Genderneutraal beleid samen maken.

Nog altijd het spoor bijster…….?

GenderneutraalIn navolging op velerlei nieuwsuitingen over genderneutraal aanspreken, gender neutrale toiletten en genderneutraal beleid zie ik wel kansen. Met een ruime ervaring in gemeentelijk werken en denken, met het maken van beleid, met het veranderen van bedrijfsculturen en met transgenderpersonen kan juist ik nu iets betekenen om tot gedragen en zinvol genderneutraal beleid te komen.

 

Genderneutraal beleid maken?

Werk jij bij een gemeente, ben je bestuurder, afdelingshoofd of teamleider en wil je jouw beleidsmedewerker genderneutraal beleid laten maken?

Werk jij bij een groot concern, ben je directeur van een bedrijf en wil jij je met jouw bedrijf ook genderneutraal positioneren op de markt?

Wil je eens een transgender spreekster over dit onderwerp? Wil je eens een paneldiscussie met diverse genderdiversiteiten om meer inzicht te krijgen en zo het fundament onder jouw beleid te maken?

 

Gedragen genderneutraal beleid!

En wil je dan ook iets neerzetten dat gedragen wordt door de doelgroep, dan is daar meer voor nodig dan een aanspreekvorm, een toiletruimte of een toiletbordje. Dan heb ik het over begrijpen van de transgenderpersoon, dan heb ik het over acceptatie van transgenderpersoon, dan heb ik het over van binnenuit gedragen beleid. Iets wat je voelt, waar je achterstaat, wat je durft en kunt uitdragen!

Geen modegril, niet even met de hype meelopen, wel serieus beleid maken, daar begeleid ik jullie graag mee.

Wist je dat 4% van onze volwassen bevolking, man en vrouw, niet geheel duidelijk is over zijn of haar genderidentiteit. Wist je dat een transgenderpersoon tijdens of na transitie toch wel heel graag gezien en aangesproken wil worden in de nieuwe genderidentiteit. Wist je dat 80% van de transgenderpersonen eenzaam is? Wist je dat 20% van de bevolking transgenderpersonen afwijst.

Dan weet je nu wel dat genderneutraal beleid verder gaat dan een aanspreekvorm en een toiletaanduiding.

 

Durf jij taboes te doorbreken?

Als expert in genderidentiteit ben ik beschikbaar om mee te denken bij het maken van genderneutraal beleid. Durf jij het aan taboe te doorbreken? Met mijn kennis van de diversiteit onder transgenderpersonen, met mijn kennis over hoe lastig het vaak is om te mogen zijn wie je bent, met mijn persoonlijke ervaring als transgenderpersoon denk ik graag met jullie mee.

 

William Slotboom

Expert in genderidentiteit

 

 

 

2018-11-21T09:42:57+01:00augustus 4th, 2017|Blogs|1 Comment

1 Reactie

  1. Gina 18 september 2018 om 09:44

    Hoi ik ben Gina ben transgender vrouw van 59 jaar mijn transitie afgemaakt 2015 begonnen 2012 je bent vrouw en zo wil je leven je wil opgaan in de maatschappij je vecht al je hele leven voor deze vrijheid en dan beginnen ze met aparte wc of Hema gender kleding of het aanspreken dan word weer in hokje geplaatst en dat wil ik zeker niet
    Daarvoor heb ik te lang gevochten voor deze vrijheid te krijgen en ik wist al van kinds af aan dat ik anders was maar om dat ik daar niet voor uit gekomen ben toen het was andere tijd en toen dacht ik ook wat andere dachten maar ik werd geleefd door andere kon me zelf niet zijn en gelukkig is daar in 2011 een einde aangekomen en toen begon ik met leven hoe ik dat wil en gewoon kon zijn wie ik ben een vrouw en het niet stiekem hoef te doen nee gewoon mij zelf het was bevrijding waar ik zelf jaren op zoek naar was

Laat een reactie achter