Mannenemancipatie en mannendag

 

Mannenemancipatie is iets moois

Mannen mogen sterk zijn vanuit hun kwetsbaarheid. Mannen mogen van mij emoties uiten, zorgzaam zijn, zich liefdevol gedragen, mogen zelfs sterke vrouwelijke kanten tonen. Geëmancipeerde mannen dragen bij aan de emancipatie van de vrouw, dragen bij aan meer gelijkwaardige relaties. Mannenemancipatie lijkt wellicht iets engs, iets als mannen op de barricade voor hun wensen. Toch is het niets meer of minder dat mannen gewoon mensen zijn, mensen die niet perse weggestopt hoeven te worden in een zogenaamd mannelijk keurslijf.

Mannenemancipatie en Lifecoach

Als Lifecoach ben ik al een aantal jaren gewend om mannen te mogen coachen. Vaak zijn dat mannen met een sterke vrouwelijke genderexpressie. Inmiddels ervaar ik vele bronnen om tot een bepaalde uiting te komen. Soms uit de man zich vanuit zijn diepste zelf, soms omdat uitingen “vanuit het blauwe” niet roze mochten zijn (de onderdrukking leidt dan tot een vrouwelijke expressie), soms stuurde het brein zo sterk naar de andere sexe dat transitie wellicht een noodzakelijke stap moest zijn.

Kracht uit kwetsbaarheid

Mannenemancipatie

Met al die ervaring zie ik dat mannen in het algemeen hun emoties blokkeren. Liever vluchten in het algemeen of liever vluchten in seks, drugs, drank of mishandeling binnen de relatie. Hoe mooi zou het zijn als mannen anno 2019 zich kwetsbaar durven opstellen en vanuit die positie juist hun kracht tonen. Dat vraagt pas lef, dan pas ben je stoer. Huilen mag, zachtheid mag, zorgzaam zijn mag! We hebben het niet geleerd, sterker nog we hebben als mannen juist aangeleerd stoer, sterk en emotieloos te zijn. Psssst……..afleren is ook mogelijk!

 

 

Uitdaging voor mannen en vrouwen

gelijkwaardige relatieWil jij ook leren de man anno 2019 te zijn, wil jij gelijkwaardig in jouw relatie staan, laat me weten! Wil jij, lieve vrouw, ook een zorgzame lieve man en daarmee een gelijkwaardige relatie, laat me weten! Als Lifecoach, met weliswaar een bijzondere expertise, begeleid ik jullie graag.

Inmiddels heb ik een jarenlange praktijk en ben gewend mannen te mogen coachen, zodat zij vanuit hun diepere gevoel keuzes kunnen maken in het leven.

 

 

 

 

 

 

2019-11-18T20:55:56+01:00november 18th, 2019|Blogs|0 Reacties

Laat een reactie achter