Wat is het …………..Outdoor Lifecoaching

Is het touwklimmen, raften, kanoën, mountainbiken? Nee, dat is het niet! Steeds vaker krijg ik die vraag, logisch als je termen gebruikt als Outdoor en LifeCoach. Een levenscoach die buiten coacht, vindt daar maar eens een benaming voor die lekker pakt in het Nederlands.

Toch zegt de naam levenscoach wel veel. Het gaat over jouw leven, ik coach en jij kiest.

En buiten mag dan gewoon Outdoor zijn.

 

levensboom en spiegel

Waar gaat het over

Ben je geblokkeerd, sta je voor een volgende fase in je leven, wil je (verborgen) talenten of verlangens ontdekken? Zoek je naar geluk of balans in je leven? Wil je meer uit jouw team of werkomgeving halen? Je bent nog jong en staat voor een studiekeuze? Je bent jouw motivatie kwijt?
Kom je bij mij terecht dan kijk ik altijd naar jou als mens met een verleden, met een plek in de maatschappij, met een plek tussen vrienden en familie, en als mens met een visie. Jouw leven! Uiteindelijk is het doel jouw levensgeluk op alle levensgebieden te verhogen.

Hoe dan

Ik coach outdoor, buiten dus. Buiten omdat de omgeving zoveel te bieden heeft. De natuur is één grote spiegel. Buiten is ook waar ik mij thuis voel. De omgeving is onze tweede coach.

Wie ben je

Om te kijken wie je bent, gebruik ik vaak een boom. Echter allereerst laat ik je thuis voelen, veilig voelen, laat ik je aarden. Pas als bij je gevoel kunt komen, gaan we verder.
Je kunt je wellicht voorstellen dat de wortels, stam en onderste takken ons innerlijk, onze emoties en onze gesteldheid symboliseren. De wortels, waar je vandaan komt. De stam, hoe je bent opgegroeid. De eerste takken, je eerste ervaringen in het leven.De takken en bladeren staan symbool voor onze relaties. Familie en dierbaren aan de ene kant en onze maatschappelijke relaties, vrienden en collega’s aan de andere kant. En daarmee ook voor onze verlangens als het om die relaties gaat.
De takken en bladeren die de kruin vormen, vertegenwoordigen onze visie, spiritualiteit, intuïtie en filosofie. En ook hier zijn onze verlangens verhuld. En zo zul je, dicht bij je gevoel, ervaren en dus voelen, wie je echt bent. En pas als je weet wie je bent, kun je onderzoeken wat je kunt en wat je wilt. De volgende keer meer over “wat je kunt”, “wat je wilt” en “hoe je kiest”, en hoe de Outdoor LifeCoach je daar mee kan begeleiden.
2018-11-21T09:42:58+01:00mei 15th, 2015|Blogs|0 Reacties

Laat een reactie achter