Outdoor Lifecoach2018-11-21T09:42:56+01:00

Outdoor Lifecoach

 

In de natuur verloopt alles natuurlijk

 

De natuur als 2e coach

Outdoor lifecoach

De omgeving, de natuur, is vol kracht, variëteit en symboliek. Daarnaast is buiten zijn, in beweging zijn, ontspannend. De natuur geeft ruimte en rust. Ik gebruik de natuur als tweede coach.

Bomen of objecten kunnen symbool staan voor jouw deelpersoonlijkheden, voor collega’s of klanten. Een modderplas kan voor jou een belemmering of ellende betekenen. Een kruispunt van paden kan tot een keuze leiden.
Een bospad kan je door jouw leven leiden of staan voor een (team)ontwikkeling.

Elke coaching is een verrassing en is uniek. Met mijn rugzak vol outdoor lifecoachtechnieken, met jouw of jullie vraag als basis, ligt het antwoord op je pad.

 

 

Hoe verloopt zo’n coachingssessie

Outdoor lifecoach

Vaak onvoorspelbaar. De basis is dat we ons op ons gemak voelen. We nemen de tijd om te landen, om te aarden. Voor mij belangrijk als coach om mij verbonden te voelen met het moment, de plek en met jou. Voor jou en jullie is het belangrijk om in het moment zelf te zijn, dicht bij je gevoel.

We kijken wat je bezighoudt, wat jij voelt, we bepalen wat de vraag van dat moment is, we gaan daarmee op pad. Dat geldt zowel voor de intake als voor de vervolg coachgesprekken.

Voor teams maak ik een programma. Ik zorg dat het doel helder is en welke vraag het team heeft. We gaan daarmee op pad. Ik zorg voor werk- en spelvormen en maak gebruik van wat de omgeving ons biedt.

Als outdoor lifecoach heb ik technieken die mijn voorkeur genieten en waar ik gebruik van maak. Ik noem er een paar, ik licht ze graag toe als je meer wilt weten:

  • werken met deelpersoonlijkheden (bomen, stenen, takken, objecten)
  • levenslopen (paden, hellingen)
  • paden en kruispunten als plekken om richting te bepalen of keuzes te maken in je loopbaan of je privéleven
  • omstandigheden en objecten als metafoor of symboliek voor gevoel of keuzes
  • Body Drum Release
  • brugtechniek, een brug slaan tussen een recente emotie en de eerste keer dat je die emotie voelde
  • talentontwikkeling met (kunst)objecten en collages in de natuur
  • visualisaties

Een blok beton met kettingenHet is onmogelijk om ze allemaal te noemen, immers de toe te passen coachtechniek hangt zo sterk af van jou, jouw vraag en de omstandigheden.

Bij teamcoaching vind ik het van belang dat iedereen zijn talenten kan laten zien, irritaties mag uitspreken of verbeelden en dat jullie uiteindelijk de kracht van het team vinden.

Van mij mag je verwachten dat ik overzicht heb en de regie houd over het coachproces, een ieder in zijn of haar waarde laat en dat de vraag van het moment wordt beantwoord. Als outdoor lifecoach speel ik natuurlijk in op wat zich buiten aandient en beschikbaar is.

 

 

 

“Een sessie van William is onvoorspelbaar en voelt totaal niet geforceerd, Hij luistert aandachtig en neemt overal de tijd voor. Ik kan wel zeggen dat outdoor lifecoaching een verrijking is en je jezelf tegen komt en daardoor beter een stap vooruit kan zetten.”

JE