ergens een uitlaatklep kunt organiseren.

 

Man draagt vrouwenkleding…..is dat een afwijking?

crossdressenIk snap dat je aan jezelf die vraag stelt. In mijn praktijk ontmoet ik regelmatig mannen die grote moeite hebben met het delen van de uiting van hun vrouwelijke kant. Schaamte en angst zijn vaak hun drijfveer om met dat grote geheim jarenlang te leven. Echter leven met zo’n geheim geeft heel veel spanning. Die spanning uit zich dan wel op een andere manier. Vluchten in seks, drank, drugs of extreem sporten. Of juist het tegenovergestelde vluchten in eenzaamheid of terugtrekken uit het sociale leven. Dat heeft zijn weerslag op het gezin, op de relatie en vaak ook op het werk. Wist je dat 80% van transgender personen eenzaam is. De kans is groot dat jouw man omwille van stress zich meldt bij de huisarts, zich laat doorverwijzen naar een psycholoog en daar het vooral heeft over alles wat zogenaamd stress veroorzaakt. Echter het dragen van vrouwenkleding……….de kans is groot dat dat niet eens aan bod komt omdat het verzwegen blijft. Zo’n 4 à 5% van de mannen en vrouwen voelen zich niet altijd geheel thuis met het biologisch geslacht waar mee ze geboren zijn. Er zijn heel veel uitingsvormen, genderexpressies, omdat te uiten. Er zijn ook heel veel variaties op de mate van uiten, de frequentie van even anders voelen. Een 0,5% van de mannen en vrouwen in onze samenleving zal overgaan tot aanpassing van het lichaam, in transitie gaan. Soms is het een fetisj of een uitingsvorm om tot bevrediging te komen. Vaak ligt er nog wel iets diepers onder. Van niet gezien worden in de vroege jeugd, het gemis van moeder liefde, emoties nooit mogen tonen, zijn wat voorbeelden. Kortweg, het komt best vaak voor en naar mijn idee komt het zelfs nog veel vaker voor dan we tot op heden uit onderzoek weten. Ik zie het zeker niet als een afwijking, ik zie het als een uitingsvorm van mogen zijn hoe je je voelt. Wel is het zo dat onze maatschappij in het algemeen hier nog minder goed mee om kan gaan. Onze maatschappij is nu eenmaal heel sterk op man of vrouw gericht.

 

Mijn man draagt vrouwenkleding…….kun jij het dealen?

Even terug naar het begin. Je voelt je belazerd. De grond zakt onder je voeten weg, vertwijfeling, onzekerheid. Je bent er op een lullige manier achter gekomen. Wantrouwen! Een traumatische ervaring. Je snapt het niet, je wilt het nog niet eens weten. Erger nog jouw partner ontkent, wuift het weg, het is maar een keertje. Hier is natuurlijk werk aan de winkel! Het zal veel van je vragen om jouw vertrouwen in jouw partner te herstellen. Daar heeft jouw partner een groot aandeel in. Besef dat hij zich schaamt en heel bang is jou kwijt te raken. Ondanks dat alles zou deze bijzonder kwaliteit van jouw partner jullie relatie kunnen verrijken. Alleen al door het aangaan van dit thema, het durven delen en later ook door het samen zoeken naar een passende vorm voor elkaar. Neem van mij aan dat die “afwijking” voor beide geweldig interessant kan zijn. En natuurlijk, als je er werkelijk niets mee wilt en kunt, je er samen geen vorm voor kunt vinden, dan is de kans groot dat de relatie ophoudt te bestaan. In dat geval helpt het je dat leven met een partner die een stuk van zichzelf niet met jou deelt, ook geen gezonde relatie is. Verwacht niet dat het overgaat. Het is geen ziekte die te bestrijden is. Het is gewoon van hem en hoort bij hem. En als het dan niet meer zo hoeft, dan kan het zijn dat die rol is doorleefd, of dat die vrouwelijke rol een masker was van iets dat dieper ligt.

 

Relatiecoaching.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring als man met een sterke vrouwelijke kant, als man met het ooit vermijden van die vrouwelijke kant, als ex-partner die zijn relatie niet vertelde over dat gevoel, als lifecoach, zet ik mij graag in voor de begeleiding van jou en jouw partner. Persoonlijk lijkt het dat ik in een levensfase ben, waarbij die vrouwelijke kant ook gewoon een deel van mij is geworden. De behoefte aan het vrouwelijke uiten lijkt er niet meer te zijn. Met relatiecoaching, met mij als ervaringsdeskundige, kun je samen een weg vinden!

 

Contact

Het staat je vrij om met mij contact op te nemen. Ik kan mij voorstellen dat dat zelfs eng kan zijn. Ik sta garant voor discretie. Jij mag zelf uitmaken hoe je mij wilt benaderen. En soms is een luisterend oor, met herkenning van wat er bij jou speelt, al heel waardevol voor je.

