Uniek als man2020-06-24T20:31:58+02:00

Uniek als man met vrouwelijke gevoelens

 

De natuur kent het grote geheim en glimlacht (Victor Hugo)

 

Vrouwelijke gevoelens en de worsteling

B0000021Een van mijn specialismen binnen B-LifeCoaching is het begeleiden van mannen die worstelen met hun vrouwelijke gevoelens. Persoonlijk heb ik jarenlang geworsteld met het vrouwelijke deel in mij en de uitingsvormen daarvan. Heel lang heb ik mijn fascinatie voor travestie en crossdressen geheim gehouden.

Die zoektocht begon rond mijn 20e. Pas na mijn scheiding, zo’n 25 jaar later, kreeg ik de ruimte, letterlijk, om op zoek te gaan. Nou, en dat deed ik! Ik kocht spullen, verkleedde me als vrouw en legde contacten. Ik verdiepte me in parttime crossdressing, soms met een sterke seksuele uiting, soms perfect vrouwelijk. Ik praatte met travestieten, wilde weten wat hun drijfveren waren. Niet eens zozeer was mijn belangstelling altijd seksueel, vooral ook om te genieten van een gevoel van zachtheid die me dan overviel. Ik heb in deze zoektocht vele fasen doorlopen en geworsteld met die spanning in mij. Jeetje, wie ben ik nou eigenlijk.

DSC_2546Totdat ik dacht, zolang ik dat stukje in mijzelf niet omarm, blijf ik spanning houden en spanning zoeken. Ik besloot te mogen zijn wie ik ben. Een heteroman met sterke vrouwelijke gevoelens, fascinatie voor vrouwenkleding en soms de behoefte me zo ookte uiten. Ik ben nu 59 jaar en heb niet meer een dergelijk dwangmatige behoefte om mij vrouwelijk te kleden, wel vanuit vrijheid als de behoefte er is. Inmiddels is deze pagina ingehaald door de tijd. Ik ben nu 62 jaar en de laatste keer dat ik als vrouw gekleed met een vriendin ging uiteten is drie jaar geleden. Sindsdien voel ik de behoefte niet meer. Het is alsof ik de zoektocht heb doorleefd. Opnieuw een bijzondere gewaarwording, immers waar ik innerlijk voor gestreden heb, is niet meer. Iets wat mij jarenlang heeft bezighouden bestaat niet meer.

En dat lucht op, kan ik je zeggen. Dus als ik NU ben wie ik ben en dat ook uitdraag, dan zou het mooi zijn om al die andere mannen, vrouwen en partners als LifeCoach te mogen bijstaan vanuit mijn eigen ervaring: de worsteling, het geheim, de spanning, het uiten en de diverse uitingsvormen. Dan zouden heel wat mensen wellicht bevrijder kunnen leven en zichzelf toestaan gelukkiger te zijn. Ik kan nu gewoon genieten van een mooi geklede vrouw.  Als ik met een vriendin ga shoppen, dan haal ik de kleding uit de rekken. Daarmee geef ik al uiting aan het vrouwelijk deel in mij.

 

 

Jouw zoektocht naar compleet zijn, naar zelfacceptatie

outdoor lifecoachIk wil mannen begeleiden die zichzelf herkennen in mijn verhaal. Eén tot  5% van de mannen, en waarschijnlijk zijn het er veel meer, worstelt met hun vrouwelijk deel. Omdat deze mannen zichzelf niet durven laten zien, het leeg voelen wellicht maskeren door (extreem) gedrag (hetzij seksueel, hetzij met sport of in uitingsvormen als travestie of crossdressing), is het moeilijk intieme relaties aan te gaan. Ik spreek uit eigen ervaring. Het geeft een enorme spanning wanneer je een deel van jezelf verborgen houdt. De essentie hierbij is, dat je door het niet compleet zijn, spanning ervaart en stressklachten krijgt. Die innerlijke worsteling is zwaar. Je voelt je niet heel als mens en tegelijkertijd voel je een enorme drempel om jezelf bloot te geven. Want wat zal je omgeving er wel niet van vinden. Hoe reageren je ouders, je partner, je kinderen en vrienden. Echter de beste, én tegelijkertijd moeilijkste stap, is het toch te gaan uitspreken en te delen Het gaat er om dat je niet meer verbergt wie je bent.

 

Ik ga heel graag met deze mannen hun individuele zoektocht aan. Niets is gek of raar. Ik heb het zelf allemaal ervaren. Als de zoektocht voorbij is en er is acceptatie, dan komt er vanzelf wel een vorm die past.
DSC_2384b
Begeleiding in deze zoektocht levert je zelfacceptatie en rust op. We leggen het fundament voor jouw zelfvertrouwen. Dat zal je weer in balans brengen.

Natuurlijk zijn er seksuologen en psychologen die zich gespecialiseerd hebben in het behandelen van deze doelgroep. Als Outdoor LifeCoach heb ik een andere rol (coach, begeleider, gids) en een unieke werkwijze.
In de coachingswereld is het begeleiden van deze groep mannen nieuw. Samen gaan we letterlijk en figuurlijk in beweging komen. De natuur is bij uitstek een plek die rust en ruimte geeft en waar je je innerlijke zelf kan laten zien. Outdoor lifecoachtechnieken zijn zeer geschikt om iemand weer in balans te krijgen en om remmingen te ontdekken en te doorvoelen. Remmingen als ‘ik mag zo niet zijn’. En dat is het ‘m juist: je mag wél zo zijn!