2020-06-04T17:12:59+00:00juni 4th, 2020|Blogs|10 Comments

10 Comments

 1. Broer van Liberty 29 juli 2020 om 22:21

  Ik lees hier de reactie van Liberty en denk: dit is mijn broer!

  Ik heb precies hetzelfde, misschien gentisch aangelegd.

  Gr.
  D

 2. pantyboy 13 augustus 2020 om 08:57

  hoe ouder ik word, hoe meer ik er over ga nadenken , en er ook steeds meer achter kom
  dat ik gewoon in het verkeerde lichaam zit , want ik ga me ook steeds meer dingen afvragen :
  waarom vond ik het vroeger toen ik nog klein was al fijn om aan pantys te zitten , en aan alles wat glas was
  waarom keek op jonge leeftijd al heel graag naar oudere dames met dikke pantys
  waarom vond ik het op iets oudere leeftijd fijn om damesondergoed te dragen
  waarom heb ik nooit een vriendinnetje gehad
  waarom vind ik het heerlijk om op damesschoenen te lopen
  waarom vind ik veel dingen die vrouwen leuk vinden , leuk
  en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan

  dus ik zit echt in het verkeerde lichaam

 3. william 14 augustus 2020 om 14:58

  Beste pantyboy,

  En zo kun je zeker nog wel een tijdje door gaan………

  De conclusie “dus ik zit echt in het verkeerde lichaam” deel ik niet zonder meer. Voel je vrij om eens een afspraak met me te maken. Wellicht kom je dan tot een bepaald inzicht zodat je keuzes kunt maken.

  Dan kun je zeker nog een tijdje doorgaan, echter dan wel op een manier die bij jou past en voor jou goed voelt.

  Groet, William

 4. Xxxxx 20 november 2020 om 12:59

  Kan me heel goed in pantyboy zijn verhaal verplaatsen zelf leef ik ook al mijn hele leven zo met de gevoelens als vrouw ben nu 52 tweede keer getrouwd met een hele lieve vrouw gedeeltelijk begripvol ook boos en voel zich belazerd door me komming out naar haar kan er nu iets meer mee omgaan maar nog niet kompleet ook mijn gevoelens niet.
  De schaamte om me te kleden om bv boodschappen te doen nee dat durf ik niet gewoon thuis.
  Merk aan mezelf dat ik vaak vast loop met me mannelijke kant en vrouwelijke en dat put je uit
  Zou me wat vrijer willen voelen met hoe ik me kleed werk ook nog eens in de bouw waardoor het allemaal niet makkelijker is
  Voel me 70% vrouw en de rest mannelijk zou ook wel iets van borsten willen hebben maar ding tussen me benen blijft wel 😀
  Groetjes
  Xxxx

 5. pantyboy 22 januari 2021 om 20:37

  xxxx

  ik ben dan 55 en voel me tegenwoordig vrij genoeg om aan te trekken wat ik wil
  vandaag ben ik met een jeansrok en een zwarte panty met zwarte laarsjes met een blokhak boodschappen gaan doen
  daar ga ik gewoon mee de straat op ik draag een bh met siliconenvulling
  ik draag bijna alles qua vrouwenkleding , en ik ga er tegenwoordig ook bijna overal mee naar toe
  toevallig is het zo dat ik ook in de bouw zit , en dat maakt het er idd niet makkelijker op

 6. Beautymen 27 januari 2021 om 13:02

  Ik begrijp zooo goed de reacties zoals hierboven omschreven, ook ik draag steeds vaker vrouwenkleding/schoenen als ik boodschappen ga doen. Mooie lange spijkerrok of gecoate broeken met mooie knielaarzen (paardrij-model), krijg veel jaloerse blikken van vrouwen/meiden maar ook leuke lieve en begripvolle reacties van de “weinige lieve” vrouwen die onze maatschappij nog heeft.

  Ik heb het ook al op andere forums geschreven, wat hebben vrouwen hun zaakjes toch goed voor elkaar op meer vlakken dan dat mannen dat hebben. Er is NIETS maar dan ook helemaal niets wat een vrouw niet mag in 2021 in NL, ik kan echt helemaal niets bedenken, terwijl ik hier boven lees dat een man niet in vrouwenkleding durft te lopen op straat kunnen vrouwen ongestoord en zonder nagekeken te worden alles dragen wat ze maar willen (mannenkleding), alle make-up dragen, hun nagels lakken met mooie kleuren en ga zo maar door. OWEE als een man het waagt om dit ook te doen dan wordt hij nagekeken door vrouwen die dit maar bijzonder vinden (terwijl ze er zelf vaak als een kerel bijlopen). Er moet veel en veel meer aandacht komen in de media dat er zoveel mannen zijn die graag vrouwenkleding dragen.

  Ook heel veel van oorsprong mannenmode wordt gekopieerd / afgepakt naar een vrouwelijke look, waardoor ze er stoer kunnen bijlopen in eigenlijk mannenkleding. Maar als een man (ikzelf) ook in een dames-bikerjasje of met bikerboots loop, dan wordt er geroddeld onder vrouwen (kijk moet je die zien, hij heeft vrouwenkleding aan) dit is letterlijk wat ik ervaar van dus de valse en jaloerse vrouwen, die graag die kleding voor zichzelf wil houden en niet kunnen uitstaan dat mannen dit ook dragen.

  Ik wens alle mannen veel steun en kracht toe om zichzelf te overwinnen om heerlijk van al die mooie vrouwenkleding en schoenen te kunnen genieten.

  Veel liefs van Beautymen.

 7. Pieter de Graaf 6 februari 2021 om 12:02

  Ik vraag me eigenlijk wel af of vrouwen die 100% bewust, omdat ze zich man voelen, wel zo rustig op straat lopen. En volgens mij is het gevoel hetzelfde. Een broek en een shirt aan dat niet vrouwelijk is, is ook in je eigen ogen een stap.

 8. john R 7 februari 2021 om 16:30

  Ik vind het ook heerlijk om helemaal als vrouw verkleed en opgemaakt te wandelen en boodschappen te doe. Ik hoop gauw weer te kunnen shoppen naar leuke kleding enz.

  groetjes John

 9. Anoniem_D_L 12 februari 2021 om 16:40

  Hoi allemaal,

  sinds mijn 20e draag ik regelmatig vrouwenkleding. Ik deed dat altijd stiekem. Toen ik ooit trouwde kwam door gekkigheid van het een, het ander. En ik werd door mijn vrouw aangekleed…. als vrouw! Ze vond het geweldig! Ook waren we intiem op die momenten. Ze was heel ruimdenkend. Nu die relatie inmiddels al een paar jaar voorbij is, gaat het weer stiekem. Vooral als ik alleen thuis ben (momenteel vrijgezel), dan ga ik helemaal los. Van siliconenborsten tot hip-pads, body’s, jurkjes, rokjes en enkelboots of 12 cm hoge hakken.. Alles komt aan bod. Het is niet zo dat ik met een genderprobleem zit. Nee, het is meer het dragen ervan. Het dragen van vrouwenkleding is gewoonweg heerlijk. Maar als ik dan soms in de spiegel kijk, mist de man toch de “rondingen”. Vandaar dat ik een stapje verder ben gegaan met de borsten en hip-pads. Dan zit het nog steeds heerlijk, en staat het nog beter ook. Een klassieke win-win situatie dus. Ik las hier dat er ook mannen zijn die vaak een BH dragen. Vanwege man-boobs. Ik draag dat ook, maar dan niet om die reden. Gewoon omdat je het de hele tijd voelt en niemand ziet het. Een heerlijke spanning. Ik draag het ook wel eens onder mijn motorpak. Een jarretelsetje met alles er op er er aan. Gewoon omdat het kan. Ik vind dat dat moet kunnen. Net als strings. Daar wordt ook zo moeilijk over gedaan. Nou, ik draag ze. Dames strings en heren strings. Als men dit naar buiten brengt, wordt de man in kwestie vaak meteen uitgemaakt voor homo. Ik vind dat zeer onterecht. Ik ben zelf hetero, altijd geweest, en zal het altijd blijven ook. Maar die taboe moet er eens af. Dat het “RAAR” is dat mannen vrouwenkleding/lingerie dragen. Mijn advies naar de maatschappij: Accepteer je medemens hoe hij/zij is, accepteer wat hij/zij draagt. Wat zou dat toch een mooie wereld zijn. Utopie of niet? We zullen het meemaken…. of niet….

 10. pantyboy 16 februari 2021 om 07:17

  beautymen

  je moet is kijken wat vrouwen hier zitten te kijken als je een mooie panty draagt !
  ik ben het helemaal met je eens
  in al die jaren dat ik pantys draag , is er 1 keer een vrouw geweest die tegen mij zij dat het me mooi stond en dat ik pantybenen had
  en pantys staan mij ook heel erg mooi , omdat ik voor iemand van 55 echt hele mooie benen heb
  soms zie ik wel is vrouwen lopen van 25 of 30 die al zulke lelijke benen hebben die naar mij staan te kijken en dat ik dan aan ze zie
  dat ze zich afvragen hoe het kan dat ik van die mooie benen heb . volgens mij zijn sommige vrouwen daar jalours op

  maar over het algemeen lopen vrouwen in alles wat ze willen , maar als je als man een mooie panty met laarzen met een hak en een rok draagt
  dan kan het niet .
  inmiddels heb ik een jeansjurk besteld en daar ga ik binnenkort de straat mee op en boodschappen doen

Laat een reactie achter